Amacımız kadınlara her konuda destek olmak

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İl Temsilcisi Aynur Tuna Yavaş ve dernek yönetimi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Amacımız kadınlara her konuda destek olmak

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İl Temsilcisi Aynur Tuna Yavaş ve dernek yönetimi basın mensuplarıyla bir araya geldi.

07 Ekim 2018 Pazar 14:25

Dernek binasında düzenlenen etkinlikte yönetim kurulunu tanıtan KADEM İl Temsilcisi Aynur Tuna Yavaş, derneğin çalışmaları hakkında da bilgiler verdi. Çanakkale’de KADEM’in 7 Nisan 2018 tarihinde kurularak faaliyete başladığını belirten Yavaş, Türkiye genelinde ise KADEM’in 45 temsilciliğinin bulunduğunu söyledi. KADEM binasında kadınlara yönelik çeşitli kurslar açtıklarını belirten Yavaş; “Kadın ve aileye verilen devlet desteklerinden haberiniz var mı? İsimli kitapçığımızın saha eğitimlerini gerçekleştirdik. Bu bağlamda 6 tane ilçeye gittik. Beldelere gittik ve kapı kapı dolaştık ve vatandaşlara bu yardımlardan bahsettik. Bunun haricinde yine KADEM’i tanıtmak amacıyla 11-15 Temmuz arasında stant açtık. Bu stantta kitapçıklarımızdan 4500 adet dağıttık ve vatandaşlarımızı bu konuda bilgilendirdik. KADEM bünyesinde kadınlarımıza yönelik çeşitli kurslar açtık. Yaklaşık 48 kursiyerimize sertifikalarını teslim ettik. İngilizce kursumuz da devam ediyor. Kadınlar için hazırladığımız atölyemizde var. El becerileri kurslarımız devam ediyor. Engelli kardeşlerimize yönelik kurslar açtık” dedi.

TROYA Yılı ile ilgili projemizi de hayata geçireceğiz

Kadın ve Demokrasi Derneği İl Temsilciliği olarak 2018 Troya Yılı ile ilgili bir proje hazırladıklarını ve bunu onaya sunduklarını ifade eden Yavaş; “KADEM’de biz her ay okuyorum etkinlikleri düzenliyoruz. İslam’da kadın okumaları gerçekleştiriyoruz. Geçen ay Peygamber Günleri’nde kadın kitabını okuyup burada tahlilini yaptık. Her ay bir kitap belirliyoruz ve alanında uzman yönetim kurulu üyelerimiz tarafından bu kitapları okuyup tahlil ediyoruz. Bu etkinliklerimize herkes katılabiliyor. Kadın yasal hakları konusunda da eğitimler veriyoruz. Aile ve değerler eğitimi de gerçekleştirdik. Geçen hafta iş ve sosyal güvenlik hayatında kadınlara tanınan yasal haklar eğitimlerini gerçekleştirdik. Kadınlara yönelik planladığımız projeler var. Bu projelerimizi de hayata geçireceğiz. TROYA Yılı ile ilgili bir projemiz de var. Bu projemizi onaya sunduk” diye konuştu.

Amacımız kadınlara her konuda destek olmak

“Kadını mümkün olduğu kadar iş hayatında, ekonomide, siyasette her türlü konuda kadını desteklemeye ve onların yanında olmaya devam ediyoruz” diyen Aynur Tuna Yavaş; “Çanakkale’deki kadınlar, KADEM’e gelsinler ve burada vakit geçirsinler. KADEM’de bir çok etkinliğimiz ve faaliyetimiz var. Amacımız kadınlara her anlamda destek olabilmek. O yüzden bütün kadınlarımızı KADEM’e bekliyoruz. Kapımız kadınlara sonuna kadar açıktır” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmanın ardından KADEM Çanakkale İl Temsilcisi Aynur Tuna Yavaş, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte basın mensuplarına dernek binasını gezdirerek detaylı bilgiler verdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 07.10.2018 14:57
Anahtar Kelimeler:
Kadem
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol