Avukatlar Gala Gecesi’nde buluştu

Çanakkale Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısı ile Gala Gecesi düzenlendi. Avukatların yoğun katılım gösterdiği Gala gecesinde, Avukatlar kaynaşma imkanı buldu.

Avukatlar Gala Gecesi’nde buluştu

Çanakkale Barosu, 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısı ile Gala Gecesi düzenlendi. Avukatların yoğun katılım gösterdiği Gala gecesinde, Avukatlar kaynaşma imkanı buldu.

07 Nisan 2019 Pazar 16:08
Avukatlar Gala Gecesi’nde buluştu

Türkiye’de en çok etkinlik yapan Baro unvanını taşıyan Çanakkale Barosu bu yıl da 9 güne yaydığı 28 etkinlik gerçekleştirdi. 5 Nisan Avukatlar Günü dolayısı ile gerçekleştirilen etkinlikler Baro Başkanlığı tarafından düzenlenen Gala gecesi ile taçlandırıldı. Gala Gecesi’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Baro Başkanı Bülent Şarlan; “Mesleğimiz ile ilgili sorunları Cumhuriyet Meydanı’nda çelen koyma töreninde meslektaşlarım ve kamuoyu ile paylaştım. Ama Çanakkale Barosu her zaman, Baromuza  yakışan çalışmalar yaptı. Yapmaya da devam ediyor. Çanakkale Barosu’nun hedefi, meslek adına, hukuk adına en iyisini yapmak olmuştur. Baromuz, bu kapsamda 9 günde 28 etkinlik düzenleyerek, bu sürece katkı sağlamaya çalışmıştır. Toplumda, hukuk bilincini yaygınlaştırmaya oluşturmaya çalıştık. Her zaman meslektaşlarımıza yakışan çalışmalar içerisinde olmaya gayret ettik. Bundan sonra da gayret etmeye devam edeceğiz. Baro, mesleki faaliyetlerin yanında görev aldığı, görev yaptığı şehri tarihsel sorumluluğu da her zaman taşımıştır. Taşımaya devam edecektir. Bu vesile ile Çanakkale zaferinin 104’ncü yıl dönümünde, tüm meslektaşlarım adına zaferimizi tekrar kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi millet ve rahmetle, saygıyla anıyoruz. Çanakkale ruhuna sahip çıkmak bizlerin görevidir. Bu sebeple, Çanakkale ruhunu bize öğrettiği birlik ,beraberlik, dayanışma anlayışımızı her alanda yürüttük, yürütmeye devam edeceğiz. Bu amaçla farklı bir çalışmaya imza attık. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin Çanakkale Türküsünü bir klip ile meslektaşlarımızla oluşturduğumuz on günlük bir çalışmanın bizimde bir katkımız olsun istedik. Yıllardır düşündüğümüz bir projeydi. Türkiye’nin her yerinden hem Çanakkale Türküsünü hem de Çanakkale Barosu’nu aynı zamanda Çanakkale’nin hem tarihi dokusu, hem de doğal güzelliklerini yaklaşık 100 bin kişiye tanıtma fırsatımız oldu. Bu vesile ile bu klipte yer alan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çanakkale Barosu dün olduğu gibi, bundan sonra ki güçlü savunma, bağımsız yargı, adil yargılama demeye devam edecektir.  Herkes için adalet, adalet için avukat demeye devam edeceğimizi ifade ederek saygılarımı sunuyorum” dedi. Yapılan konuşmanın ardından meslekte 25 ve 40 yılını geride bırakan Avukatlara plaket verildi. İlk olarak mesleğinin 40. Yılını geride bırakan Baroya bağlı Gelibolu İlçesi Avukatlarından Av. Tomris Okyay, Çanakkale Barosu Bozcada İlçesi temsilcilerinden Av. Gülten Yetgin ve Av Fatma Armağan’a plaketlerini Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Adalet Komisyonu Başkanı Yemliha Karakoç ve İdare Mahkemesi Başkanı Güney Akçer takdim etti. Meslekte 25. yılını geride bırakan Av. Sedat Sel, Av. Adnan Güler ve Av. Özen Erkek’in plaketlerini ise Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Önceki Baro Başkanları Av. Hilmi Baydar ve Av. Işık İşgüden takdim etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol