Sertifikalarına kavuştular

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü uzmanları, Basın İlan Kurumu ve İŞKUR işbirliği ile organize edilen “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı” kapsamında gazetecilik öğrencilerine eğitim verdi. Kapanışını Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun yaptığı programda sertifika almaya hak kazananlar, İŞKUR’un desteğiyle gazetelerin fikir işçisi kadrosunda doğrudan yer alabilecek.

Sertifikalarına kavuştular

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü uzmanları, Basın İlan Kurumu ve İŞKUR işbirliği ile organize edilen “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam Programı” kapsamında gazetecilik öğrencilerine eğitim verdi. Kapanışını Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun yaptığı programda sertifika almaya hak kazananlar, İŞKUR’un desteğiyle gazetelerin fikir işçisi kadrosunda doğrudan yer alabilecek.

04 Nisan 2018 Çarşamba 17:27
Sertifikalarına kavuştular

Basın İlan Kurumu (BİK) Bursa Şubesi Müdürlüğü tarafından İŞKUR Bursa İl Müdürlüğü işbirliği ile, bilgi teknolojilerinde yaşanan değişim ve dönüşüm gereğince nitelikli insan kaynağı oluşturmak ve yeni nesil gazeteci yetiştirmek amacıyla düzenlenen ve BYEGM uzmanlarının da eğitim verdiği programda gazeteci adayı 43 öğrenci ders aldı. Programın sertifika törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu katıldı. Sertifika almaya hak kazananların, gazetelerin asgari kadrolarında doğrudan yer alabileceklerini söyleyen Çavuşoğlu, “Basın sektöründe istihdam edilecek katılımcılara İŞKUR maaş ve genel sağlık sigorta prim desteği verecek, KOSGEB ise 50 bin liraya kadar maaş desteği sağlayacaktır. Dolayısıyla burada İŞKUR’a da ve KOSGEB’e de özellikle Sayın Bakanımız Jülide Sarıeroğlu’na da teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, göreve geldikleri andan itibaren basın camiasıyla çok yakın ilişki sağladıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: “Basının beklentileri, talepleri bazı konulardaki çözümsüzlüklerini sona erdirmek için bir çalışma ortaya koyuyoruz. Bu anlamda geçtiğimiz günlerde İzmir’de bir basın buluşması sağladık. Orada da bütün meseleleri masaya yatırdık. Bunun yanı sıra Sayın Başbakanımızın talimatı çerçevesinde basına dönük nasıl iyileştirmeler yapabiliriz diye çalışmaları sürdürmeye devam ediyoruz. İnşallah o noktada tamamlayacağımız çalışmaları hükümetimize sunacağız. Yine geçtiğimiz Pazartesi günü özellikle 2016 yılından bu yana Basın İlan Kurumu Genel Kurulu tarafından belirlenen basın ilan tarifelerinin artırılmasına ilişkin çalışma da Bakanlar Kurulu'nda bakanlarımızın imzasına açılmış oldu. Ümit ediyorum o da kısa bir süre içinde nihayete erdirilerek sona erecek ve özellikle yerel basında beklenen bu iyileştirme de bir can suyu olacak diye düşünüyorum.”

“Ayrık otlarını temizlemeniz gerekiyor”

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, basın sektörünün ve gazetecilerin 15 Temmuz’da çok önemli bir sınavdan geçtiğini hatırlatarak, “15 Temmuz bu ülkeye karşı çok büyük bir işgal girişimiydi. O gün demokrasinin, vatanın, Türkiye’nin yanında hiç şüphesiz saf tutarak bu noktada üzerine düşeni layıkı veçhile yerine getiren basın mensubu arkadaşlarımıza ve kuruluşlarımıza tekrardan teşekkür etmek istiyorum. Basını bugün sadece bir şantaj aracı olarak, menfaat ve çıkar odağı olarak kullanmak isteyenleri de siz içinize sokmayın, içinizde barındırmayın arkadaşlar. Özellikle vatan, millet ve mukaddesat söz konusu olduğunda bunları bir tarafa koyarak adeta terörizmin yanında rol alan ve bunu yaparken de basın özgürlüğünün arkasına gizlenen kişileri biz de biliyoruz, siz de biliyorsunuz. Toplumumuz zaten bunlara itibar etmiyor ama ne olursa olsun sizlerin bu konuda aranızdaki bu ayrık otlarını temizlemeniz en azından onlara yüz vermemeniz gerekiyor.” dedi.

Zeytin Dalı Harekatı

Sertifika töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik algı operasyonlarına dikkati çekti. Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, operasyonun amacının daha önce açıklandığını, özellikle bu bölgede bir koridor üzerinden Türkiye’yi kuşatma girişiminin bulunduğunu belirterek, “Güney koridoru üzerinden bir terör devleti buraya oluşturmak suretiyle Türkiye’nin hem Hicaz bölgesine olan ilgisini ve bağını koparmak hem de Türkiye’den bir parça koparmak için buradan gelecek teröristleri kullanmayı düşünüyorlardı. Şükürler olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın bu noktada ortaya koyduğu liderlik vasfı neticesinde bunu bertaraf ettik. Öncelikle bölgede yaşayan vatandaşlarımıza Kilis ve Hatay’daki vatandaşlarımıza buradan gönderilecek roketler, füzeler, sızacak teröristler marifetiyle bütün Türkiye’de ortaya çıkabilecek eylem kapasitelerini ortadan kaldırmış olduk.” dedi.

“Algı operasyonlarını anında yerle yeksan ettik”

Adeta soykırıma maruz kalan Afrinlilerin de teröristlerin hegemonyasından kurtarıldığını anlatan Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “Özellikle Afrin harekatının yoğun bir şekilde devam ettiği süreçte terörist odakların sözcülüğünü yapan kimi basın kuruluşları, kimi sosyal mecradaki tetikçiler ve kimi Batı ülkesindeki medya mensupları, hatta yöneticiler Türkiye’nin tarihinden, geçmişinden, değerlerinden ve bu milletin ulvi duygularından bihaber olarak Türkiye’yi sivilleri katletmekle suçlama cüretini gösterdiler. Şükürler olsun gerek Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğümüz gerek Anadolu Ajansı gerek TRT gerekse diğer kurum ve kuruluşlarımız vasıtasıyla bu algı operasyonlarını anında yerle yeksan ettik. Daha önceden başka bölgelerde kullanılmış fotoğrafları Türk askerinin bir davranışıymış gibi göstermek isteyenlere bu işlerin gerçeğini ortaya koymak suretiyle yüzlerine çarptık.” şeklinde konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
BikBasın
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol