Belediye Meclisi Troya Müzesi'nde…

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Belediye Meclis Üyeleri, kısa bir süre önce ziyaretçilere kapılarını açan Troya Müzesi’ni gezdi.

Belediye Meclisi Troya Müzesi'nde…

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve Belediye Meclis Üyeleri, kısa bir süre önce ziyaretçilere kapılarını açan Troya Müzesi’ni gezdi.

01 Kasım 2018 Perşembe 14:47
Belediye Meclisi Troya Müzesi'nde…

Tevfikiye Köyü sınırları içinde bulunan ve 2018 Troia Yılı kapsamında ziyarete açılan müzeyi gezen Başkan Gökhan ve Meclis Üyeleri hem sergilenen eserleri inceledi hem de bilgiler aldı. Başta, yaklaşık 5 bin yıllık geçmişi olan Troia Antik Kenti’nden çıkarılan eserler olmak üzere çeşitli arkeolojik eserlerin sergilendiği Müze gezisinde bir açıklama yapan Başkan Gökhan, “Bugün Troya Müzesini ziyarete geldik. Yıllarca beklenilen ve olması gereken bir müze sonuçta oldu ve ziyaretçilere açıldı. Tabi yurt dışına kaçırılmış olan eserler henüz buraya gelemedi. Ancak Türkiye’de olan hatta Çanakkale’de müzede yer alan eserler burada, 5 bin yıl öncesinden beri, tunç çağdan, arkaik çağdan bugüne kadar olan mevcut eserler sergileniyor. Umarım yurt dışında olan Troia’ya ait eserler de özellikle Puşkin Müzesi’nde olan eserler, Amerika ve Almanya’da olan eserler de buraya getirilir ve sergilenir. Hiç olmazsa belli dönemler de sergilenir, böyle imkanlar da vardır. Buradaki eserlerle takas yapılabilir. Sonuç itibariyle burada güzel bir müze oluşturuldu. Böylelikle daha çok insanın Çanakkale’ye gelmesi sağlanacak. Hatta Troia Milli Parkı da düzenlenirse turistlerin daha uzun süre burada kalmaları sağlanabilir. Müzenin hayırlı olmasını diliyor, vesile olanlara da teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Gökhan ayrıca müze gezisi sonrasında Troya Müzesi Sergi Salonunda yer alan 6. Çanakkale Bienali kapsamındaki sergiyi de ziyaret ederek buradaki eserleri de inceledi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ülgür Gökhan
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol