“Bizim Kültürümüzde var”

Geleneksel olarak bir çok yerde yapılan ve halkın beğenisi haline gelen ‘Deve Güreşleri’ Çanakkale ve çevresi için farklı bir yer taşıyor. 23 Aralık Pazar günü, Çanakkale’nin Ezine ilçesinde düzenlenen ‘Deve Güreşleri’ bu yılda çok büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.

Çanakkale, ege ve Marmara’nın bir çok yerinden en iyi güreş develerinin yer aldığı Geleneksel Deve Güreşleri, Ezine Belediyesi tarafından özel olarak hazırlanan alanda yapıldı. Uzun yıllardır bu tür organizasyonlarda güreş ağalığı yapan iş adamı, Ak Parti Geyikli Belediye Başkan Aday Adayı Mevlüt ORUÇOĞLU ile özel bir röportaj gerçekleştirdik.

‘Çanakkale Truva Deve Güreşleri ve Ezine Deve Güreşleri’ güreş ağası Ak Parti Geyikli Belediye Başkan Aday Adayı Mevlüt ORUÇOĞLU; “ Bu tür organizasyonlar gönül işidir. Yüz yıllardır bizim kültürümüzde olan, halkın beklentileri doğrultusunda şekillendirilen, burada güreşen develerin sahiplerinin rahat ettirilmesi için hazırlanan koşulların en iyi şekilde olması için çabalanan bir organizasyondur. Bu yıl ve bundan önceki yıllarda olduğu gibi, bölgenin en iyi güreşen develerini davet ettik. Seyir zevki yüksek bir güreş izlettiğimizi düşünüyorum. Deve güreşleri yüz yıllardır bu coğrafyanın kültüründe olan bir olgu, bu iş bizim gibi deve güreşlerine gönül verenlerin desteklediği, maddi destekten çok bölgenin tanıtımına katkıda bulunmak amacı ile bir nevi taşın altına elini koymaktır. Kişisel konumunuz, siyasi kimliğiniz her ne olursa olsun, amacımız bu yörenin kültürel ve ekonomik paydaşlarına katkı vermek, onlara destek olmaktır” dedi.

Ak Parti Geyikli Belediye Başkan Aday Adayı ve iş adamı Mevlüt ORUÇOĞLU, siyasi çalışmalarını da Hedef Gazetesi ile paylaştı. Oruçoğlu; “ Ben Geyikli’de yaşayan, emeğini geyikliden kazanan biriyim. Beldenin kalkınması ve halkın daha refah yaşaması için uzun yıllardır projeler geliştiriyorum ve bunu paylaşıyorum. Şimdi bu enerjimi Geyikli için harcama zamanımın geldiğini inanarak, bir çok alanda eksikleri olan bu şirin, turistik beldeyi  hak ettiği yere getirmek adına çalışmak için yönetimine talip oldum. Ancak şu da var ki, Ak Parti Belediyeciliği ile daha güzel bir Geyikli yaratacağımıza inancım tamdır. Bizim için makamların, mevkilerin öneminin olmadığını her zaman her yerde dile getirdim, bizim hayalimiz Geyikli’nin geleceği olacak” diyerek konuştu.

Haberler