Dumlupınar şehitleri anıldı

Türk denizcilik tarihinin en hazin kazaların birisinde şehit olan 81 Türk askeri Çanakkale'de düzenlenen törenler ile anıldı.

Dumlupınar şehitleri anıldı

Türk denizcilik tarihinin en hazin kazaların birisinde şehit olan 81 Türk askeri Çanakkale'de düzenlenen törenler ile anıldı.

04 Nisan 2018 Çarşamba 14:56
Dumlupınar şehitleri anıldı

4 Nisan 1953... Nato tatbikatından dönen Türk Denizaltısı Dumlupınar Çanakkale Boğazı’nda istirahat için nara limanına doğru yol alırken, İsviçre bandralı kuru yük gemisi ile çarpışarak boğazın derinliklerine gömüldü. Batan Dumlupınar Denizaltısında tam 81 Türk denizci askeri kurtarılamayarak boğazın soğuk sularında şehit oldular. Dumlupınar şehitleri için 65 yıl sonra ilk tören Çanakkale Barbaros Şehitliği’nde düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Vali Orhan Tavlı ve Boğaz Komutanı Tuğamıral Mithat Akgül saygı defterini imzaladı. Protokol ve şehit aileleri şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktılar. Günün ikinci töreni Dumlupınar Denizaltısının battığı noktada düzenlendi. Nara burnu açıklarında 65 yıl önce meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden 81 deniz askeri için denize saygı çelengi bırakıldı. Dumlupınar şehit aileleri ve yakınları törenlerde duygu dolu anlar yaşadı. Törene 65 yıl önce batan Dumlupınar denizaltısında şehit düşen 81 denizciden, son sözleri ‘Vatan Sağolsun’ olan Astsubay Selami Özben’in kız kardeşi Günaydın Tezbulut da katıldı. Günaydın Tezbulut; “Çok üzücü bir olay. Şehitlerimizin hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Ağabeyim vefat ettiği zaman ben 16 yaşındaydım. Haberi duyduğumuz zaman çok kötü olduk. Annem kendinde değildi, bayılmıştı. Her kesimden insan evimize geldi. Ben senelerdir törenlere katılıyorum. Çok gururluyuz. Bizi hem Çanakkale’ye hem de Gölcük’teki anma törenlerine davet ettikleri için çokta mutlu oluyoruz. Ağabeyim Selami Özben’in son sözleri ‘Vatan Sağolsun’. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
DenizcilikDumlupınar
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol