Cumhuriyetin 94’üncü yılında 29 Ekim coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin ilan edilişinin 94’üncü yılında, Eskişehir’de yüzlerce vatandaş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı.Eskişehir Valiliğinde sabah saatlerinde başlayan kutlamada, Vali Özdemir Çakacak ile birlikte Eskişehir Muharip...

Cumhuriyetin 94’üncü yılında 29 Ekim coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin ilan edilişinin 94’üncü yılında, Eskişehir’de yüzlerce vatandaş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı.Eskişehir Valiliğinde sabah saatlerinde başlayan kutlamada, Vali Özdemir Çakacak ile birlikte Eskişehir Muharip...

29 Ekim 2017 Pazar 14:35
Cumhuriyetin 94’üncü yılında 29 Ekim coşkuyla kutlandı

Cumhuriyetin ilan edilişinin 94’üncü yılında, Eskişehir’de yüzlerce vatandaş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını coşkuyla kutladı.

Eskişehir Valiliğinde sabah saatlerinde başlayan kutlamada, Vali Özdemir Çakacak ile birlikte Eskişehir Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti. Tebrikleri kabul eden protokol, daha sonra kutlama töreni ve tören geçişi için Atatürk Bulvarına hareket etti.

Atatürk Bulvarı’nda düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programına, Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, Eskişehir Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, Büyükşehir, Tepebaşı ve Odunpazarı belediye başkanları, yargı temsilcileri, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, üniversite rektörleri, vali yardımcıları ve yüzlerce Eskişehirli katıldı. Vali Çakacak, Orgeneral Gülan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen’in araç üzerinde törene katılanların ve vatandaşların bayramını kutladı. Daha sonra askeri bando eşliğinde İstiklal Marşı söylendi. Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, tören alanında yaptığı konuşmada, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın anlam ve öneminden bahsederek, Türk milletinin binlerce yıldır kurduğu devletlerin eliyle tarihe yön verdiğini söyledi.

“Büyük önderin deyişiyle milletimizin öz ve aziz malı olarak ebediyen yaşayacaktır”

Vali Çakacak, “Milletimiz binlerce yıldır kurduğu devletler eliyle tarihe yön vermiş, dünyanın saygın milletleri arasında hep en ön sıralarda yer almıştır. Bu nedenle milletimiz türlü zorluklar ve yoksunluklar içerisinde olduğu bir dönemde dahi, içinde bulunduğu şartların vahametine aldırmadan, bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini en güçlü şekilde tüm dünyaya göstermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs’ta yakılan bağımsızlık meşalesi, milletimizin adeta bir varoluş mücadelesi verdiği Kurtuluş Savaşının fitilini ateşlemiştir. Bu ateş, türlü fedakarlıklar ve büyük kahramanlıklar ile verilen mücadelenin sonunda mutlak bir zaferle sonuçlanmasının temelini atmıştır. İşte bugün, 94’üncü kuruluş yıl dönümünü büyük bir gururla kutladığımız ve milletimizin küllerinden yeniden doğuşunun simgesi olan cumhuriyetimiz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen bu şanlı mücadelenin neticesinde milletimizin ortak eseri olarak kurulmuştur. Köklü devlet geleneğimizin üzerine inşa edilen ve her geçen gün daha da gelişen cumhuriyetimiz, milletimizin ebediyete kadar hür ve bağımsız olarak yaşayacağını tescillemiştir. Sadece millet egemenliğine dayalı, milletin iradesinin, milletin gücünün üzerinde hiçbir gücün kabul görülmediği, Atatürk’ün ’’En büyük eserim’’ dediği cumhuriyetimiz, büyük önderin deyişiyle milletimizin öz ve aziz malı olarak ebediyen yaşayacaktır” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmanın ardından Şehit Yunus Bakkal Ortaokulu öğrencisi Havin Kart, "Mustafa Kemal’in Kağnısı" isimli şiiri okudu. Daha sonra Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi halk oyunları ekiplerinin gösterisi gerçekleşti. Öğrenciler tarafından yapılan zeybek gösterisi protokol ve vatandaşlar tarafından yoğun alkış aldı. Dans gösterileri sonrası yine askeri bandonun çaldığı marşlar eşliğinde resmi geçit töreni gerçekleşti. Tören geçidi sonrası Cumhuriyet Bayramı kutlama programı sona erdi.
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol