Başkan Gökhan Gazeteciler ile buluştu (VİDEO)

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’de çalışan gazeteciler ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Başkan Gökhan Gazeteciler ile buluştu (VİDEO)

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale’de çalışan gazeteciler ile kahvaltı programında bir araya geldi.

13 Ocak 2020 Pazartesi 11:39

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Çanakkale’de çalışan gazeteciler ile bir araya geldi. Parion Otel’de gerçekleşen kahvaltı programında gazeteciler ile buluşan Gökhan, yaptığı konuşmada ise gazetelerin ve gazetecilerin yaşadığı zorluklardan bahsetti. Başkan Gökhan; “Bu çok önemli bir gün bence, bizlerin toplumun haber alma hakkını kullanmasına fırsat veren bir kurum gazetecilik, basın. Dolayısıyla burada bana sorarsanız özellikle çalışan gazeteciler yani muhabirler, foto muhabirleri, yazılı ve görsel medya herkes çok önemli ve kutsal bir görev yapıyor. Nedir bu kutsallığı dediğim gibi halkın haber alma özgürlüğüne destek oluyor yardımcı oluyor. Onun için ben Çanakkale’de bulunan siz değerli basın mensuplarını, çalışan gazetecileri tabiatı ile onlara işverenlik yapan değerli basın mensuplarının da günlerini kutluyorum çünkü onlarda aslına bakarsanız buradan gelme basın mensubu onlarda geçmişte çoğu bu şekilde muhabirlik yaptı. Gazetecilik yaptı onun için şu an itibari ile gazete sahibi de olsalar geçmişleri itibariyle çalışan gazeteci sayabiliriz.” dedi.

Gökhan; “Ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranamıyorsunuz”

Başkan Gökhan konuşmasında gazeteciliğin zorluklarından da bahsederek; “Değerli basın mensupları gerçekten zor bir iş yapıyorsunuz çünkü ne İsa’ya ne de Musa’ya yaranamıyorsunuz. Yani kaç tane Peygamberiniz var bilemiyorum. Hepsine yaranmaya çalışıyorsunuz ama hiçbirine yaranamıyorsunuz. Yaranamadığınız gibi bir de üstelik kendinizi tehlikelere atıyorsunuz özellikle savaş alanlarında, eylem alanlarında. Biliyorsunuz en son bir Anadolu ajansı muhabirinin gözü yaralandı görmez hale geldi. İnşallah tedavi olur. En kısa yerdeki bir olay bunun yanı sıra tabi harp ve savaş bölgelerinde, çatışma bölgelerinde çalışan gazeteciler de hayatlarını elbette riske atıyor. Burada biz dediğim gibi Çanakkale’de de genelde de birçok tehlikeli işler olduğunda gidiyorsunuz oralarda gece gündüz çalışıyorsunuz, çaba gösteriyorsunuz. Bu kutsal bir görev ama aynı zamanda da bir başka tehlike de yaptığınız görevlerden dolayı çeşitli nedenlerle bir kulp bulunarak ceza evlerine’ de atılıyorsunuz. Cezaevlerinde de yeriniz hazır. Oralarda da çile dolduruyorsunuz. Bu geçmişten beri var sadece bu hükümet dönemi değil, geçmişten beri olan bir şey padişahlık döneminde de var, sürgünler var cezaevleri var. Bilmiyorum yani doğruyu söyleyeni dokuz köyden kovarlar. Siz kovulmakla kalmıyorsunuz bir de eziyet görüyorsunuz onun için gerçekten işiniz zor. Türkiye gazeteciler sendikasına göre bugün itibariyle 91 tane gazeteci varmış cezaevlerinde onlara da buradan selam olsun diyorum Allah kurtarsın.”

Gökhan; “Yerel Gazeteler yeteri kadar desteklenmiyor”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan yerel gazetelerin yeteri kadar desteklenmediğini dile getirerek şunları söyledi; “Maalesef yerel gazeteler yeteri kadar desteklenmiyor. Yeteri kadar ayakta kalmaları için çaba gösterilmiyor. İşte bir Basın ilan kurumu gibi müesseseler var onlar geliyorlar böyle garip garip taleplerde isteklerde bulunuyorlar. E zaten yerel gazetelerin eti ne budu ne ve burada 150 bin nüfuslu bilemediğiniz civarı ile beraber 250 bin nüfusu yok bile, bir kitleye hitap ediliyor zaten burada sanayi yok, doğru düzgün iş hayatı yok reklam gelirleri düşmüş durumda bu şekilde hayatlarını devam ettirmeye çalışıyorlar. Bu konuda tabi ne yapılabilir ben bilmiyorum ama eşitlik ilkesi çok önemli devletin olanaklarının yani bu konudaki basına olan desteklerinin olabildiğince adilane dağıtılmasında yarar var. Her bir yerel gazetenin yaşama fırsatı bulmasında sayılamayacak kadar yarar var. Öteki türlü burada sağlıklı bir yayın politikasını beklememiz. Herhâlde çok gerçekçi olmaz diye düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

Yılın Gazeteci ödülü Mustafa Suiçmez’e

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yılın gazetecisi ödülünü Demirören Haber Ajansı Çanakkale Muhabiri Mustafa Suiçmez’e verdi. Ödül sonrasında konuşan Suiçmez; “Öncelikle herkese merhabalar. Ben bu güzel anlamlı hediye için Çanakkale Belediye Başkanıma sayın Ülgür Gökhan’a ve Çanakkale Belediye Personelinin hepsine teşekkür ederim. Biz Çanakkale’de kamuoyunu en iyi şekilde bilgilendirmek için çalışıyoruz. Bundan sonra da bu şekilde devam edeceğiz. Ben 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü için bütün basın mensubu arkadaşlarımın gününü kutluyorum, teşekkür ederim” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 13.01.2020 11:52
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol