Warning: ob_start(): output handler 'ob_gzhandler' conflicts with 'zlib output compression' in /home/chedef/public_html/index.php on line 0
Troya Müzesi temalı pul tanıtıldı

Troya Müzesi temalı pul tanıtıldı

Çanakkale Valiliği, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çanakkale PTT Başmüdürlüğü işbirliğinde bastırılan, 'Troya Müzesi' temalı pullar görücüye çıktı.

Troya Müzesi temalı pul tanıtıldı

Çanakkale Valiliği, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çanakkale PTT Başmüdürlüğü işbirliğinde bastırılan, 'Troya Müzesi' temalı pullar görücüye çıktı.

22 Ekim 2018 Pazartesi 14:15
Troya Müzesi temalı pul tanıtıldı

Çanakkale merkeze bağlı Tevfikiye köyü sınırları içerisinde yer alan Troya Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girişinin 20'nci yılı olması nedeniyle ilan edilen '2018 Troya Yılı' çalışmaları sürüyor. Çanakkale Valiliği, Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çanakkale PTT Başmüdürlüğü işbirliğinde, Troya Yılı ve Troya Müzesi'nin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla, 'Troya Müzesi' temalı pullar basıldı. İlk etap da 10 bin adet basılan 'Troya Müzesi' temalı pullar, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından postaya verilecek gönderilerin yanı sıra tanıtım amacıyla da kullanılacak.

Troya Müzesi’ni pul haline getirdik

İlk etapta yaklaşık 10 bin adet basılan pullar postaya verilecek gönderilerde kullanılacağı gibi tanıtım amaçlı faaliyetlerde de kullanılabilecek. 1, 2, 4 ve 6,5 TL değerinde 4 farklı değerde basılan ‘Troya Müzesi’ temalı pulun Çanakkale PTT Başmüdürü Yaşar Öztürk ve Çanakkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz tarafından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde tanıtımı gerçekleştirildi. Çanakkale PTT Başmüdürü Yaşar Öztürk yaptığı konuşmada; “1-5 Ağustos tarihleri arasında Çanakkale’de bir pul sergisi tertip ettik. 1 Ağustosta UNESCO Dünya Miras Listesine girmiş eserlerimiz konulu bir pul çıkarttık. Bu çıkarmış olduğumuz pulu 25 Ağustostaki sergimizde sergiledik ve çok olumlu görüşler aldık. Buna paralel olarak İl Kültür Müdürlüğümüz ile iş birliği yapmak sureti ile yine 2018 Troya Yılı kapsamında yeni bir çalışma yaptık. Bu çalışmamızda da Çanakkale’ye özgü Troya müzesini pul haline getirdik. Bugün bu pulları İl Müdürümüze takdim ediyoruz. Çanakkale’nin ve Troya’nın tanıtımına katkı sunacağına inanıyoruz” dedi.

Troya Müzesi’nin tanıtımına katkı sağlayacak

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz ise Troya Antik Kenti'nin UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi'ne girişinin 20. yılı olması dolayısıyla ilan edilen "2018 Troya Yılı" etkinliklerinin sürdüğünü ifade ederek; “UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine Troya Yılı’nın alınmasının 20. Yılı. Bu münasebet ile Cumhurbaşkanımız o günkü Başbakan ve Bakanlarımızın talimatı ile uluslararası Troya yılı ilan edildi. Bu bağlamda Kültür ve Turizm Bakanlığımız, Çanakkale Valiliği, Kamu ve Sivil Toplum Kuruluşları ile beraber İlimizde ve ülkemizin İstanbul, Ankara gibi büyük iller olmak üzere ulusal ve uluslararası, yurt dışı fuarlarda Çanakkale, Troya Ören Yeri, Troya Müzesi tanıtılmakta. Çanakkale PTT Baş Müdürlüğü ile İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz arasında 2018 Troya Yılı kapsamında gerçekleştirilen ve yapımı tamamlanan Troya Müzemizin tanıtımına katkı sağlamak amacı ile Troya Müzesi temalı pulun basımı gerçekleştirilmiştir” diye konuştu.

İlk etapta 10 bin adet basıldı

Dokuz, iki kurum arasındaki protokol ile bastırılan pulların Troya Müzesi'nin tanıtımına büyük katkılar sağlayacağını belirterek; “Bilindiği üzere bu çalışmalardan önce PTT Genel Müdürlüğü tarafından 2018 Troya yılı münasebeti ile UNESCO Dünya Miras Listemizdeki anma pulu 1 Ağustos 2018 tarihinde tedavüle çıkarılmıştı. 4 farklı değerde, yani 1 TL, 2TL, 4 TL ve 6,5 TL’lik toplam dört farklı değerde pul bastırıldı. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüz tarafından postaya verilecek gönderimlerde kullanılmak üzere tanıtım amacı ile Troya Müzesi pulları kullanılacak. Ayrıca yapılan çalışmalar ile diğer kurum ve kuruluşların ilimizin önemli gün ya da tarih tanıtımlarını sağlaması amacı ile yapılacak pul çalışmalarında da bir referans teşkil edecektir. Bu etapta 4 farklı değerde 10 bin tane pul bastırdık. Bunun devamı da gelecek. Bu çalışma ile hem Troya Müzemizin açıldığını ki yaklaşık bir 10 gün oldu açılalı. Cumartesi günü bizde Sayın Valimiz Orhan Tavlı ve İlimize gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Nadir Alparslan ile bir kez daha incelemelerde bulunduk. Sadece Cumartesi günü 1500’e yakın ziyaretçinin girdiği bilgisini aldık. Bu da bizim için çok sevindirici bir haber oldu. Ben tekrar hem 2018 Troya Yılının hem de pullarımızın ülke turizmine büyük katma değer sağlaması temennisi ile ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Konuşmaların ardından Çanakkale PTT Başmüdürü Yaşar Öztürk, “Troya Müzesi” temalı pulları İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Dokuz’a teslim etti.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 22.10.2018 14:18
Anahtar Kelimeler:
TroyaUnescoPtt
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol