"Deprem olunca ödümüz patlıyor. Turan'a yalvarıyoruz" (VİDEO)

Sosyal konutlar sakinleri, Sosyal Konutların “Riskli Alan” ilan edilmesinden sonra bir toplantı düzenledi ve dertlerini anlattılar.

"Deprem olunca ödümüz patlıyor. Turan'a yalvarıyoruz" (VİDEO)

Sosyal konutlar sakinleri, Sosyal Konutların “Riskli Alan” ilan edilmesinden sonra bir toplantı düzenledi ve dertlerini anlattılar.

05 Şubat 2020 Çarşamba 16:02

Gerçekleşen toplantıda ilk olarak konuşan İsmetpaşa Mahallesi Muhtarı Özkan Vural; “Burada bulunmamızın amacı sürekli deprem gerçeğiyle yüz yüzeyiz. Bizim binalarımızın çoğunun ufak tefek hasarları var, deprem yönetmeliğine de ters zaten 1999 depreminden önce yapılmış binalar. Gerekli statik uygulamalara da sahip değil zaten, onun içindir ki binalarımız riskli, riskli alan ilan edilmesiyle de ilgili sayın milletvekilimizin bir söylemi oldu, kendisine bu konuyla ilgilide zaten çok çok teşekkür ederiz, yıllardır bu haberi bekliyorduk biz. Buraya toplanmamızın amacı belediyemiz ile üstteki kurumlarımızın yan yana gelmemesi, bu iki kurum yan yana gelmedikçe burada bir adım atmamızın imkânı yok, bizim burada toplanmamızın amacı bu. Sizlerin dileklerini taleplerini yüksek sesle yukarıdaki amirlerimize büyüklerimize ulaştırmak. Bundan sonra siz konuşacaksınız, herkes konuştu herkes bu konuyu dillendirdi ama siz hiç konuşmadınız, onun için sizin konuşmanız lazım. Bizim amacımız büyüklerimizi yan yana getirmek, yoksa bir adım atamayacağız. Çanakkale Belediyesi Çevre ve şehircilik bakanlığı ile 21 kere yazışmış ve sonucunda biz hala daha buradayız. Hala daha buradayız ve riskli alan ilan edilmesiyle ilgili sevinçlerimiz oluyor. Şu saatte olmamalı evet sayın vekilimize çok teşekkür ediyoruz çok duyarlı davranarak bu konuyu gündeme taşıdı, yine bizi hareketlendirdi yine bizi heyecan içinde bıraktı ama bunun devamı mutlaka gelmeli, bunun peşini biz bırakmayacağız. Biz bırakmadığımız sürece olur yoksa biz birilerini şikayet ederek biri yapmadı biri engelledi diyerek hiçbir amaca ulaşamayacağız. Burada bulunmamızın amacı da bu arkadaşlar. Burada ki toplanmamızın sebebi dileklerimizi basın yolu ile duyurmak. Bizim amacımız dediğim gibi iki kurumu yan yana getirmek, gelmezlerse olmayacak arkadaşlar olmayacak bir adım daha atamayacağız. Yıllardır bunun acısını çekiyoruz. Dediğim gibi 20 kere birbirlerine yazı yazmışlar bir kerede olur bu işler, insanları biz buluşturursak, kurumları yan yana getirirsek bu amaca biz çok kolay ulaşırız. Biliyorsunuz deprem gerçeği kapımızda. Ben burada bana her gün gelen anaların göz yaşının sesiyim, her gün bana gelip ağlıyor insanlar ne olacak diye ben dilimin yettiğince telaffuz etmek durumundayım, konuyu açıklamak durumundayım ama herkes bıktı bu konudan, bir olacağız birlikte olacağız. Birlikte olduğumuz sürecede bu sonuca ulaşacağız.” dedi.

“Deprem olunca ödümüz patlıyor”

Daha sonrasında konuşan Sosyal konutlar sakinlerinden Zeliha Bereceli; “ben yapılmasını çok istiyorum. Eğitimciler sitesinde oturuyorum, inip çıkamıyorum merdivenlerden. Deprem olunca ödümüz patlıyor, akşam yine sallandı ödümüz koptu. Ne asansörümüz var ne kaloriferimiz var bizim bina zaten bakıldı demirleri zaten çatlak. Yani çok çile içerisindeyiz ben 62 yaşında bir kadınım inip çıkamıyorum. Asansörüm yok merdivenler ona keza, yapma durumumuzda yok biz emekliyiz, emekli memuruz yani. Bu şey yüzünden biz hasta olduk yani 4 ncü kattan inemiyoruz korkuyoruz. Muhtarın dediği gibi siyasetçilerden kaynaklı bir sorun olduğunu biliyoruz. Artık siyasetçiler bu duruma el atsın Bülent Turan'a yalvarıyoruz” Dedi.

"Yatalak hastamı bırakıp nasıl kaçıyım?"

Sosyal konutlar sakinlerinden Nezahat hanım ise; “benim yatalak hastam var deprem olduğunda nasıl kaçırcam ben onu, evler yıkılırsa ne yapacağım ben o adamı olum. Ben adamla yaşıyorum 20 senedir yatalak bir hastam var. Deprem oldu dün akşam yine sallandık adam kalkamıyor bana kaç diyor ben onu nasıl bırakıyım. Kapının içinde dikiliyorum ona bakıyorum ne olacak diye ne olur duyurun sesimizi” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 05.02.2020 17:47
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol