Satranç şampiyonası sona erdi.

2017 Türkiye Gençler Satranç Şampiyonası Çanakkale’de sona erdi.

Çanakkale’de gerçekleştirilen 2017 Türkiye Gençler satranç şampiyonasında Dinçer Taşdöğen şampiyon oldu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Dardanos Uygulama Oteli Spor Salonu'nda ve 5-10 Eylül 2017 tarihleri arasında 7 tur oynanan şampiyona'da Ahmet Efekan Alaz gümüş madalya kazanırken, bronz madalyanın sahibi ise Deniz Özen oldu.

Şampiyonanın ödül törenine Türkiye satranç federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Miller Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Mildon, Başkan Yardımcısı Can Mildon, Çanakkale Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Sedat Bektaş, Çanakkale Amatör Spor Kulüpleri Başkanı Dr. Firuz Erdil ile birlikte çok sayıda davetli ve sporcu katıldı.

TSF Başkanı Gülkız Tulay, 75 sporcunun 5 gün boyunca şampiyonluk için mücadele ettiği şampiyonada gençlerin müthiş bir performans sergilediğine dikkat çekerek, ilk üçe giren sporcuları kutladı. "Gençlerin satranca olan ilgisi, bizi Türk satrancının geleceği için daha da umutlandırıyor" diyen Tulay, iş dünyasına sponsorluk çağrısında bulundu. Tulay, "Türk satrancı dünyada zirveye hamle yapıyor. Son yıllarda gençlerimiz artık büyük usta olma hedefi ile ilerliyor. Gençlerimizin hayallerini, hedeflerini büyütmeyi başardık. Türkiye'yi büyük ustaların ülkesi yapmak istiyoruz. İş dünyasından daha fazla destek bekliyoruz. Türkiye'nin stratejik düşünen, analiz yapan, gelecek hamlelerini düşünerek ve akılcı atabilen nesillere ihtiyacı var. Gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğine, Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmak isteyen herkesi güç birlikteliğine davet ediyoruz. Sponsorlarımızın desteği ile daha güçlüyüz" dedi.

Konuşmaların ardından  turnuvada dereceye giren sporculara madalya ve kupaları takdim edildi.

Haberler