Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/chedef/public_html/index.php on line 0
Travel Turkey Fuarı’nda Çanakkale rüzgarı

Travel Turkey Fuarı’nda Çanakkale rüzgarı

Dünya ve Ülke turizminin İzmir’deki buluşması 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Fuar İzmir’de gerçekleşti.

Travel Turkey Fuarı’nda Çanakkale rüzgarı

Dünya ve Ülke turizminin İzmir’deki buluşması 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Fuar İzmir’de gerçekleşti.

07 Aralık 2018 Cuma 16:46
Travel Turkey Fuarı’nda Çanakkale rüzgarı

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri AŞ (İZFAŞ) ve TÜRSAB tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde organize edilen Travel Turkey İzmir Fuarı ve Kongresi’nde 38 ülke ile 48 ilden bin 200'ü aşkın katılımcı yer aldı. Yoğun katılımla yapılan açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TÜRSAB Başkanı Firüz Bağlıkaya, Makedonya Cumhuriyeti Turizmi Tanıtma ve Destekleme Ajans Direktörü Ljupcho Janevski ve çok sayıda yerli yabancı konuk katıldı.

Çanakkale’den yoğun katılım

Fuara Çanakkale’yi temsilen Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı Turan Yılmaz, Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S. Kaya Üzen, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yön. Krl. Üyesi Akın Yalman, Meclis Başkan Vekili Turgay Kılıç, TURSAB Çanakkale Körfez BTK Başkanı Ahmet Çelik, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Göç, GMKA Koordinatörü Recai Başaran, Bozcaada, Gökçeada, ÇATOD, ÇARO gibi sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra resmi üst düzey idareciler katıldı. 12. Travel Turkey Turizm Fuarı’na katılan ve tüm zenginlikleri ile tanıtımı yapılan Çanakkale fuara damgasını vurdu. 253 metrekarelik alanda B holü 312 nolu konumunda tasarımlarıyla göz dolduran Çanakkale standında, 2018 Troya Yılı’nın yanında termal tesisler, sağlık turizmi, deniz turizmi, doğal güzellikler, eko turizm ve kültürel öğelerin de tanıtımı yapıldı.

Üzen’den fuar değerlendirmesi

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı S.Kaya Üzen, fuar ile ilgili yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti; “Dünya ve Ülke turizminin İzmir’deki buluşması olan 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, Fuar İzmir’de 6-8 Aralık 2018 tarihleri arasında gerçekleşiyor. Travel Turkey Fuarı, Kültür ve Turizm Bakanlığımız himayesinde gerçekleştirilen turizm alanında başarılı ve önemli bir organizasyondur. Valiliğimiz koordinasyonunda, GMKA desteğiyle tüm kurumlarımızın, tüm ilçelerimizin temsil edildiği ve birlik ve beraberliğin vurgulandığı Travel Turkey Fuarı’nda İlimizin hem en güzel biçimde tanıtılmasını, hem de üst düzeyde temsilini gerçekleştiriyoruz. Çanakkalemiz, her türlü güzelliğe ve zenginliğe sahip. Katılım sağladığımız fuarlarla bu güzellikler ve zenginlikler daha etkin bir şekilde ortaya koyuluyor. İlimizin gelişmesi ve hak ettiği payı alabilmesi için bu tür çalışmalara İl olarak ağırlık verdik, vermeye de devam edeceğiz. Turizm sektörünün en önemli fuarlarından olan Travel Turkey’de Çanakkale Ticaret Borsası olarak Tarım ve Turizm sektörlerinin birlikte beraberce yürütülmesi ve tanıtılması gerektiğini düşünerek bu fuara çok önem verdik. Sn. Valimiz tarafından Borsamıza ilimizin tarım ve gıda ürünlerinin tanıtımı ve yöresel değerlerimizin sunumlarının yapılması görevi verildi. Bu kapsamda bizler ilimizin peynirini, tahin helvasını, domatesini, salçasını, zeytin ve zeytinyağını, balını, reçellerini, sardalyesini, Bayramiç elmasını, Bayramiç beyazını tanıtmak üzere hazırlıklarımızı yaptık. Tüm üyelerimizden katalog ve broşür topladık. Biga Ticaret Borsası ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile Biga lokumumuzu ikram etme fırsatı bulduk. Çanakkale’nin turizm değerleri yanında yöresel ürünlerimizi fuar süresince tanıtıyoruz. Çanakkale’nin Gastronomi Turizmi Potansiyelini fuarda en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz.”

Fuara sinerji yarattı

Fuarda eş zamanlı olarak 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi’nin de düzenlendiğini belirten Başkan Üzen; “Bu organizasyon da fuara sinerji yarattı. Dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirmek, gelişen turizmin ihtiyaçlarına cevap verebilecek yeni yaklaşımlar kazanmak amaçlamaktadır. Turizm alanındaki bu önemli organizasyonu sağlayan, destekleyen başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere tüm ilgili kurum ve kuruluşlara, Valiliğimizle birlikte hareket ederek bu stantta buluşmamızı sağlayan tüm katılımcılara, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol