İskenderoğlu’ndan 25 Kasım mesajı

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

İskenderoğlu’ndan 25 Kasım mesajı

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

25 Kasım 2018 Pazar 13:40
İskenderoğlu’ndan 25 Kasım mesajı

Türk Kadınının tüm dünyaya emsal olacak başarının gerçek mimarı olduğunu anımsatan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Yaratılanın yaratandan ötürü sevildiği, insani değerleri merkez alan, tüm kurallarıyla içselleştiren öncü ve kurucu bir medeniyetin yaşadığı bu topraklarda kadına karşı şiddetin varlığı kabul edilemez bir vakıadır. Bilhassa Ülkemizin kurtuluş mücadelesinde mucize gücü ve etkisiyle kendisini ispat etmiş Türk Kadını tüm dünyaya emsal olacak başarının gerçek mimarı olmuştur. Bu medeniyet coğrafyası, ahlakıyla, gelenek görenekleriyle özellikle de dini ve vicdani kuralları ile kadının toplum içerisindeki öncelikli yerini ortaya koymuştur” dedi. Kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye’nin değil, tüm dünyanın sorunu olduğunu ifade eden İskenderoğlu; “Hükümetlerimiz döneminde, kadına yönelik şiddetin engellemesi amacıyla birçok ileri düzenlemeler gerçekleştirilmiş ve cezai yaptırımlar arttırılmıştır. Bu düzenlemelerle beraber kadına yönelik şiddetin önlenmesi adına ülkemizde büyük mesafeler kat edilmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kadınlarımızın toplumsal statüsünün yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik hayatta maruz kaldıkları ayrımcılığın ve kadınlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılması ve kadınlarımızın arzu edilen konuma ulaşmasına yönelik önemli çalışmalara imza atılmıştır. Kadına karşı şiddeti aslında insanlığa ihanet olarak gören Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Partimiz, iktidara geldiği günden bugüne, şiddetle mücadele hususunda sıfır toleransla çok önemli adımlar atmış sayısız düzenlemeleri hayata geçirmiştir. Aslolan, cinsiyetten öte, insana bakış meselesidir, insana verilen değer meselesidir. 2004 yılında yürürlüğe giren Belediye Kanunu ile büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 50 bini geçen belediyelere, kadınlar ve çocuklar için koruma evleri açma yükümlülüğü getirdik. "2005 yılında kadın-erkek eşitliği gözetilerek hazırlanan yeni Türk Ceza Kanunu'nda, kadının mağdur olduğu birçok suç topluma karşı işlenen suçlar kapsamından çıkarılıp, kişilere karşı işlenen suçlar kapsamına alınarak cezaları ağırlaştırılmıştır. Ayrıca, töre cinayetleri faillerinin kanunda öngörülen en ağır ceza olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması hükmü getirildi” diye konuştu.

İskenderoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü; “2005 yılında töre ve namus cinayetleri ile kadınlara ve çocuklara yönelik şiddetin sebeplerinin araştırılarak, alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu kurularak önemli çalışmalara imza attı. “Çocuk ve Kadınlara Yönelik Şiddet Hareketleri ile Töre ve Namus Cinayetlerinin Önlenmesi için Alınacak Tedbirler” konulu Başbakanlık genelgesi yürürlüğe girdi. 2009 tarihinde TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu kurularak, kadınların toplumsal hayatın her alanın da hak ettiği konuma ulaştırılması için çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm bu caydırıcı düzenlemelere rağmen kadına yönelik şiddet maalesef devam etmektedir. Yasal değişikliklerden önce esas değişim toplumsal zihniyette yapılması çok daha önemlidir. Cezai müeyyideleri ne kadar arttırsanız da toplum da kadının yeri ve toplumdaki algılanış biçimini değiştirmediğiniz sürece şiddeti tam olarak engelleyemezsiniz. Nereden ve kimden gelirse gelsin kadına uygulanan her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı toplumumuzu mücadele ve dayanışmaya davet ediyorum. Kadını ve erkeği ile mutlu, huzurlu ve güçlü bir Türkiye hedefimize ulaşmak için, güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum güçlü devlet anlayışı ile var gücümüzle çalışmalıyız. Kadın ya da erkek fark etmez "önce insan" anlayışının ön plana çıkarıldığı daha güzel bir dünyayı hep birlikte el ele inşa etmek dileğiyle...”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 25.11.2018 13:45
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol