Turan; “O bayrağa uzanan el kırılır'' (VİDEO)

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Gelibolu ilçesinde Cuma namazı sonrasında vatandaşlar ile bir araya geldi ve bir işyerinin açılışına katıldı. Katıldığı açılış töreninde Gelibolu için müjdeler paylaşan Turan, Ülke gündemine dair açıklamalarda da bulunup Avrupa Parlamentosunda Türk Bayrağını yırtan Yunan vekil hakkında da “Bayraklar bir milletin şerefi, onurudur. O bayrağa uzanan el kırılır” dedi.

Turan; “O bayrağa uzanan el kırılır'' (VİDEO)

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Gelibolu ilçesinde Cuma namazı sonrasında vatandaşlar ile bir araya geldi ve bir işyerinin açılışına katıldı. Katıldığı açılış töreninde Gelibolu için müjdeler paylaşan Turan, Ülke gündemine dair açıklamalarda da bulunup Avrupa Parlamentosunda Türk Bayrağını yırtan Yunan vekil hakkında da “Bayraklar bir milletin şerefi, onurudur. O bayrağa uzanan el kırılır” dedi.

31 Ocak 2020 Cuma 18:27

Düzenlenen açılış töreninde konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Gelibolu ilçesinin önemine dikkat çekti. Turan; “Gelibolu bize tarihin bir emaneti. Doğal güzellikleriyle, tarihi emanetleriyle, Piri Reis’in hatıralarıyla bambaşka bir ilçe Gelibolu. Gelişmeye ve büyümeye devam eden farklı bir ilçe. Biz imkan buldukça esnafın yanında olmayı, işyerlerinin açılışlarında olmayı bir görev biliyoruz. Gelibolumuzda 2 bine yakın kayırlı esnafımız var. Geçen sene 212 yeni işyeri açıldı, 90 işyeri de kapandı. Şunu demek istiyorum. Her yıl daha da büyümeye çalışan bir Gelibolu ve Çanakkalemiz var. Faizlerin düşmeye başlaması, yatırımların artmaya başlaması ve yolumuza devam etmemiz işin en keyifli tarafı. Gelibolu’da bu büyüme devam edecek. Çanakkale’ye baktığımızda sizin sahibi olduğunuz köprü çalışması başta olmak üzere ulusal bir çok yatırımın öncüsü oldu” dedi.

“Gelibolu Eceabat arasında 6 tane tünel olacak”

Gelibolu ilçesine yapılan yatırımlara değinen Turan; “500 milyon gibi bir büyük bedelle ihaleyi yapıp tüm bölgenin tarımla ilgili sulama sorununu çözmek istiyoruz. İçme suyu ile ilgili sorunlarımız geride kaldı. Gelibolumuzun İstanbul’a Malkara otobanıyla bağlanması köprü ile beraber takip ettiğimiz bir proje. Ama bir diğer tarafı da Gelibolu Eceabattaki otobanın bitmesi. Gelibolu Eceabat arasında 8 kilometreden fazla 6 tane tünel olacak. Denize kaymayı engelleyecek, doğanın yeşilin dokusunu bozmayacak 6 tane tünel ile beraber o yolunda devamını beraber takip edeceğiz” diye konuştu.

“1,5 yıl içerisinde iskeleyi bitirmeyi hedefliyoruz”

Gelibolu ilçesinin yeni iskeleye kavuşacağını müjdeleyen Bülent Turan; iskeleyi en geç bir buçuk yıl içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini dile getirerek; “Gelibolumuz bir turizm memleketi aynı zamanda. Özellikle Gazi Mustafa Kemal’in hatıraları, Piri Reis’in hatıraları, daha bir çok tarihi hatıralar bu bölgede çok kıymetli. Yakından takip ettiğiniz iskele meselesi var. Hep açık ve samimi siyaset yapmayı tercih ettik. Yapamayacağımız hiçbir vaatte bulunmadık. Çanakkale’de vaat edip de yapamadığımız ve geciktirdiğimiz tek iş maalesef Gelibolu iskelesi. Mahkemeden kaynaklandı, müteahhitten kaynaklandı bu başka bir şey. Ama iş bizim işimiz. İnşallah bu yaz hızlı bir inşaat süreciyle bir dahaki senenin sonu gelmeden yeni iskelemize kavuşacağız. Bu güzel iskeleyi en geç bir buçuk yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Ama Gelibolu mağdur olmasın diye orası beklerken, insanlarımıza zarar vermeyelim diye şu an zaten kullandığımız iskeleyi de 3 rampayken yazın dörde çıkardık” ifadelerini kullandı.

“Yüzme havuzu sözümüzü yerine getiriyoruz”

“Yüzme havuzun sözünü vermiştik. İnşallah 2020 yılı Şubat ayı içerisinde bir tören yapıp protokol imzalıyoruz” diyen Turan; “Bu yıl içerisinde temel atıp inşallah bitirmeyi hedefliyoruz. Gelibolu’ya yüzme havuzu sözümüz vardı, bu sözü de yerine getiriyoruz inşallah. Troas Kültür Yolu adıyla Çanakkalemizde 600 kilometre bir yol hazırlıyoruz. Bunun önemli bir bölümü Gelibolu’da olacak. Evreşe tarafında Gazi Süleyman Paşa hattı, Gelibolu tarafında köylerimiz ile beraber Piri Reis hattı olmak üzere iki önemli hat buradan geçecek. Türkiye’deki tüm kültür ilgilileri Gelibolumuza gelsin istiyoruz. Troas Kültür Yolu’nu çok önemli buluyoruz” şeklinde konuştu.

“Dalış turizmine başlıyoruz”

Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Tarihi Alan Başkanlığımız ve Valiliğimiz çalışıyor. Dalış turizmine başlıyoruz. Bu bölgede çok sayıda batık gemi var. Saroz dünyanın en kıymetli hazinelerinden bir tanesi. Ama dalış yasağı var. Oysa dalış turizmi İngiltere, Fransa, İspanya gibi daha çok ekonomik geliri yüksek ülkelerin tercih ettiği, bölgeye kıymetli katma değer bırakan sporlardan bir tanesi. Dalış turizminin Gelibolu ve Çanakkalemizde olmasını istiyoruz.”

Turan’dan Gelibolu Belediyesi’ne çağrı

Gelibolu Belediyesi’ne deprem konusunda bir çağrıda bulunan Turan, Gelibolu ilçesinde çok sayıda eski binanın olduğunu söyledi. Kentsel dönüşüm yapmak isteyen belediyelere, devletin verdiği çok büyük imkanlar olduğunu da ifade eden Turan, Gelibolu Belediyesi’nin de bu imkanlardan yararlanması gerektiğini belirtti. Turan; “Elazığ’da deprem oldu. Devletimiz bütün kurumları ve imkanlarıyla beraber çok kısa bir süre içerisinde biz buradayız dedi ve yaralar sarılmaya başlandı. Ben buradan Gelibolu Belediyesi’ne bir çağrıda bulunuyorum. Deprem bu ülkenin bir gerçeği. Herkes aynaya baksın, deprem geldiğinde herkesin bedel ödeyeceği bir tabloyu yaşamayalım. Gelibolumuzda çok sayıda eski bina var. Kentsel dönüşüm için çok sayıda kanun geçirdik. Yani kentsel dönüşüm yapmak isteyen belediyelere, devletin verdiği çok büyük imkanlar var. Ama ön ayak olmak lazım. Gelibolumuzda bir deprem olduğunda bir ev yıkılsa hepimizin canı yanar. Hangi evin kentsel dönüşüme ihtiyacı var ise, belediyemiz öncülük yapsın” dedi.

“Türkiye artık eski Türkiye değil”

“Türkiye artık eski Türkiye değil” diyen Turan; “Büyük mesafe kat etti. 22 milyon insanın 15 yılda dönüşümden kaynaklı sağlam evlerde yaşaması gündeme geldi. TOKİ’nin yaptığı 80 binin üzerinde ev var. Güzel işler bunlar. O yüzden Türkiye’nin bu gücünü Gelibolu’da değerlendirsin istiyoruz. Doğu Akdeniz bizim vazgeçilmezimiz. Türkiye ile Libya bir anlaşma yaptı. Bu anlaşmadan dolayı artık Libya ile sınır komşusu olduk. O hat üzerinde Akdeniz’e sınırı olmayan hiçbir ülke oranın doğalgaz, petrol, hatta balık faaliyeti yapamayacak. Türkiye ben patronum diyor. Ben orada varım diyor. Akdeniz’e sınırı olmayan ülkeler gelmiş orada arama yapıyor. Türkiye aramayacak olur mu öyle şey? Türkiye ben bölgenin en saygın ülkesiyim deyip adımlar attı. O yüzden bu adımlara tüm siyasi partilerin destek olmasında büyük fayda var” şeklinde konuştu.

“Türk Bayrağı’na uzanan el kırılır”

Avrupa Parlamentosu'nda (AP) Yunan milletvekilinin Türk Bayrağını yırtmasına da sert tepki gösteren Turan; “Avrupa Parlamentosu’nda bir ırkçı Yunan Milletvekili çok aşağılık bir hareketle bizim bayrağımızı yırtma densizliğinde bulundu. Çok zor değil, bende şimdi cebimden bir Yunan bayrağı çıkarayım burada yırtayım zor bir iş değil, ama bayraklar bir milletin şerefidir ve onurudur. O bayrağa uzanan el kırılır, kırılır. Gazi Mustafa Kemal İzmir’e geldiğinde köşke giderken İzmirliler toplanmışlar, Yunan bayrağını köşkün merdivenlerine sermişler. Paşam bas geç demişler. Gazi Mustafa Kemal ne yapmış. Kaldırın onu demiş. Üzerine basmamış. Düşman olduğu halde, savaş olduğu halde bir başka ülkenin bayrağına basmamış. Bu devlet adamlığı. Ama Avrupa Parlamentosu’nda bayrak yırtmakta bir şarlatanlık hareketidir. Ben buradan sesleniyorum, ey ırkçı vekil sen adamsan gel o bayrağı Gelibolu’da, Eceabat’ta ve Çanakkale’de yırt bakayım, ne olacağını görelim. Sen o bayrağa el uzandığında ne olduğunu İzmir’deki dedene sor. Herkes aklını başına alsın. Bu tarz toplumu tahrik eden, bu tarz toplumun simgelerine el uzatan kim varsa haddini bilsin. Çok zor değil bizde yaparız ama bu bize yakışmaz. Bu yanlış bir iş” ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu’na da seslendi

Avrupa Parlamentosu’na da seslenen Turan; “O parlamento şov yeri olmaması lazım. Avrupa Parlamentosu’nun kuruluş amacı ve ilkeleri vardı, hiç biri kalmadı. Adeta ırkçılığın ve terörü sevenlerin merkezi haline gelmeye başladı. O bayrağı yırtan alçak kadar ona seyirci kalanlar da sorumludur. O parlamento da buna izin verilmemesi lazımdı. Tüm ilgilileri sağduyulu olmaya ve daha dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi. Yapılan konuşmanın ardından Turan ve beraberindeki heyet, işyerini hizmete açtı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 31.01.2020 19:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol