Soydan; “Vakıf İş Hanı derhal boşaltılmalı”

CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Serdar Soydan, Vakıf İş Hanı ve Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Depreme dayanıksız olduğu ileri sürülen vakıf iş hanının bir an önce boşaltılarak, Çanakkale Belediyesi ile birlikte o bölgenin yeniden planlanması gerektiğini belirten CHP Yüksek Disiplin Kurulu üyesi Serdar Soydan; “Hatırlarsanız bundan önceki ilçe kongremizde vakıf iş hanını gündeme getirmiştim. Hala aynı kaygıları taşıyorum. Sıkıntılı bir binadır orası. Allah korusun bir depremde hem orada, binada oturanlara da zarar verecektir, çevreye de zarar verecektir. Ben çağrımı tekrar yapıyorum, derhal o binanın boşaltılıp Çanakkale Belediyesi ile birlikte o bölgenin yeniden planlanmasını talep ediyorum” dedi.

“Ulaşımın zor olduğu bir bölge”

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin hiç yapılmaması gereken bir yere yapıldığını ifade eden Soydan; “Yeni hastane, Çanakkale’de hiç yapılmaması gereken bir yere yapıldı. Ulaşımın zor olduğu bir bölge. Hastane Bayırında oturan bir arkadaşımız, hastalandığında özel bir taksiyle 40 dakikada gidebiliyor. Bu yaşandığı için söylüyorum. Düşünsenize, biri hastalandı, ambulans gelecek, gidecek bir saat. Allah rahmet eylesin. Belediye başkanımız ulaşımı sağladı, ama o ulaşımla o hastane gitmez. Boşaltılan devlet hastanesi derhal, en azından acil servisinin orada kurulması gerekir. Bu Çanakkale’nin ihtiyacıdır. Ama siz, (ben Çanakkale’den oy alamıyorum, oyum iyice düşüyor ne olursa olsun) düşüncesindeyseniz eğer, Çanakkale halkı bunun hesabını sizden sorar. Sadece Çanakkale’de sormaz, her yerde bu hesabı sorar” diye konuştu.

Haberler