Şehit Yakınları ve Gazi Evi’nin temeli atıldı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Şehit Yakınları ve Gazi Evi Rehabilitasyon Merkezi'nin temelini attı.

Şehit Yakınları ve Gazi Evi’nin temeli atıldı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Çanakkale Şehit Yakınları ve Gazi Evi Rehabilitasyon Merkezi'nin temelini attı.

27 Eylül 2018 Perşembe 14:23

Temel atma törenine Vali Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AK Parti il Başkanı Gültekin Yıldız, Çanakkale Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gülşen Uz, Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necdet Erdinç, belediye başkanları, STK temsilcileri, partililer ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu; “Aziz milletimizin geleceği ve Türkiye’nin bağımsızlığı için canını, kanını siper etmiş şehit ve gazilerimiz bu ülkenin evladıdır. Malazgirt’ten Çanakkale’ye bu toprakları emanet eden şehit ve gazilerimiz kahramanlarımızdır. Allah onlardan razı olsun. Etrafımız ateş çemberiyle çevrili coğrafyamızda huzurlu, birlik ve beraberlik içinde yaşıyorsak, bunu aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Vatanını canından daha kutsal bilen isimsiz ve ölümsüz gerçek kahramanlara sahibiz. Çocuklarımız, gençlerimiz, batılıların sahte kahramanlarının hikâyeleri ile değil bu coğrafyanın gerçek kahramanları ve kahramanlık destanları ile büyümeli. Şehit ve Gazilerimizin bu vatan için bizler için yaptıkları karşısında bizim yaptığımız çalışmaları anlatacak cümleler tabii ki kifayetsiz kalır. Burada temelini attığımız Gazi Evimiz hayırlara vesile olsun” dedi.

Ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise; “Bu millete ne yaparsak yapalım borcumuzu ödeyemeyiz. Bu milletimizin evlatlarına, şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetlerine ne kadar hizmet edersek edelim borcumuzu ödeyemeyiz. Fakat bugün çok kıymetli bir iş için bir aradayız. Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin özellikle kullanacakları özel bir mekanın temeli için bir aradayız. Güzel bir mekan olacak. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, karşı meydanlarda savaşırken, bu milletin egemenliği kendisinde olsun diye çok büyük bedeller ödedi. Şehadet her yerde anlamlıdır. Gazilik her yerde kıymetlidir. Ama bu ülkede şehadet en çok Çanakkale’ye yakışır. Gazilik en çok bu topraklara yakışır. Biz borcumuzu ödemeye devam edeceğiz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetini taşımaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Ülkemiz büyümeye devam edecek

“Zaman zaman ekonomik sıkıntılar vardır yoktur tartışması oluyor. Hiç önemli değil” diyen Turan; “Bunlar gelir ve geçer. Mesele bizim beraberliğimizi devam ettirmektir. Mesele kardeşliğimizi devam ettirmektir. Mesele ülkemizin temel değerlerine vurguda asla hata yapmamak. Şehadet tektir bizde, gazilik öyledir bizde. Bayrak ve millet öyledir bizde. Bunları bozmayacağız ve bunlara yan baktırmayacağız. Beraberliğimiz devam ettiği müddetçe ülkemiz büyümeye devam edecek” şeklinde konuştu.

Çanakkale’yi ayağa kaldırıyoruz

Çanakkale’deki yatırımlara da dikkat çeken Turan; “Şehrimiz büyüyor. Köprümüz yapılıyor ve hiçbir revizyona gerek yok. Aynen planlı bir şekilde devam ediyor. O köprü bu şehrin tarihi, turizmi, sanayisi ve gelişmesi demek. İstanbul’dan kalan acı betonlaşma tecrübelerine asla prim vermeyeceğiz. Tarımın gelişmesinde en büyük etkenlerden bir tanesi köprünün olmamasıydı. Köprümüzde olacak inşallah. Ezine’de OSB, Troya Yılı bunların hepsi kıymetli işler. Çanakkale’yi ayağa kaldırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu aslında Türkiye projesidir

Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Çanakkale Şehit Yakınları ve Gazi Evi Rehabilitasyon Merkezimiz aslında Türkiye projesi. Tüm Türkiye’de şehitliklerimizi ziyaret etmek için gelen gazilerimiz ve şehit yakınlarımız buraya gelecekler ve çok rahat ortamlarda burayı gezme imkanı bulacaklar. Bu bölge turizmle, tarımla kalkınır. Bu şehrin imajı bize bağlı. Bu imajı kollayacağız ve 81 milyonun ve aynı şekilde 81 vilayetin hatırasını bu topraklarda yaşatacağız.” Vali Orhan Tavlı da yaptığı konuşmada, Çanakkale Şehit Yakınları ve Gazi Evi Rehabilitasyon Merkezi'nin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Yapılan konuşmaların ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve beraberindeki protokol üyeleri, butonlara basarak Çanakkale Şehit Yakınları ve Gazi Evi Rehabilitasyon Merkezi'nin temelini attı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 27.09.2018 18:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol