ÇTB Üyesi Kobilere yeni nefes…

Çanakkale Ticaret Borsası KOBİ’lerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması amacıyla TOBB Nefes Kredisi Kapsamında Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ile protokol gerçekleştirdi.

ÇTB Üyesi Kobilere yeni nefes…

Çanakkale Ticaret Borsası KOBİ’lerin finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması amacıyla TOBB Nefes Kredisi Kapsamında Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ile protokol gerçekleştirdi.

06 Nisan 2018 Cuma 13:47
ÇTB Üyesi Kobilere yeni nefes…

Düşük faiz oranlarıyla geçtiğimiz sene KOBİ’lere can suyu olan TOBB Nefes Kredisi Projesi bu sene 18 aya uzatılan vadesi ile yeniden geliyor. Borsa Başkanı S. Kaya Üzen yaptığı konuşmada; “Bugünden itibaren Borsamıza üye KOBİ’lerimiz Borsamızdan alacakları üyelik belgesi ile çalıştıkları banka şubesine başvurabilecekler. Nefes Kredisi faizimiz aylık yüzde 0.99 olacak. Bir üyemiz azami 150 bin lira kredi kullanabilecek. Ve kredi 12 eşit taksitli olacak. Kredi vadesi, ilk 6 ay geri ödemesiz, takip eden 12 ay eşit taksitli olmak üzere toplam 18 ay olacak. Kredinin %85’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamında olacak. Yani KOBİ’lerimizin çok ciddi bir teminat sıkıntısı olmayacak. Normalde bugün paranızı bankaya mevduata koysanız bankadan %15 mevduat faizi alıyorsunuz. Ama Nefes Kredisi kullanınca aylık 0.99, yıllık yüzde 11.88 faiz ödeyeceksiniz. Yani KOBİ’lerimiz mevduat faizinden 3 puan aşağıda kredi kullanabilecek” dedi. Başkan Üzen, TOBB Nefes Kredisi kapsamında ülke genelinde toplamda KOBİ’lere 5 milyar kredi kullandırıp, faiz yükünden 400 milyon liraya yakın tasarruf etmelerinin sağlanacağını, KOBİ’lerin ve Türkiye’nin kazanacağını dile getirdi. Çanakkale Ticaret Borsası olarak 2.250.000,00 TL kaynak yaratıldığını belirten Başkan Üzen, TOBB tarafından da 2.850.000,00TL kaynak aktarılarak toplamda 5.100,000,00 TL’lik kaynağın borsa üyesi KOBİ’lere kullandırılacağını ifade etti.

“Nefes Kredisinden faydalanmak isteyen üyelerimiz Borsamızdan alacakları “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu” için ibareli faaliyet belgesi ile bankaya müracaat edeceklerdir” diyen Üzen; “Nefes Kredisi KGF’nin vereceği kefalet ile kullandırılacağı için bankaların risk primleri de sıfırlanmış oluyor. KGF de Portföy Garanti Sistemi ile kendisine yapılan başvuruları aynı gün içerisinde sonlandıracak. Böylelikle işletmeler günler içerisinde kredilerini kullanmış olacak. Bankalar, KOBİ'nin TOBB Nefes Kredisi başvurusunu alacak, KGF ile birlikte krediye uygunluğu değerlendirecek. Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar, KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracak. Bankaların TOBB Nefes Kredisi için alacağı masraf kefalet oranının %0,03’ü (onbinde üç) ile sınırlı olacak. Dolayısıyla bankalar 51 TL’nin üzerinde masraf almayacak. Üyeler düşük faiz ve uzatılmış yeni vadenin yanı sıra düşük masraftan da yararlanacak. KOBİ’lerimizin faaliyetlerinde onlara destek niteliğindeki bu yeni kaynağın üyelerimize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çtbKobi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol