‘Sanatın ve Kültürün Kardeşliği’

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (İLESAM) “Sanatın ve Kültürün Kardeşliği: Müze- Şiir-Müzik” isimli program gerçekleştirildi.

‘Sanatın ve Kültürün Kardeşliği’

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (İLESAM) “Sanatın ve Kültürün Kardeşliği: Müze- Şiir-Müzik” isimli program gerçekleştirildi.

09 Ekim 2018 Salı 10:54
‘Sanatın ve Kültürün Kardeşliği’

Troya Müzesi’nin ev sahipliği yaptığı konferansa, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, İLESAM Yönetim Kurulu Üyesi eski Vali Ayhan Nasuhbeyoğlu, Çanakkale eski Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız, İLESAM Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Durak Turan Düz, Arkeoloji Müze Müdürü Ali Atmaca ve farklı illerden gelen şair ve ozanlar katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz; “Sanatın ve Kültürün Kardeşliği programını Çanakkale’de ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Troya Müzemiz, Müze-Şiir-Müzik programı ile ilk etkinliğine ev sahipliği yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve İLESAM’a katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” dedi. İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız ise; “Müzeler bizim geçmişimizdir,  geleceğimize bu düşünceyi aşılamamız lazım ki ayakta kalabilelim. Biz müzelere bir taş parçası, bir madde olarak bakamayız. Müzelerde yaşayan bir tarih var, insanla beraber yaşamış olması daha da bir değerli kılıyor. Şairlere, Yazarlara, sanatçılara tıpkı müzeler gibi değer vermemiz lazım. Bu dünyadan geçip gideceğiz, arkamızda bırakacağımız eserler olmalıdır. Sadece nefes olan yiyen içen bireyler değil, üreten insanlar olmalıyız. Bizim için emek, sanat müze ve kültür önemlidir, bizim için önemli olan vatandır, bayraktır. Biz Çanakkale’ye sanat için, şiir için geldik. Biz şanlı bir milletiz bayrağımızı sonsuza dek dalgalandıracağız” diye konuştu.

Bu ülkeye hizmet etmeye çalışıyoruz

“Biz bu ülkeye hizmet etmeye çalışıyoruz” diyen Parmaksız; “Sanatın ve Kültürün Kardeşliği projesi ile herkes taşın altına elini koyuyor. Bizim şanlı bir tarihimiz var, bu dersi Çanakkale’den atalarımızdan alacağız. Asıl önemli olan bilimde, dinde, sanatta aklı kullanmaktır. Dünya gözüyle değil, kalp gözüyle görmektir asıl olan. İlesam olarak Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında Ardahan’dan Çanakkale’ye programını gerçekleştirdik. Çanakkale Sempozyumunu Ardahan’da yaptık. Çanakkale sadece bu kentte yaşayanların değil Çanakkale hepimizin” şeklinde konuştu. Kültür ve Turizm eski Bakanı Numan Kurtulmuş’a, projenin desteklenmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini ileten Parmaksız; “Kültür, müze, şiir, sanat bir harçtır ve bizi birleştirendir” diyerek konuşmasını sonlandırdı. Konferans, İLESAM Yönetim Kurulu Üyesi eski Vali Ayhan Nasufbeyoğlu, İLESAM Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Durak Turan Düz, Ozan Nihat Sönmez, Orhan Oyanık’ın “Vatan ve Bayrak” konulu şiir dinletisi ile devam etti. İLESAM üyeleri konferansın ardından, Troya Müzesi’ni ve Troya Antik Kenti’ni ziyaret etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
çanakkaleIlesam
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol