Gökhan; “Çanakkale’den bir an önce defolup git”

Çanakkale Belediye Meclisi, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Abdullah Akın’ın skandal sözlerine tepki gösterdi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Akın’ın istifa ettirilmesi gerektiğini belirterek; “Çanakkale’den bir an önce defolup git” dedi.

Gökhan; “Çanakkale’den bir an önce defolup git”

Çanakkale Belediye Meclisi, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Abdullah Akın’ın skandal sözlerine tepki gösterdi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Akın’ın istifa ettirilmesi gerektiğini belirterek; “Çanakkale’den bir an önce defolup git” dedi.

02 Mart 2018 Cuma 12:43
Gökhan; “Çanakkale’den bir an önce defolup git”

Skandal sözleri nedeniyle kentte tepkilerin odağı olan ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Abdullah Akın, Belediye Meclisi’nden de sert tepkiler aldı. Çanakkale Belediye Meclisi toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bu adam hem dinsiz hem de ahlaksız. Çünkü dindar bir adam bu lafı söyleyemez. Çanakkaleli bu adamı yolda gördüğü an Çanakkale’den defolup gitmesini söylemesi lazım. Bizim ahlakımızla, dinimizle oyun oynanmasına, hakaret edilmesine müsaade etmeyiz. Çanakkale’den bir an önce defolsun gitsin” dedi.

“Ağzından çıkanı, kulağı duymuyor”

Çanakkale halkına hakaret edilmesine asla müsaade etmeyeceğini ifade eden Başkan Gökhan; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde bir şahıs “Çanakkale’de, Bursa’da camilerin genelev olarak kullanıldığını” söylemiş. Bu şahsın bu şehirde ki insanların böyle bir şey yapmayacağını, yaptırmayacağını ezbere biliyor olması lazım. İşte onun gibi tipler var Çanakkale’de, FETÖ kalıntıları var. Hani bizlerin insanca davranışlarını, insana yakışır davranışlarını eleştiren tipler var ya.. Hani Yeşim hanım ile el sıkışmamızı birileri ihanetle bağdaştıran tipler var ya.. Aynı yönden çıkma, aynı yolun yolcusu. Bunlar FETÖ kalıntıları, açık ve net söylüyorum. Çanakkale halkına hakaret edilmesine asla ve asla müsaade ettirmem. Çanakkale’de böyle bir şey olmamıştır. Ağzından çıktığını kulağı duymadığını ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“İstifa ettirilsin”

Akın’ın görevden istifa ettirilmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bu adamı, adamsa şayet derhal görevinden el bıraktırılması gerekir. Savcılık inceleme başlatmış, Rektörümüz soruşturma başlatmış ama bu adamı, Fakülteden değil, Öğretim üyeliği görevinden alınması, istifa ettirilmesi lazımdır” dedi.

“Defolsun gitsin”

“Bu adamın Çanakkale’den defolup gitmesi lazım. Defolsun gitsin” diyen Başkan Gökhan; “Çanakkaleli bu Abdullah denen adama rastlarsa bu adama bu kentten defolup gitmesini söylemesi gerekir. Bizim ahlakımızla, bizim dinimizle oynamasına, hakaret etmesine müsaade etmeyiz. Bu ihanettir işte. Allah korusun bu çocuk okutacak, gençlere dinimizi, ilahiyatı anlatacak. Üstelik görevi de Din Kültürü, Ahlak filan anlatıyormuş. Bu hem dinsiz hem de ahlaksız. Çünkü dindar bir adam bu lafı söyleyemez. Böyle bir şeyi bilse bile bu şekilde söyleyemez. Bu hepimize hakaret ediyor. Böyle bir şeyin olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz” şeklinde konuştu.

“Çanakkale halkını bu adama karşı mücadeleye çağırıyorum”

Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda Akın’ın protesto edileceği eyleme tüm Çanakkalelileri davet eden Başkan Gökhan; “Ben tüm Çanakkale halkını bu adama karşı mücadeleye çağırıyorum. Cumartesi günü saat 16.00’da Atatürkçü Düşünce Derneğinin düzenlediği, bizlerinde katılacağı bir protesto eylemine herkesi çağırıyorum. Eğer bu tepkiyi göstermezsek bunun gibi meczuplar üremeye devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Ömercioğlu; “O şahsiyeti Çanakkale’de istemiyoruz”

Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu da, Akın’ı sert bir dille eleştirdi. Skandal sözleri nedeniyle Akın’ı Çanakkale’de istemediklerini söyleyen Ömercioğlu; “Geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve gündemde de yer alan bir hadise yaşandı. Adının önünde Doçent yazan o şahsiyet ki adını dahi anmak istemediğim kişi. Camiler ile ilgili yan yana bile konmayacak kelimeleri kullanarak alçalmıştır. Bu alçaklıktır, başka da bir şey değildir. Tarih bilgisinden yoksun, gerici zihniyet Çanakkale halkı ve Türkiye’den gerekli tepkiyi almıştır. Gerekli şikâyetler yapılmış, soruşturmalar açılmıştır. Çanakkale’de bu kişiyi istemiyoruz” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 03.03.2018 12:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol