Turan; “Çanakkale’nin yeni bir sanayi sitesine ihtiyacı var”

Çanakkale'de 17-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 23'üncü Ahilik Haftası nedeniyle tören gerçekleştirildi.

Turan; “Çanakkale’nin yeni bir sanayi sitesine ihtiyacı var”

Çanakkale'de 17-21 Eylül tarihleri arasında düzenlenen 23'üncü Ahilik Haftası nedeniyle tören gerçekleştirildi.

17 Eylül 2018 Pazartesi 18:00

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene Vali Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan ile oda ve borsa başkanları, STK temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda esnaf katıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Törende konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan; “Ahiliğin kuralları özellikle bu günlerde bize lazım. Esnaf ve Sanatkarın sorunları var. Dün de vardı yarın da olacak. Bir çoğu da çözüldü, kalanlar için de çözümler yapılıyor. Bu ülkeye terörle, kumpasla zarar veremeyenler, ekonomik anlamda zarar vermeye başladılar. Son 20 günde ülkede yaşanan ekonomik sıkıntıların hepsinin farkındayız. Bizler bu ülkeye nerden zarar verildiğini ve kimler tarafından yapıldığını bilen insanlarız. Ahilik teşkilatının temelinde birleştiricilik var, toparlayıcılık ve devlete sahip çıkma var. 900 yıl önceden başlayan, devletler kurulurken kuruculara önderlik eden bir teşkilattır bu teşkilat. Biz devletimizin yanındayız” dedi.

“Ahilik, kardeş demek daha ötesi yok”

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise; “Ahilik, kardeş demek daha ötesi yok. Ahiliğin özeti, geneli kardeşlik demek. Ahilik teşkilatının en çok yakışacağı yer Çanakkale’dir. Çanakkale ruhu, ahilik ruhundan başka bir şey değildir. Kardeşliğin inşa edildiği o teşkilatların somut yansıması Çanakkale ruhudur” diye konuştu.

“Kaptan sağlam, bu da geçecek”

“Döviz tabii ki bir ekonomik problemdir. Ancak ekonomik büyümenin tek göstergesi döviz karşısında Türk parasının değeri değildir. İhracat, üretim, istihdam, yatırım hepsi beraber bir kıymeti ifade eder” diyen Turan; “Dünyanın hangi akıllı adamı Twitter'dan bir başka ülkenin ekonomisine müdahale eder. Eğer başka hesap olmasa, başka iddia olmasa, böyle bir anlayış olabilir mi? Türkiye devleti yeni hangi bir yanlış yaptı da, döviz arttı. Bana söyleyebilir misiniz. Efendim ihracat azaldı mı; azalmadı. Cari açık çokmuş. Dün de çoktu. Üstelik bugün azalmaya başladı. Yeni bir şey yok. Yeni bir problem yok. Ama farklı hesaplarla Türkiye'ye ayar vermeye çalışanlar bilsin ki, Çanakkale meydanından sesleniyoruz. 'Egemenlik kayıtsız şartsız bu milletindir.' Hiç kimsenin bize Twitter'dan, farklı hesaplarla ayar vermeye hakkı ve haddi yoktur. Bunlar geçecek. Bir zamanlar dünyada ekonomik kriz olduğunda 'teğet geçecek' dedik. Dalga geçtiler. Bugün dünyada kriz yok. Türkiye'ye bir dayatma var. İddia ediyorum, kaptan sağlam, bu da geçecek. Yatırımcı, yatırımlara ara vermesin. Bankacı lütfen esnafın yanında olsun. Biz zaten esnafımızın yanındayız. Üretmeye, çalışmaya devam ediyoruz. Çanakkale de büyüyor, Türkiye de büyüyor” şeklinde konuştu.

“Çanakkale her şeyin en iyisine layık”

Çanakkale’nin yeni bir sanayi sitesine ihtiyacı olduğunu dile getiren Turan; “Her ilçeye gittiğimde mutlaka esnaf odası başkanını davet ediyorum. Her ilçede mutlaka sanayi sitesinin büyütülmesi talebi var. Bayramiç, Biga, Ezine öyle. Hepsinde sanayi sitesi büyüsün talebi var. Yer gösterin talebi var. İş olmasa, üretim olmasa, vizyon olmasa, yarınlara umut olmasa, neden sanayi sitesi büyüsün ki? Sayın başkan buradayken söylüyorum; Çanakkale’nin de buna ihtiyacı var. Çanakkale’nin de sanayi sitesinin büyümeye ihtiyacı var. Çayın bir tarafında var üç tane esnaf, bir tarafında var beş tane esnaf. Sanayi sitesi başka. Artık Çanakkale’nin kendine yakışan, altyapısı, kreşi, camisi, üretim imkanları, her türlü teknik desteği olan yeni sanayi sitesine ihtiyacı var. Oturacağız, beraber çalışacağız, kimseyi üzmeden esnafımızı kollayarak bu adımı atacağız. Çanakkale her şeyin en iyisine layık” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleBülent Turan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol