‘Düşler Ülkesi: Troya’ İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor

2018 Troya Yılı’nda, efsaneyi yeniden yorumlayan yeni nesil sanatçıların sergisi, 26 Eylül’de İstanbul’da kapılarını açıyor.

‘Düşler Ülkesi: Troya’ İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor

2018 Troya Yılı’nda, efsaneyi yeniden yorumlayan yeni nesil sanatçıların sergisi, 26 Eylül’de İstanbul’da kapılarını açıyor.

07 Eylül 2018 Cuma 15:40
‘Düşler Ülkesi: Troya’  İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor

Kale Grubu’nun katkıları, Etnik Popüler Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği (EPOS 7) ve yeni nesil sanatçı platformu BASE işbirliğiyle düzenlenen ‘Düşler Ülkesi: Troya’ sergisi, 26 Eylül-26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Arkeoloji Müzeleri Darphane-i Amire’de sanatseverlerle buluşacak. Troya’nın UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20. yıldönümü nedeniyle 2018, Kültür ve Turizm Bakanlığınca ‘Troya Yılı’ ilan edildi. Yeni nesil sanatçıların bu kapsamda, dünyanın en bilinen ve üzerinde en çok konuşulan antik kentlerinden Troya’yı yeniden yorumladığı ‘Düşler Ülkesi: Troya’ ilk olarak, 27 Temmuz-27 Ağustos tarihlerinde, Çanakkale’de Piri Reis Müzesi’nde sergilendi. Düşler Ülkesi: Troya’ sergisi, Çanakkale’den sonra 26 Eylül – 26 Ekim tarihleri arasında İstanbul Arkeoloji Müzeleri Darphane-i Amire 14 No’lu binada, İstanbullu sanatseverlere kapılarını açacak. Türkiye’nin farklı illerinden kadim efsaneleri yeniden yorumlayan 29 genç sanatçının katılımıyla, Derya Yücel’in küratörlüğünde hayata geçen sergi, baskı, cam, enstalasyon, fotoğraf, grafik tasarım, resim, seramik, video gibi farklı mecralarda yapıtları buluşturuyor. BASE 2017 sanatçılarından; Arek Qadrra, Beste Kopuz, Burak Çolak, Burhan Üçkardeş, Can Özal, Canalp Sipahi, Damla Yalçın, Dilan Eroğlu, Elif Havuz, Fatih Temiz, Hasan Avni Koçak, İbrahim Erdoğan, Kübra Boy, Kübra Gürleşen, Murat Kahya, Ömer Sedat Yenidoğan, Seçil Büyükkan, Seda Boy, Selen Tokgöz, Uğur Demirci, Zafer Geyikçi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde eğitimini sürdüren Erdi Özdemir, Ezgi Erkan, Halil İbrahim Kara, İlgim Camcı, Oğuzhan Karadal, Ozan Gürkan Peltek, Ömer Akif Yeldan ve Samet Aygün’ün yapıtları sergide yer alacak. Serginin küratörü Derya Yücel; “Yüzyıllardır, nice arkeolog, bilim insanı, sanatçı, şair ve yazara 'düşler' kurduran efsane kent Troya’yı özgün kılan, savaş, güç, medeniyet destanı ile mücadele, hayal gücü ve ilham kültürünün bir bileşimi olmasıdır. Bu ilhama kulak veren yeni nesil sanatçılar, kadim efsaneleri güncel ve disiplinlerarası anlatım pratikleriyle yeniden yorumlayarak nesilleri birbirine bağlayacaklar” dedi.

‘Düşler Ülkesi Troya’ ile 360°sergi deneyimi

Kale Grubu, sergi deneyimini herkes için kalıcı ve zamansız kılmak adına ‘Düşler Ülkesi Troya’ sergisi için web sitesi hazırladı. Düşler Ülkesi Troya sergisi www.duslerulkesitroya.com isimli web adresinden 360° gezilebiliyor. Sergiyle ilgili etkinliklere, yazılı ve görsel materyale de web sitesinden erişim sağlanabiliyor.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
2018 Troya Yılı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol