CHP 94 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkan Yardımcısı Av. Güneş Pehlivan, CHP’nin 94. kuruluş yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

CHP 94 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale İl Başkan Yardımcısı Av. Güneş Pehlivan, CHP’nin 94. kuruluş yılı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

08 Eylül 2017 Cuma 15:46
CHP 94 yaşında

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yurt ve yurttaş mücadelesinin 94. yılına eriştiğini belirten CHP Çanakkale İl Başkan Yardımcısı Av. Güneş Pehlivan; “Anadolu’nun bağımsızlık ve aydınlanma hareketinden, Kuvayi Milliye'nin direniş ruhundan doğan Cumhuriyet Halk Partisi'nin yurt ve yurttaş mücadelesi 94. yılına erişmiştir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi mirası olan Cumhuriyet Halk Partisi 94 yıla bir Cumhuriyet sığdırmıştır. Sömürge halklara ilham olmuştur. Kendi coğrafyasında bir rönesansın öncüsü olmuştur. Mevcut zorbalık ve karanlık altında dahi akli ve manevi bağımsızlığın güvencesi olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi herkes için adaletin sesidir. Kadının eşitçe saygıdeğer statüsünün savaşımıdır. Düşüncenin, ifadenin, inancın, kültürün, sosyal yaşamın nabzıdır. Sansürlenen sanatın, meczupça inkar edilen seküler bilimin sığınağıdır. Ekoloji mücadelesinin kalkanıdır. Gezi ruhudur. Emek dayanışmasıdır. 12 Martların, 12 Eylüllerin, 15 Temmuzların ve 15 yıllık darbe girişiminin deviremediği çınardır. Varlığı sahtekarlığa, zorbalığa ve kararnamelere değil, Cumhuriyetin onurunu karakterinde taşıyan Türk halkına emanettir. Zorbalık karşısında hak için, hukuk için, adalet için kenetlenen Türk halkına selam olsun. Zihinlerimiz kararmadıkça, geleceğimiz de kararmayacak. Gelecek aydınlıktır. Gelecek Cumhuriyetindir. Gelecek halkındır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
ChpKuruluşPehlivan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol