Önen “Hiç bir zaman destek göremedik”

Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen Çanakkale Dardanelspor’un geleceği hakkında basın toplantısı düzenledi.

Önen “Hiç bir zaman destek göremedik”

Dardanel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Önen Çanakkale Dardanelspor’un geleceği hakkında basın toplantısı düzenledi.

04 Ağustos 2018 Cumartesi 09:44
Önen “Hiç bir zaman destek göremedik”

Önen yaptığı basın toplantısında Çanakkale Dardanelspor kulübünün geçmişten bugüne yaşadıklarını anlatırken, bürokrasiden ve halktan destek göremediklerini ifade etti.

Basın toplantısına Dardanel şirketler topluluğunun faaliyetlerini anlatarak başkan Önen şirketlerin önemli cirolar yaptığını ve eski günleri geride bıraktıklarını ifade ettikten sonra kulüple ilgili açıklamalarda bulundu.

SON 10 YILDA 52 MİLYON TL HARCADIK

1966 Yılında kurulan Çanakkalespor’un 52 yıllık bir geçmişi var. Kötü günler geçiren kulübe 1991 yılında Dardanel şirketler grubu olarak sponsor olduk. Yirmi yıldan buyana da sponsorluk yapıyoruz. Çanakkale Dardanelspor olarak adı altında Süper lig, 1.Lig, 2.Lig,3.Liglerde mücadele ettikten sonra bu sezon en üzücü sezonumuzu yaşayarak Bölgesel Amatör lige düştük. Tabiki hepimiz çok üzüldük.

Biz son on yılda Çanakkale Dardanelspor’a 52 milyon Tl para harcadık. Son on yıla baktığımızda 2007 yılında 4.9 milyon tl,2008 yılında 4.4 milyon tl, 2009 yılında 5.3 milyon tl, 2010 yılında 4.5 milyon tl, 2011 yılında 3.585 milyon tl, 2012 yılında 4.3 milyon tl, 2013 yılında 4 milyon tl, 2014 yılında 4.885 milyon tl, 2015 yılında 5.616 milyon tl, 2016 yılında 5.203 milyon tl, 2017 yılında 4.806 milyon tl harcama yaptık.

BÖLGESEL LİG BÜTÇESİ

Bu sezon mücadele edeceğimiz Bölgesel lig için sorumlu arkadaşlarımıza bütçe çalışması yaptırdım. Çıkarttığımız bütçe içerisinde tecrübeli transferi olmadan, peşinat ödemeden, bonservis parası ödemeden sadece genç oyuncularla mücadele edecek ve asgari ücret maaş ile yoluna devam edecek bir kadronun maliyeti minumum 1.258 milyon tl, orta sınıf bir bütçe 1.440 milyon tl, en fazla bütçe ise 1.628 milyon tl olarak çıktı.

KİMSE BİZDEN BOMBA TRANSFER BEKLEMESİN

Bölgesel ligte genç bir kadro ile mücadele edeceğiz. Tecrübeli futbolcu transferi yapmayacağız, peşinat vermeyeceğiz. Bonservis ücreti ödemeyeceğiz. Asgari ücret maaş ile oynayacak gençlerle yolumuza devam edeceğiz. Çanakkale ve ilçelerinin yanı sıra yakın illerde bulunan gençleri kadromuza katacağız. Bununla birlikte Yurt dışında belirleyeceğimiz genç oyuncuları bedel ödemeden ve asgari ücretin dışına çıkmadan kadromuza katacağız. Kimse bizden bomba transferler beklemesin. İddiamız yok, Vaadimiz yok sosyal proje kapsamında mücadele edeceğiz.

ALT YAPIYA ÖNEM VERECEĞİZ

Bu sezondan itibaren yeniden eski kimliğimize döneceğiz. Alt yapıya önem vereceğiz. Almanya modeline döneceğiz. Ülke içerisinden tespit ettiğimiz çocuklarımızı kulübümüze kazandıracağız. Eskiden olduğu gibi yine eğitin dahil masraflarını üstlenerek alttan oyuncu yetiştireceğiz.

ALT YAPI TESİSİMİZİ GERİ ALDILAR

Uzun yıllarda buyana kullandığımız, süper ligte profosyonel takımımıza hizmet eden ve son yıllarda alt yapı takımlarımızın kullandığı Alt yapı tesislerimizin kontratı devam etmesine rağmen geri aldılar. İl Özel İdaresi kulübümüze yazı yazarak tesisleri geri istedi. Bizde kontratımızın devam etmesine rağmen geri verdik.

KİPA ARAZİSİNİ GERİ ALDILAR

Hüseyin Terzioğlu Vakfından kiraladığımız ve sportif tesis yapmak istediğimiz. Kipa’nın önündeki arazi sözleşmemiz olmasına rağmen davalar açılarak geri alındı.

Çanakkale Belediyesi Kira Yükseltiyor

Çanakkale Belediyesi geçmişte kulübümüze arazi tahsis etti. Bizde şu anda kullandığımız mevcutt tesisin binasını, antrenman sahalarını o arazinin üzerine yaptık. Elimizde 20 yıllık-25 yıllık anlaşmalar olmasına rağmen kontratlarda kira bedelleri yazmasına rağmen uyulmuyor. Güncel rakamlardan kira artışları uygulanıyor. Destek olunmadığı gibi Güncel kira artışları uygulanıyor. Bizde çok ciddi kiralar ödüyoruz.

İSTEYEN KULÜP KURABİLİR

Biz görüşlerimizi açık ve net şekilde belirtiyoruz. Diyoruzki artık kimse bizden büyük transferler beklemesin, hedefimiz gençler diye belirtiyoruz. Çanakkalespor derneği ortada isteyen kişi ve kuruluşlar varsa bu dernek üzerinden kulüp kurabilir. Bomba transferler yapabilir. Üst liglere çıkabilir. Biz kimseye engel olmuyoruz.

MEHMET ÖNEN ÇOK ÜZÜLDÜ

Mehmet  Önen iş hayatında çok başarılı bir kişilik, daha çok genç yaşta olmasına rağmen Türkiye’de en başarılı genç CIO seçildi. Tabi kulüp başkanlığı döneminde küme düşme yaşanması ve takımın Bölgesel Amatör lige düşmesi onu çok üzdü. Özellikle stadda yapılan protestolar küçük bir grup tarafından yapılsa da destek göremedi. Buda onu çok üzdü. Yine kulüp başkanlığı devam edecek fakat kulüp ile işleri Engin Yalçın arkadaşımız yürütecek.

İddiamız yok, Vaadimiz Yok

Son olarak şunları söylemek istiyorum. Bu sezon için iddiamız yok, kimseye herhangi bir vaadimizde yok. Çanakkale’ye katkı sağlamaya devam edeceği. Mehmet Önen kulüp başkanı olarak devam edecek. Başarısız olmanın Mehmet Önen ile bir alakası yok destek verilmedi, gençler ellerinden geleni yaptılar. Kulüp profosyonel bir şekilde yönetilecek. Bunu da Engin Yalçın arkadaşımız yapacak. Yeni yıldızlar yetiştirip Türkiye’de model olmaya devam edeceğiz.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 04.08.2018 09:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol