Umurbey’de büyük gün

Umurbey Belediyesi Sosyal Dinlenme Tesisi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi. Ayrıca Umurbey’e yeni ortaokul yapılması için protokol de imzalandı.

Umurbey’de büyük gün

Umurbey Belediyesi Sosyal Dinlenme Tesisi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu düzenlenen açılış töreniyle hizmete girdi. Ayrıca Umurbey’e yeni ortaokul yapılması için protokol de imzalandı.

26 Eylül 2018 Çarşamba 00:00

Lapseki ilçesine bağlı Umurbey beldesi önemli bir açılışa ev sahipliği yaptı. Umurbey Belediyesi’nin kendi imkânlarıyla yapımını tamamladığı Sosyal Dinlenme Tesisi ile Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu'nun katıldığı tören ile hizmete girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Vali Orhan Tavlı, Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, STK temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda davetli yer aldı. Törende konuşan Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş; “Bugün Umurbeyimiz için çok önemli  bir gün. Bir yıl önce restarosyununa başladığımız sosyal dinlenme tesisi ve 3 ay önce başladığımız yarı olimpik yüzme havuzumuzun hizmete açmanın gururunu ve heyecanını yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana imkansızlıklar gözümüzü korkutmadı. Belde belediye olmamız hasebiyle sınırlı imkanlarımıza rağmen Çanakkale’de benzeri bulunmayan Türkiye çapında örnek olan dev projeleri hayata geçirdik. Projelerimizle Çanakkale’de hep ilkleri gerçekleştirdik. Adil, şeffaf, yatırımcı AK Parti belediyecilik anlayışını tüm Çanakkale’ye gösterdik. Gönlümüz tüm Çanakkale’nin AK Parti Belediyeciliği ile tanışmasındadır” dedi. Başkan Yavaş, Umurbey Belediyesi Sosyal Dinlenme Tesisi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun beldeye hayırlı olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

AK Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu ise; “Umurbey bizim gözbebeğimiz olan beldelerimizden birisidir. Bu tesisi Umurbey beldesine kazandırdığı için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Turan; “Durmak yok yola devam diyoruz”

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan yaptığı konuşmada; “Durmak yok yola devam diyoruz. Köy köy, belde belde gezmeye devam ediyoruz. Bu millete ne kadar hizmet edersek edelim, bu millete olan borcumuzu ödeyemeyiz. Seçim oldu halk sahip çıktı. Darbe oldu halk durdurdu. Bu millete bizim bir vefa borcumuz var. 15 Temmuz sonrası da can borcumuz var. O yüzden asla yavaşlamayacağız ve bu millete borcumuzu ödemek için gece gündüz çalışacağız” dedi. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün önemine de değinen Turan; “Umurbey bizim için bir sebze, meyve ve tarım kenti ama gelişen anlayışıyla özellikle köprüden sonra da çok farklı bir yer olacak. Köprümüz bu bölgenin sanayisine, tarımına, ulaşımına ve turizmine çok büyük bir katkı sağlayacak. Dünyanın en uzun köprüsü bir anlamda Umurbey’in hattından geçecek. Bu kıymetli bir iş” diye konuştu.

Umurbey önemli bir beldemiz

Umurbey’de önemli bir açılış için bir araya geldiklerini ifade eden Turan; “Sosyal tesislerimiz 56 yataklı adeta bir otel havasında yapılan bir tesis. Onun dışında okul inşaatımızın sözleşmesi yapılacak. Umurbey Gökköy, Umurbey Çevre Yolu, Orman Deposu yolları bitti. Kapalı pazaryeri bitti gibi daha çok sayıda bölgemize yapılan hizmetlerin açılışını yapacağız. Umurbey adından çok sık söz ettiren bir bölgemiz haline geldi. Hem meyveciliğe olan desteği, hem altyapı çalışmaları, hem turizme ilişkin katkıları yadsınamaz. O yüzden son dönemde özellikle Sami Başkanın yaklaşımlarını takdirle karşılıyoruz. Bu güzel açılışların Umurbeyimize, Lapsekimize ve Çanakkalemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Vali Orhan Tavlı da Umurbey Belediyesi Sosyal Dinlenme Tesisi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun hayırlı olmasını diledi. Konuşmaların ardından Umurbey’e yapılacak olan yeni ortaokul için protokol imzalanırken, Umurbey Belediyesi Sosyal Dinlenme Tesisi ve Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nun da açılışı gerçekleştirildi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 27.09.2018 10:10
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol