27. Alay Yürüyüşü tamamlandı

Tekirdağ’dan yürüyüşlerine başlayan 57. Alay yürüyüşçülerini 15 Mart tarihinde Keşan’da karşılayan Temsili 27. Alay Yürüyüşçüleri, Çanakkale Muharebelerinin yapıldığı yere doğru süren tarihi yolculuğunu 18 Mart tarihinde 57. Alay Şehitliği’nde tamamladı.

27. Alay Yürüyüşü tamamlandı

Tekirdağ’dan yürüyüşlerine başlayan 57. Alay yürüyüşçülerini 15 Mart tarihinde Keşan’da karşılayan Temsili 27. Alay Yürüyüşçüleri, Çanakkale Muharebelerinin yapıldığı yere doğru süren tarihi yolculuğunu 18 Mart tarihinde 57. Alay Şehitliği’nde tamamladı.

19 Mart 2019 Salı 18:35
27. Alay Yürüyüşü tamamlandı

16 Mart Cumartesi sabahı Tekel Meydanındaki Atatürk Anıtı’nda yapılan uğurlama sonrası yürüyüşe başlayan Temsili 27. Ve 57. Alaylar ile 15. Hava Bölüğü, Anafartalar Caddesinde halkın coşkulu alkışları altında Keşan’dan çıktı. Keşan-Gelibolu Karayolundaki Erdoğan Yıldız Restaurant’ta kısa bir süre dinlenen yürüyüşçüler gün boyu devam eden yürüyüşleri sonrasında akşam üzeri Evreşe Beldesi’ne ulaştılar. Burada Evreşe Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak ve belde halkı tarafından coşkuyla karşılanan yürüyüşçüler, gece Evreşe’de konakladılar. Ertesi sabah Evreşe Meydanındaki törenlere ve sonrasında devam eden yürüyüşe Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen de katıldı. Bolayır Köyü’nde mola veren yürüyüşçüler, burada Vatan Şairi Namık Kemal ve Süleyman Şah'ın kabristanına uğrayıp bir süre dinlendiler. Yürüyüşçüler uğradıkları noktalarda sevinç gösterileri ile karşılandılar. Marşlar eşliğinde gün boyu devam eden yürüyüşün son mola noktası Keşan- Gelibolu Karayolundaki Miller Tesisleri oldu. Akşamüstü buradan yola devam eden yürüyüşçüler Gelibolu'da halkın coşkulu ve yer yer göz yaşlarıyla katıldığı bir törenle Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar tarafından karşılandılar. Bu yıl 9.’su gerçekleşen bu anlamlı yürüyüşün Ana Temasını cepheye evlatlarını yollayan, savaş acısını her yönüyle en yoğun olarak yaşayan vefakâr ve değerli annelerimiz oluşturdu. Gelibolu’ya giriş ve tören esnasında tüm sancak ve flamaları Temsili 27. ve 57. Alay’da bulunan kadınlar taşıdı. Gelibolu Atatürk Meydanı’nda yapılan konuşmalar ardından yürüyüşçüler istirahate çekildiler.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi nedeniyle Gelibolu Kolordu Şehitliği’nde düzenlenen anma programına katılan yürüyüşçüler daha sonra Çanakkale Muharebelerinde 27. ve 57. Alayın çarpıştığı alanları gezdi. Buradan 57. Alay Şehitliğine geçen ekiplere 57. Alay Komite Başkanı Hikmet Yılmaz, günün anlam ve önemine ait konuşmalar yaptı. Ayrıca Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme’ye Çanakkale Muharebelerinde 27. Alaya atılan ilk kurşunlardan birini takdim etti. Yürüyüşü değerlendiren Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, 27. Alay’ın bölge ile tarihsel bağının yeniden sağlanması ve Çanakkale ruhunun yeniden yaşanıp, yaşatılması için çıkılan bu anlamlı yolculukta, tüm belde ve köylerde gurur ve coşkuyla karşılandıklarını, insanlara ülkenin kuruluş harcı sayılan Çanakkale'nin tarihi gerçekler ışığında anlatılması için çaba gösterdiklerini söyledi ve bu tarihsel sürece katkı sağlayan herkese ve bu sürece bilgi ve birikimiyle ışık tutan Hikmet Yılmaz'a teşekkür etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 19.03.2019 19:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol