Başkan Makas; “Çanakkale yatırımlarıyla büyüyen bir şehir”

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla tanışma toplantısında bir araya geldi.

Başkan Makas; “Çanakkale yatırımlarıyla büyüyen bir şehir”

AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarıyla tanışma toplantısında bir araya geldi.

21 Haziran 2020 Pazar 11:53
Başkan Makas; “Çanakkale yatırımlarıyla büyüyen bir şehir”

Truva Otel’de düzenlenen buluşmaya Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Göktürk, Tanıtım ve Medya’dan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Ataç, AR-GE’den Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Rıdvan Demirhan, Çevre, Şehir ve Kültür’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Arzu Bendeş katıldı. Buluşmada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, “14 Şubat’tan itibaren Yönetim Kurulu Üyelerimizle birlikte yola revan olduk. Çalışmaya başladık. Yegane sebebimiz Çanakkale’ye hizmet etmek. Tabiri caizse genç bir yönetimimiz var. Çanakkale’ye olan borcumuzu genç kadromuzla beraber ödemek istiyoruz. Gençliğimizin diyetini ödemek istiyoruz. Bu sebepten mütevellit alana kadar gönüllüydük ama görev bize tevdiğ edildikten sonra artık zorunlu bir şekilde şehrimize, insanına, gençlerimize, şehrimizin misafirlerine hizmet edebilmek adına bizler yola revan olduk. Yegane amacımız, gayretimiz şehrimize hizmet etmek. Yerel yönetimleriyle şehrimizin sorunlarını Ankara’da, genel seçimlerle birlikte görevlendirilmiş vekillerimizle beraber çözmek adına buradayız. Şehrimiz güzel bir şehir. Büyükşehir kelimesi insanları belki korkutuyor ama büyükşehir olmaya aday, yatırımlar anlamında, jeopolitik konumu anlamında, şehrin sosyo-kültürel yapısı anlamında bir miktar büyümüş ve entelektüelliğini, kalitesini kaybetmemiş bir Çanakkale görmek istiyor hemşehrilerimiz. Bu vesileyle Çanakkale’deki siyaset, siyasi iradenin temsilcileri ve idari yönetimin temsilcilerine çok büyük görev düşmektedir. Bizlerde burada kıssadan hisse alıp, payımıza düşeni yapmanın gayretindeyiz” dedi.

“Çanakkale yatırımlarıyla büyüyen bir şehir” diyen Başkan Makas; “Gençlik, tarım, sanayi anlamında, hemen yanı başımızda dünyanın kenti sekmentinde orta açıklığı en büyük olan bir boğaz köprüsü yapılıyor. Bu boğaz köprüsüyle birlikte şehrimizde bir nüfus artışı, kentleşme artışı yapılaşma artışı kaçınılmaz. Önemli olan burada kentimizin büyümesinden ziyade bizler nicelik odaklı değil, nitelik odaklı siyaset yapmak istiyoruz. Burada köprünün büyüklüğünden ziyade, köprünün ne getireceği de şehrimize ne katacağı da önemli. Katma değeri olan bir yatırım. Neticesinde şehir büyüyecek, insanlar, yatırımlar gelecek ama şehir sokaklarıyla, insanlarıyla, imar planlarıyla, çevre sorunlarıyla şehir buna hazır mı? Asıl soru bu. Biz her defasında yerel siyasetten konuşuyoruz olabiliriz. Böyle algılanmasın. Sadece en büyük sorunlarımızdan biri bu, bunu bu sebepten dolayı dile getiriyoruz. Bununda bilinmesini isteriz. Kimseyle bir derdimiz yok. Bizim derdimiz şehrin hizmet alması. Vatandaşımızın gönül rahatlığıyla, sağlık içerisinde çevre sorundan uzak bir şekilde, şehrimizde hayatına idame ettirebilmesi. Üniversiteyi benim gibi büyükşehirde okumuş ve orada kalmış çok fazla arkadaşımız var. İş imkânları, yaşam koşulları itibariyle Çanakkale’ye dönmek istemeyen çok arkadaşımız var. Tabii ki kalplerinin bir kısmı burada kalıyor. Bu anlamda içleri buruk şehirdeki yapılanma, kentleşme ve şehir problemleri çözüldüğü takdirde biz inanıyoruz ki Çanakkale bu anlamda daha yaşanılabilir bir kent olacak. Çanakkale evlatlarına kavuşacak. İnşallah Çanakkale’yi büyüten unsurlar yine Çanakkale’nin kendi unsurları olacak. Nitelikli büyümekten kastettiğim tam manasıyla bu.” şeklinde konuştu.

“Çanakkale’nin yükselen ivmesine olan katkımızı artırabilmek adına buradayız”

 Çanakkale’nin kendi unsurlarıyla büyümelerini istediklerini belirten Başkan Makas, “Bu manada da üzerimize ne düşüyorsa; gençlik anlamında, yaşlılarımıza, çocuklarımıza yaptığımı projeler anlamında bir vizyon ortaya koyup, bunları gerçekleştirmenin gayretindeyiz. Biz bu konularla alakalı sorunları dile getirmekten asla imtiha etmeyeceğiz. Çünkü bunun için buradayız. STK’larımızla, örgütlerimizle, kadın örgütleriyle, hayvan hakları dernekleriyle, esnafımızla, ticaret erbaplarımızla sürekli diyalog halinde olmayı planlıyoruz. Bir şekilde Çanakkale’yi ortak paydada yönetmenin derdindeyiz. Her kesimin fikrini alıp, duygu ve düşüncelerini iletmenin gayretindeyiz. Çünkü bizler burada elçiyiz. 13 Aralık 2019’a kadar il başkanı değildik, il başkanlığı görevini yürütmüyorduk. Belli bir tarihten sonra yine yürütmeyeceğiz. Bunun da bilincindeyiz. Önemli olan bu zaman zarfını hakkıyla, hukukuyla, adaletiyle tüm insanlarımızın hakkını, hukukunu gözeterek yapmak, bizim derdimiz bu. Makamlar gelip, geçici bizler de hayatımızın başındayız. Bu güzel yıllarımızı, gençlik yıllarımızı şehrimize hizmet ederek, şehrimize katma değer sağlayarak geçirmenin derdindeyiz. Bugün baktığımızda bizim çok kıymetli 2 tane vekilimiz var. Birisi Grup Başkanvekilimiz Bülent Turan, diğeri kadın teşkilatlarında özellikle güzel hizmetleri olmuş milletvekilimiz, aynı zamanda Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcımız Sayın Jülide İskenderoğlu. Çanakkale Ankara’da da güçlü, Çanakkale’de de güçlü. Biz böyle bakıyoruz. Güçlü olmanın karşılığı şu olmalı, hizmet. Güçlüyüz, güçlü olarak şehrimize hizmet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Şehrimize olan borçlarımızı ödeyeceğiz”

Başkan Makas sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Vekillerimizle, bürokratlarımızla yıllardır bu şehre hizmet ediliyor. İnşallah bunu daha üst seviyelere çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız. 2023 genel seçimlerinde yine daha güçlü bir AK Parti temsiliyetiyle Ankara’da mecliste görevlendirilen vekillerimizle güçlü bir teşkilat yapısı kurmak istiyoruz. Yine aynı şekilde 2024 yerel seçimleriyle tüm ilçelerimizde güçlü bir AK belediyeciliğini ilçelerimizle buluşturup, oralarda vizyonlarımızı, çalışmalarımızı, devletimizin yerel yönetimlerdeki politikalarını uygulayabilmesi adına yerel seçimlerde başarı elde etmek için var gücümüzle gayret göstereceğiz. İnşallah zafere de ulaşacağız. Çanakkale her yönüyle katma değeri olan bir il. Türkiye’nin göz bebeği. Şüheda kenti. Bir milli parkımız var, tarım alanında yapılan yatırımlar var, OSB’miz var, Ezine’ye kuruluyor. İçinde 91 fabrika var. Belki Ezine’nin nüfusuna yakın bir oranda belki de 10 bin kişilik istihdam sağlayacak büyük bir yatırım var. Bu yatırımla beraber bölgenin gıda ürünleri orada işlenecek. Kültür ve turizm anlamında yıllık 800-900 bin oranda turist alan bir kentimiz. 2019 yılın 845 bin turist gelmiş şehrimize. Bizim bu şehre yapacak çok şeyimiz var. Turizmiyle, tarımıyla, sanayisiyle, gençliğiyle, öğrencisiyle her gün giderek büyüyen bir üniversiteyi görüyoruz. Şehre katma değeri olan, bilim üreten, ilim, irfan gösteren içerideki hocalarıyla, öğrencileriyle kıymetli bir eğitim yuvamız. Burada yine 85 milyonluk yatırımımız var. Gençlik merkezimi var, Güzelyalı’da yapılıyor.  Güzelyalı’ya 85 milyonluk yatırımdan bahsediyoruz. Dolayısıyla Ankara’da güçlü bir temsiliyeti olan AK Parti, yerelde de inşallah bizler teşkilatımızla beraber, güçlü bir teşkilat yapısıyla beraber Çanakkale’ye hizmet edip, gerek bu yatırımları, gerek Çanakkale’nin yükselen ivmesine olan katkımızı artırabilmek adına buradayız.”

“Biz her daim sorunları dile getireceğiz”

“Çanakkale’nin çevre sorunlarının bittiğini söylemek fecaat olur” diyen Başkan Makas, şöyle devam etti; “Ben Çanakkale’nin çevre sorunlarının bittiğini düşünmüyorum. 32 yaşındayım. 32 yıldır bu şehirde aynı sorunlar devam etmektedir. Bir türlü çözüm bulunamadı. Biz endişelerimizi dile getirdik. Vatandaşlarımız özellikle Sarıçay üzerindeki köprülerden geçtikçe, pislikleri, Sarıçay’ın rengini gördükçe endişeye kapılmaktadır. Bizim derdimiz bunu aktarmak. Birilerini suçlamak değil, salt olarak söylüyorum. Yeri gelir hizmet edilmesi için suçlarsınız. ‘Yap bunu kardeşim’ dersiniz. Ama bizler bunu aktarmakla mükellefiz. Dolayısıyla biz bunu aktardık. Kimse bunu farklı bir taraflara çekmedik. Biz her daim burada sorunları dile getireceğiz.”

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol