Antalya’da Çanakkale sesleri

Antalya Çanakkaleliler Derneği tarafından, Kepez Belediyesi ve YÖRSİAD’ın (Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği) destekleri ile Çanakkale “18 Mart Deniz Zaferi ve Geçmişten Geleceğe Tarihi Yolculuk” adı altında bir program gerçekleştirdi.

Antalya’da Çanakkale sesleri

Antalya Çanakkaleliler Derneği tarafından, Kepez Belediyesi ve YÖRSİAD’ın (Yörük Sanayici ve İş İnsanları Derneği) destekleri ile Çanakkale “18 Mart Deniz Zaferi ve Geçmişten Geleceğe Tarihi Yolculuk” adı altında bir program gerçekleştirdi.

21 Mart 2019 Perşembe 13:05
Antalya’da Çanakkale sesleri

Programa Çanakkale’den gelen İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ile onur konuğu 110 yaşında hayata veda eden dünyanın en yaşlı Çanakkale gazisi rahmetli Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz da büyük bir renk kattı. Program Kepez Neşet Ertaş STK Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilirken, programa ilgi oldukça fazlaydı. Antalya Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, YÖRSİAD (Yörük Sanayici ve İş Adamları Derneği) Başkanı Aykut Ege, Antalya Çanakkaleliler Derneği Başkanı Levent Yılmaz, Antalya Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar’ın yanı sıra Antalya’daki Dernek Başkanları çok sayıda öğrenci katılırken, programın onur konuğu ise 110 yaşında hayata veda eden dünyanın en yaşlı Çanakkale gazisi rahmetli Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz oldu.

Antalya Çanakkaleliler Derneği Başkanı Levent Yılmaz yaptığı konuşmasında, böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşadıklarını belirtirken,” Bir Çanakkaleli olarak, bir Çanakkale sevdalısı olarak, Antalya Çanakkaleliler Derneği olarak bugünü düzenlemekten gururlu ve mutluyuz. Desteklerinden dolayı Kepez Belediyesi ve YÖRSİAD’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Çanakkale çok büyük bir destandır!

YÖRSİAD Başkanı Aykut Ege ise böylesine özel bir günde bir arada olup Çanakkale Zaferinin 104.yılında şehitleri rahmetle andıklarını belirterek,” Böylesine anlamlı bir günde burada olmak ve şehitlerimizi anmak ve Çanakkale Ruhunu yaşamak son derece önemli. Bu öyle bir destan ki, büyük önder Atatürk’ün “Ben size taarruz etmeyi değil, ölmeyi emrediyorum” sözleri ile bütün dünyaya Türkün cesaretini, vatan toprağı için, konu vatan toprağı olduğunda gerisi teferruat olduğunun haykırıldığı bir destandır” dedi.

 “Ben geldim dedeciğim!”

Başkan Hakan Tütüncü, 10 yılda yaklaşık 25 bin Antalyalıyı Çanakkale’ye götürdüklerini de söylerken,” Çanakkale bizim için çok önemli. İstedim ki, bu şehrin insanları, bu şehrin gençleri, çocukları, ev hanımları, yaşlıları, anneleri, babaları “Ben geldim dedeciğim!” diyerek o kahramanlarımızın yanlarına gitsinler. Ve bu toprakların bizim için nasıl vatan kılındığını orada en iyi şekilde görsünler. Ben bunu çok arzu ettim. Bunu istedim ve bunun için 2009’da ilk Belediye Başkanı olduğum zaman adeta bir seferberlik başlattık. Adını da Çanakkale seferberliği koyduk. Ve Çanakkale seferleri ile büyük bir seferberlik yaptık. Nereye bir seferberlik? Kendi tarihimize, milli kahramanlarımıza, milli tarihimize bir seferberlik. Ve 25 binden fazla Antalyalıyı bu 10 yıllık zaman zarfında Çanakkale’ye götürdük” dedi.

Çanakkale'yi kazandıran ruha sahip olmak gerekir!

110 yaşında hayata veda eden dünyanın en yaşlı Çanakkale gazisi rahmetli Hüseyin Kaçmaz'ın oğlu Turgut Kaçmaz’da yaptığı konuşmasında, Çanakkale Savaşının Türk Milleti için büyük bir destan olduğunu belirterek bu destanın büyük özveriler sayesinde kazanıldığını söyledi. Turgut Kaçmaz konuşmasında, Çanakkale ruhunu yaşatarak, “Çanakkale anlatılmaz. Çanakkale'yi kazandıran ruha sahip olmak gerekir. Rahmetli babam savaşları yaşar gibi anlatırdı" dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol