Şehidin ismi parkta yaşayacak

Şehit Polis Emre Bağcı’nın isminin verildiği Barbaros Mahallesindeki yaklaşık 3600 metrekarelik yeni park alanın açılışı dün yapılan tören ile gerçekleştirildi.

Şehidin ismi parkta yaşayacak

Şehit Polis Emre Bağcı’nın isminin verildiği Barbaros Mahallesindeki yaklaşık 3600 metrekarelik yeni park alanın açılışı dün yapılan tören ile gerçekleştirildi.

05 Mayıs 2018 Cumartesi 13:41

Parkın açılış törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Şehit Polis Emre Bağcı’nın ailesi, yakınları ve organlarıyla hayat verdiği kişiler ile çok sayıda davetli katıldı. Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Şehit Babası Ahmet Bağcı, katılım gösteren herkese teşekkürlerini sunarak, “Bizim acımız büyük bir acı. Ancak bu güzel parka oğlumuzun adının verilmesi bizi mutlu etti, onurlandırdı, gururlandırdı. Bu park çalışmasında emeği geçen Park Bahçeler Müdürlüğü çalışanlarına ve diğer ekiplere sonsuz teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımızın bana bir sözü vardır; asla unutmam. Ben kendisine bu park için girişimde bulunduğumda “Ben memleketimin çocuğuna yapmayacağım da kime yapacağım?” demiştir. Bu yüzden kendisine kendim ve ailem adına sonsuz teşekkür ederim. Biz bu mutluluk içindeyiz. Bir çocuk doğar, insanlar “Memleketine, milletine hayırlı bir evlat olsun” temennisinde bulunurlar. Benim oğlum bunun ta kendisidir. Vatanı için 3 yıl çalıştığı kurumdaki işini bırakıp, özel harekât polisi olmak için can atmıştır. Ve bu görevini de başarıyla sürdürürken, böyle bir olayla karşılaştık. Oğlum, insanlara da organlarını bağışlamıştır. Vatana, millete hayırlı evladın ta kendisidir. Mekanı cennet olsun” dedi.

Park açılışında bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise, “Bugün hüzün var, doğaldır, aile evlatlarını kaybetti ama aynı zamanda da gururlu bir gün. Burada bir hayat kaybolurken, yaradan bu konuda hükmünü verirken diğer yandan bir insanlık kararıyla da karşı karşıyayız. Rahmetli şehidimiz organlarıyla 7 kişiye hayat vermiştir. Organ nakli konusu çok önemlidir ve hepimizin bu konuda irade ortaya koyması gerekir. Ben de organlarımı bağışladım. Ayrıca dinimiz de bu konuyu uygun bulur” diyerek organ bağışının önemine değindi.

Barbaros Mahallesindeki yeni park alanının şehidin ailesinin ikamet ettiği evin tam karşısında olduğunu belirten Başkan Gökhan, “Bizler şehitlerimizin adlarını gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Vatanı için canını seve seve vermiş olmanın bilincini göstermek istiyoruz. Bu park alanı için de girişimde bulunulduğunda bir tesadüf ortaya çıktı. Bu park alanı tam da şehidimizin ailesinin evlerinin karşısında. Güzel bir park olacak. Dolayısıyla aile de teselli bulacak. İnşallah burası son şehit parkımızdır, şehitlerimiz olmasın. Ama biz ne olursa olsun şehitlerimize ve ailelerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi. Başkan Gökhan, “Biz aslında bugün Emre’yle birlikteyiz” diyerek, Şehit Polis Emre Bağcı’nın organlarıyla hayat verdiği ve törene katılan kişileri de kürsüye davet ederek katılımları için teşekkür etti. Başkan Gökhan sözlerini parka ilişkin teknik bilgiler vererek noktaladı. Konuşmasının ardından Başkan Gökhan, şehidin ailesine ve organlarıyla hayat verdiği kişilere çiçek takdiminde bulunurken, park alanı yapılan duaların ardından kentlinin hizmetine sunuldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkalePolisşehit
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol