“Körfezde ilk olacak”

Küçükkuyu Belediyesi tarafından 15 Temmuz 2016’da temeli atılan Ekolojik Kreş ve Gündüz Bakım evinin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Çanakkale İl Başkanı İsmet Güneşhan, CHP Ayvacık Belediye Başkan Adayı Mesut Bayram, Ayvacık İyi Parti İlçe Başkanı Şükriye Özcan, İyi Parti ve CHP Belde Başkanları da katılım gösterdi.

 Küçükkuyu halkının da yoğun katılım gösterdiği açılış Ahmet Anılan yönetiminde ki miniklerin halk oyunları gösteri ile başladı. Gösteri ardından konuşma yapan Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, “Sevgili Küçükkuyu hemşehrilerim hepiniz hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Görevde olduğumuz 10. yılımızın sonunda şuan da arkamda görmüş olduğunuz Ekolojik Kreş ve Gündüz Bakım Evini sizin hizmetinize kazandırmaktan mutluluk duyuyorum, hayırlı uğurlu olsun. Yapım masraflarımızın tamamının belediyemiz öz kaynaklarından karşılanan bu eğitim yuvası sayesinde çocuklarımız doğa ile iç içe olacak, dalından kopardığı meyvenin tadına bakma yada bir sütün nasıl sağıldığını öğrenme şansı bulacak.” dedi. 75 çocuk kapasiteli 1500 m2 alana inşa edilen Ekolojik Kreş; çocuklara kendi ürünlerini yetiştirme, hayvanların bakımını üstlenme, doğa ile iç içe olma fırsatı tanıyarak sorumluluk sahibi, yaparak yaşayarak öğrenen, somut yaşantılar sunarak kendi öğrenmelerini gerçekleştiren bireyler olarak yetişmesine katkı sağlaması ile körfezde ilk olma özelliği de taşıyor.

Haberler