Çanakkale Boğazı'nda 'Troya Yılı' için kulaç attılar

Çanakkale'de '2018 Troya Yılı' kapsamında, 'Troya Açık Su Yüzme Yarışı' nefesleri kesti.

Çanakkale Boğazı'nda 'Troya Yılı' için kulaç attılar

Çanakkale'de '2018 Troya Yılı' kapsamında, 'Troya Açık Su Yüzme Yarışı' nefesleri kesti.

30 Temmuz 2018 Pazartesi 12:43
Çanakkale Boğazı'nda 'Troya Yılı' için kulaç attılar

Troya Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girişinin 20'nci yılı olması nedeniyle ilan edilen '2018 Troya Yılı' etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Troya Açık Su Yüzme Yarış'ına yaklaşık bine yakın profesyonel yüzücü katıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çanakkale Valiliği, Türk Spor Vakfı (TSV), Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Kepez Belediyesi'nin katkılarıyla bu yıl 1'incisi düzenlenen 'Troya Açık Su Yüzme Yarışı'nda bine yakın yüzücü Çanakkale Boğazında 5.8 kilometrelik parkurda kulaç attı. Yeni Kordon'dan başlayan ve Kepez Belediyesi Halk Plajı'nda sona eren yatırışın startı Vali Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ute Hascher-Brückner ve ÇOMÜ Öğretim Üyesi ve Troya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan tarafından verildi. 'Troya Açık Su Yüzme Yarışı'na bine yakın sporcunun katıldığını belirten Vali Orhan Tavlı; “Çanakkale merkezden Troya’ya doğru yüzecekler. Kendilerine başarılar diliyorum. 2018’de Troya’ya ve Çanakkale’ye Anadolu’nun bu kadim topraklarına herkesi davet ediyorum” dedi.

Turan; “Çanakkale'den Troya'ya yüzüyoruz”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan ise; “Çanakkale'miz bir marka kent her köşesi her ilçesi farklı bir değer denizin sahilin en güzel yansıması bu bölgede. Ben tüm Türkiye'de ki yüzücülerimizin denizle ilgisi olan sporcularımızın mutlaka Çanakkale'ye davet etmek istiyorum. Bugün Çanakkale için özel bir gün Troya 2018 yılı kapsamında 700'e yakın yüzme sporcumuz hep beraber boğaz da yarışa başladılar. Bu seferki yüzüşün ayrı bir kıymeti var. Troya 2018 yılı vurgusuyla beraber bu yüzüşü yapıyoruz. Bir anlamda Çanakkale'den Troya'ya yüzüyoruz. Tarihin iki farklı adımını gündeme getiriyoruz. Hem şehitliğin olduğu mekandan Troya'nın olduğu mekana doğru yüzüyoruz. O yüzden çok önemli bir etkinlik olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

Troya Yılı şimdi başlıyor

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Öğretim Üyesi ve Troya Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Arslan da; “Pek çok uluslararası etkinlik gerçekleşiyor. Bunlardan bir tanesini bugün görüyoruz. Troya aslında Çanakkale'de doğu ve batıyı birleştiren bir noktada. Sporda, kültürde biz bu tür projelerle Troia'yı Çanakkale'yi bu tür projelerle doğu ve batının merkezi haline getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bana göre Troya Yılı şimdi başlıyor, Troya müzesinin açılışı başka bir ivme kazandıracak. Herkesi Troya'ya, Çanakkale'ye ve Troya müzesine davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ödüller sahiplerini buldu

Yeni Kordon'dan Kepez Belediyesi Halk Plajı'na kadar boğazdaki 5.8 kilometrelik parkuru tamamlayan yüzücülerden Doğukan Ulaç, erkekler kategorisinde birinci olurken, Hasan Emre Musluoğlu ikinci ve Deniz Akış üçüncülüğü elde etti. Kadınlar kategorisinde ise birinci Nilay Erkal, ikinci Ada Sude Korkmaz ve üçüncü Ruth Hatton oldu. Yarışmada dereceye giren yüzücülere ödüllerini Vali Orhan Tavlı, Eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ve Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Ute Hascher-Brückner ile protokol üyeleri verdi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleTroya
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol