Dedelerinin izinde yürüdüler

Çanakkale Kara Savaşları'nın 104'üncü yıl dönümü nedeniyle yaklaşık 8 bin kişinin katılımıyla 57'nci Alay Vefa yürüyüşü gerçekleştirildi.

Dedelerinin izinde yürüdüler

Çanakkale Kara Savaşları'nın 104'üncü yıl dönümü nedeniyle yaklaşık 8 bin kişinin katılımıyla 57'nci Alay Vefa yürüyüşü gerçekleştirildi.

25 Nisan 2019 Perşembe 10:47
Dedelerinin izinde yürüdüler

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İzcilik Federasyonu organizasyonunda düzenlenen '57'nci Alay Vefa Yürüyüşü' yoğun ilgi gördü. Eceabat ilçesine bağlı Kocadere köyünde kamp kuran katılımcılara, yürüyüş öncesi, 57'nci Alay askerlerinin son yemeği olan kırık buğday çorbası ikram edildi. Burada bir konuşma yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu; “O günleri geleceğe taşımak açısından önemli bir programı hep birlikte yaşıyoruz. Gençlerimizde o heyecanı, motivasyonu görüyorum. Biraz sonra da namazımızı kılıp, yürüyüşe başlayacağız hep birlikte. Gerçekten gençlerimizle omuz omuza o günleri, o anları hatırlayıp, yürümek benim için de çok büyük ve ayrı bir heyecan. Ben de çok heyecanlıyım” dedi. Sabah namazı kılınmasının ardından düzenlenen yürüyüşe Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkan Yardımcısı Zülküf Memiş, çok sayıda rütbeli asker, izciler ve 45 kişilik Avustralyalı genç katıldı. Atlı süvari birliklerinin de yer aldığı yaklaşık 6 kilometrelik yürüyüş, 1,5 saat sonra Conkbayırı'nda sona erdi. Yürüyüşün ardından konuşan Bakan Kasapoğlu; “O günkü menünün içeriğini gençlerimizin bilmesi, hissetmesi. O günden bugüne gelen bu kutlu yürüyüşü ilelebet taşıyacağız. Sadece Türkiye'nin değil, dünyanın dört bir yanından bu güzel hissiyatı paylaşmak için, öğrenmek için çok farklı gençlerimizle bir araya geldik. Bu farklılık da elbette bu yürüyüşe, bu güzel beraberliğe ayrı bir heyecan kattı, bizleri de mutlu etti” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol