Çanakkale'de 19 Mayıs coşkusu

Çanakkale'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü nedeniyle tören ve etkinlikler düzenlendi.

Çanakkale'de 19 Mayıs coşkusu

Çanakkale'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100'üncü yıl dönümü nedeniyle tören ve etkinlikler düzenlendi.

19 Mayıs 2019 Pazar 13:26
Çanakkale'de 19 Mayıs coşkusu

Çanakkale’de coşkuyla kutlanan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nda ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp'in Atatürk Anıtı'na çelenk bırakmasıyla başlayan tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Gençlik ve Spor İl Müdürü Aziz Sinan Alp yaptığı konuşmada; “Milli mücadeleyi başlatan sürecin 100'üncü yıl dönümüne ulaşmış olmanın mutluluğunu ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Mustafa Kemal Atatürk'ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Türk milleti için bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek Samsun'a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin de başlangıcı olmuştur” dedi. Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından katılımcılar, ellerinde Türk Bayraklarıyla Çağlar Kaynak basketbol sahasına kadar bayrak yürüyüşüne katıldı. Törene ve yürüyüşe Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Ali Candan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, daire amirleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı. Çağlar Kaynak basketbol sahasında düzenlenen etkinlikte gençler tarafından muhteşem gösteriler sunuldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol