Eceabat Kongresinde Eceabat için müjdeler

AK Parti Eceabat 7. Olağan Kongresinde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, köprü ile birlikte yapılan yeni yolun Abide’ye kadar devam edeceğini dile getirerek “Durmak yok yola devam diyen bir zihniyetin yolu Kilitbahir’de de bitmez Abide’ye kadar devam edecek” dedi.

Eceabat Kongresinde Eceabat için müjdeler

AK Parti Eceabat 7. Olağan Kongresinde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, köprü ile birlikte yapılan yeni yolun Abide’ye kadar devam edeceğini dile getirerek “Durmak yok yola devam diyen bir zihniyetin yolu Kilitbahir’de de bitmez Abide’ye kadar devam edecek” dedi.

24 Şubat 2020 Pazartesi 16:26
Eceabat Kongresinde Eceabat için müjdeler

AK Parti Eceabat 7. Olağan Kongresi, Eceabat Belediye Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen kongreye Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Julide İskenderoğlu, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, Belediye Başkanları ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede konuşan AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan kongreye katılan partililere teşekkür ederek; “Dünyanın en güzel manzaralarından biri olan Eceabat’ta herkesin ailesiyle gezme imkânı varken Bakanımız burada diye, kongremiz burada diye sayın Tayyip Erdoğan’ın partisinde kongre var diye koşarak geldiniz hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum sağ olun var olun.” dedi.

Eceabat’ın Sanayi Sitesi sorununda gelişme

Eceabat Belediye Başkanını geçtiğimiz zamanlarda Bülent Turan’ı Ankara’da ziyaret etmiş ve ilçenin sanayi sitesi sorunundan bahsetmişti. Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Eceabat için müjdeli haberi ilçe kongresinde açıklayarak; “Bölgemizde sanayi sitesiyle alakalı yer imar sorunu vardı, Bakanımız ile görüştük, Alan Başkanımız ile görüştük, Belediye Meclisinin yapması gerekenlerin yolunu çizdik. Cuma günü itibariyle alan başkanlığının oluruna aldık. İnşallah bakanlığında olurunu alarak Eceabat’ımıza yakışan bir sanayi sitesinin hep beraber temelini atacağız, buraya yakışan bir işi hep beraber yapacağız.” İfadelerini kullandı.

Turan; “Türkiye’ye örnek bir proje olarak sunmak istiyoruz”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Gelibolu – Eceabat yolunun Kilitbahir’e kadar devam etmesini isteyerek; “Simgelerin köprüsünü adım adım takip ediyoruz. Fakat oradan çıktık Bakanımız dedi ki, “Gelibolu – Eceabat yolu önemli bizim için” o yolu inceleyelim dedi. Yolda durduk, tünelde durduk ve Gelibolu’dan buraya gelene 47 km içerisinde 6 tane tünelin olduğu harika bir yolun inşaatını gezdik. Onu da adım adım takip ediyoruz, İstanbul’dan Eceabat’a, Şehitliğe ulaşım çok daha rahat olsun diye Tünelleriyle beraber o yolu Türkiye’ye örnek bir proje olarak sunmak istiyoruz. Fakat bir şey daha gördük o proje İstanbul’dan, Köprüden Eceabat’a geliyor fakat Eceabat’ın en şirin yeri Kilitbahir’e motorların karşıya geçtiği yere ulaşmıyor. Sayın bakanım kongremiz kalabalık, Eceabat’lılar o yol eğer Eceabat’tan Kilitbahir’e gitmezse bize sitem ederler. Patron sizsiniz yetki sizde eğer olur derseniz o yol zaten Eceabat’a kadar geliyor, deniz kenarına kadar Kilitbahir’e gitsin ki Gelibolu’dan güle oynaya Kilitbahir’e oradan da Çanakkale’ye geçelim istiyoruz.” dedi.

Turan; “Demirtaş'ı eş genel başkan seçin”

Geçtiğimiz günlerde HDP’li eş genel başkanının “Artık ittifakı gizlemeyelim” demesi üzerine CHP’yi eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan; “Mart sonunda CHP'nin kongresi var. Kılıçdaroğlu'nun yaşı 71, Demirtaş'ın yaşı 46. Madem bu kadar ittifaktan keyif alıyorlar, madem artık gizli değil açık ittifak yapmak istiyorlar, madem artık milliyetçi oyunların ihtiyacını bile duymuyorlar, o zaman kongrede Demirtaş'ı eş genel başkan seçin de herkes her şey görsün. Şu an gelinen noktada HDP söylüyor, CHP uyguluyor. HDP ayar veriyor, o ayara göre hareket etmeye başlıyorlar. Yıllarca bize “Tek adam” dediler. “Diktatör” dediler. “İnsaf” dedik, “Yapmayın” dedik. “15 yılda 10 seçim yaptık” dedik. Bakın, geçen hafta CHP bir karar aldı. “CNN Türk'e çıkmayacağız” dediler. Çıkmayabilirsin. Ama ne dedi? “Reklam vermeyin” dedi. “Twitter'dan engelleyin, Facebook'tan yok edin” dediler. Tam bir tek parti hatırası. Yetmedi, yönetici olmayan sadece CHP üyesi olan 3 kişi bu kanalda programa çıktığı için partiden ihraç edildi. Kim tek adam? Kim diktatör? Hiç şimdiye kadar bizde bir televizyona çıktı diye bir adama ceza verdiğimizi duydunuz mu? Aklımıza bile gelmez. Ama genlerinde tek adam olduğu için, genlerinde tek parti anlayışı olduğu için televizyona çıkan partiliyiihraç edecek kadar demokrasiden uzak hareket ediyorlar. Biz şikayetçi değiliz. Allah bu milletin başından Tayyip Erdoğan'ı, muhalefetin başından da Kemal Kılıçdaroğlu'nu eksik etmesin” dedi.

Bakan Turhan; “Durmak yok yola devam diyen bir zihniyetin yolu Kilitbahirde de bitmez”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan,Çanakkale'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek yapmış olduğu açıklamalarda AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’ın ricası üzerine Gelibolu – Eceabat yolunun Abide’ye kadar devam edeceğini söyleyerek; “Bülent bey az önce biz Eceabat Gelibolu yolundaki çalışmaları yerinde incelerken bu yol Kilitbahir’e kadar gidecek mi diye söyledi. Durmak yok yola devam diyen bir zihniyetin yolu Kilitbahir’de de bitmez Abide’ye kadar devam edecek. Bu yollar yapılır dağlar delinir vadiler aşılır geçilir önemli olan gönüllere giden yolları yapmaktır.” dedi.

Bakan Turhan; “Bulunduğumuz coğrafyada büyük ülke olacağız”

Türkiye'nin her geçen gün daha fazla güçlenen bir ülke olduğuna dikkat çeken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan; "Bugün kural koyan, sahada ayak izi olan, sahada çok görülen bir Türkiye var. Kendi güvenliği için, kendi istikbali ve istiklali için tehditlere yurt içinde ve dışında müdahale edebilen güçlü bir Türkiye var, daha da güçlenecek. Dünyayı yeniden şekillendirmek isteyenlerin masasında ağırlıklı olarak oturan bir Türkiye var. Geçmişte başbakanlarımız, devlet adamlarımız, uluslararası bir toplantıya gittiğinde kenarda köşede kalıp aldıkları talimatı uygulamak zorunda kalıyorlardı ama bugün öyle bir Türkiye yok. Bugün öyle bir Türkiye özlemi içinde olan maalesef bir ana muhalefet var. Başkalarının aklıyla hareket eden, başkalarının verdiği talimatlara göre Türkiye'de siyasete yön vermeye çalışan bir muhalefet. Böyle olmayacağız. Bulunduğumuz coğrafyada büyük ülke olacağız, lider ülke olacağız. Dünya mazlumlarına da gereken yardımı yapan bir Türkiye olacağız. Bunun için önce birlik, beraberlik, kardeşlik, saygı, sadakat, sevgi, samimiyet, sebat, sabır ve kararlılıkla hedefe yürüyeceğiz, önümüzdeki liderimizle birlikte inşallah" dedi.

Bakan Turhan; “Bu yürüyüşe kimse engel olamayacak”

Bakan Turhan sözlerine Türkiye’nin yürüdüğü bu yolda kimsenin engel olamayacağını dile getirerek; "Çünkü bu milletin derdiyle dertlenen, bu millete hizmet aşkıyla yanan bir liderimiz var. Allah başımızdan eksik etmesin. Bu, Rabbimizin bize bir ikramıdır, ülkenin bir şansıdır. Böyle liderler asırlarda bir gelir. Biz 21'inci asrın başında liderimizi bulduk, ona inandık, güvendik, onun koyduğu hedefe emin adımlarla hep birlikte yürüyeceğiz. Bu yürüyüşe kimse engel olamayacak. Terör saldırılarıyla, ekonomik saldırılarla önümüzü kesmek için kurdukları tuzakları bir bir aşacağız. Nasıl aştık? Sizlerle beraber aştık. Bugüne kadar girdiğimiz 15 seçimin hepsinden galip çıktık. Allah’ın izniyle ve Milletimizin desteğiyle. Tabi bunda en büyük pay teşkilatlarımızın” dedi.

Bakan Turhan; “Artık başkasına mahkum olmayan bir Türkiye var”      

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Türkiye’nin üzerinde büyük oyunlar oynandığını belirterek bu durumdan en çok güneydoğuda yaşayan vatandaşların ödediğini belirterek; “Türkiye'nin üzerinde çok büyük oyunlar oynanıyor,bunu hepiniz biliyorsunuz özellikle gençlerimizin üzerinde. Sosyal medya aracılığıyla bunlara karşı çocuklarımızı gençlerimizi uyaralım. Onları çakallara, sırtlanlara feda etmeyelim. Bu bedeli en ağır ülkemizin güneydoğusunda yaşayan insanlarımız ödedi, biliyorsunuz, ödüyor. Şu anda dağda toplam 500 kişi falan kaldı. Sabah İçişleri Bakanımız açıkladı. İnlerinden çıkamıyorlar. Artık kendi silahını yapan, kendi savunma silahlarını yapan, başkasına mahkum olmayan bir Türkiye var. Allah'ın izniyle bugün sınır ötesi operasyonları yapabiliyorsak bu, başkalarından aldığımız silahlarla değil, eğer başkalarının yaptıkları silahlara mahkum olsaydık bugün ne Libya'da, ne Doğu Akdeniz'de, ne Irak'ta, ne Suriye'de harekat yapamazdık. Bugün yaptığımız bu harekatları yapmasaydık bunun bedelini çok daha ağır ödemek zorunda kalacaktık çünkü aslında hedef Suriye ya da Irak değil. Bu bölgeyi dizayn etmek isteyen güçlerin asıl hedefi Türkiye'dir. Bunu hepimiz biliyoruz. Buna göre vaziyet almamız lazım. Buna göre hareket etmemiz lazım" dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol