Üzen; “Türkiye, bu zorlu süreçten daha da güçlenerek çıkacak”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Marmara Oda/Borsa Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi. Marmara Bölgesi’ndeki Odaların ve Borsaların Yönetim Kurulu Başkanlarının bir araya geldiği toplantıya, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen katıldı.

Üzen; “Türkiye, bu zorlu süreçten daha da güçlenerek çıkacak”

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde Marmara Oda/Borsa Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi. Marmara Bölgesi’ndeki Odaların ve Borsaların Yönetim Kurulu Başkanlarının bir araya geldiği toplantıya, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen katıldı.

16 Ağustos 2018 Perşembe 13:12
Üzen; “Türkiye, bu zorlu süreçten daha da güçlenerek çıkacak”

TOBB Başkanı Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Başkanlığında, Marmara Bölgesindeki oda ve borsa başkanlarını bir araya getiren toplantıda, TOBB’un çalışmaları ve Türkiye ekonomisine ilişkin sunumlar yapıldı. Toplantı ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Üzen; “Toplantının çok verimli geçtiğini kaydederek, Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’da toplantımıza iştirak ederek, toplantımızı onurlandırdılar. TOBB Başkanımız Hisarcıklıoğlu, TOBB’un katkılarıyla, iş dünyasının sorunlarının çözümüne katkı sağlayan pek çok yasal düzenleme yapıldığını ifade ederek, bunlarla ilgili ayrıntılı bilgi verdi” dedi.

Bir kez daha amaçlarına ulaşamayacaklar

Son dönemde Türkiye'de yaşanan ekonomik gelişmeleri de değerlendiren Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen, Türk ekonomisinin sağlam temellere dayandığını ve Türkiye'nin bu zorlu süreçten daha da güçlenerek çıkacağını söyledi. Başkan Üzen; “Ülkemizi, istedikleri gibi yönlendirip, kullanamayan güç odaklarının, son günlerde, çeşitli manipülasyon ve saldırılar ile ülkemiz ekonomisini hedef aldığını görüyoruz. Tarihimize baktığımızda, ülkemize yönelik, bu ve buna benzer saldırıların birçok kez yaşandığına tanıklık ettik. Ülkemizi ve milletimizi dar boğaza sokmaya çalışan güç odakları bir kez daha amaçlarına ulaşamayacak” diye konuştu.

Ülkemizin kalkınması için var gücümüzle çalışacağız

Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen, finansal zorlukların üstesinden el birliği ve dayanışma içerisinde gelinebileceğini belirterek, “Büyük ve güçlü Türkiye idealimiz için şimdi her zamankinden çok daha fazla çalışmaya, üretmeye ve istihdama katkı sağlamaya ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. Türkiye'nin kur artışından kaynaklı olumsuzlukların üstesinden gelecek gerekli güce ve deneyime sahip olduğuna işaret eden Borsa Başkanı Kaya Üzen, yaşanan süreçte reel sektörün üretim ve istihdam kapasitesinin korunmasının büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Üzen; “Ülke olarak son derece hassas bir süreçten geçiyoruz. Kur artışlarının piyasalara olumsuz etkileri var ama devletimizin aldığı tedbirler ve milletimizin ferasetiyle bu olumsuzluğu bertaraf edip geride bırakacağımıza inanıyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ekonomik planlar çerçevesinde, daha güçlü bir Türkiye için, dünden daha çok çalışarak, üretime, yatırıma, istihdam ve ihracata devam edeceğiz. Ülkemiz; temelleri sağlam bir ülkedir. El ele vererek, birlik ve beraberliğimizi koruyarak, çok çalışmaktan ve üretmekten taviz vermeden, ülke olarak dünyanın en güçlü ekonomileri arasında olma hedefimizi gerçekleştireceğiz. Bizler iş dünyası olarak ülkemizin kalkınması için var gücümüzle çalışacak, ülkemize karşı uygulanan ekonomik savaşı fırsata dönüştürecek, gelecek nesillerimize daha güçlü bir Türkiye bırakacağız. Bize düşen; çalışmak, üretmek, istihdam ve ihracatımızı artırmaktır." dedi.

Üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur

Bu dönemde alınacak kararların yanı sıra milletimizin göstereceği birlik, beraberlik ve dayanışma örneğinin büyük önem arz etmekte olduğunu vurgulayan Başkan Kaya Üzen; “Zira artık bu durum uluslararası bir sorundan çıkıp milli bir mesele haline dönüşmüştür. Milli birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur. Bu dönemde bizler üzerimize düşen sorumlulukların bilincindeyiz. İş dünyası olarak, gerekli önlemlerin uygulanmasıyla, ekonomimizin yeniden dengelenerek sürdürülebilir büyüme sürecine süratle döneceğine inancımız tamdır.” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Kaya üzenFinansal
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol