“Alan yok”

Ramazan Bayramı’na sayılı saatler kala vatandaşlar Bayram alışverişi için Cuma pazarına akın etti. Özellikle bayramlık kıyafet almak isteyen vatandaşlar, bir çok farklı modeli uygun fiyata alabilmek için adeta yarıştılar.

“Alan yok”

Ramazan Bayramı’na sayılı saatler kala vatandaşlar Bayram alışverişi için Cuma pazarına akın etti. Özellikle bayramlık kıyafet almak isteyen vatandaşlar, bir çok farklı modeli uygun fiyata alabilmek için adeta yarıştılar.

31 Mayıs 2019 Cuma 16:28
“Alan yok”

Ramazan Bayramı’na az bir süre kala Çanakkaleliler bayram alışverişi için Cuma pazarına akın ettiler. Özellikle konfeksiyon ürünleri ve ayakkabı tezgahlarının önü adeta ana bana günü gibi görünse de, satıcılar ürün satmakta zorluk yaşadıklarını dile getirdiler. Özellikle ramazan bayramının yaz aylarına denk gelmesiyle, vatandaşlar hem bayramlık alışverişlerini uygun fiyata alabilmek için hem de günlük kıyafetlerini temin etmek adına bir çok tezgahı dolaşmak zorunda kaldılar. Diğer zamanlara kıyasla oldukça fiyatların uygun olduğunu dile getiren pazarcı esnafı; “Bu zamanlarda genelde yazlık ürünlerin fiyatları biraz yüksek olur, hatta bayram alışverişi için bazı tezgahlarda erken saatte ürünlerin bir çoğu tükenirdi. Ancak bu yıl oldukça düşün fiyatlara ürün satıyor olsak da vatandaşların ilgisi var, ancak satın alan yok denecek kadar az. Bunun nedeni son dönemlerde yaşanan ekonomik kriz olabilir. Çünkü vatandaşlar bayramın yaza denk gelmesinden dolayı çok fazla kıyafet alışverişine yönelmiyor. Ellerinde kalan parayı cebinde tutmayı tercih ediyor. Bir başka seçenek ise mağaza fiyatları neredeyse bizim tezgahın fiyatlarına çok yakın. Bir çok mağaza ‘Dökme Ürün’ dediğimiz tekstil ürünlerini alıp mağazada 3 katına satıyorlar. Vatandaşlarımızda bu ürünleri mağazadan almanın verdiği rahatlıkla etiketine bakmıyor. Aslında aynı ürünün daha kalitelisi ve uygun fiyata olanı bizim tezgahlarımızda var. Birazda algı meselesi” diye yorum yaptılar.

“Cepteki yangını gören yok”

Bayram alışverişi için Cuma pazarını tercih eden vatandaşlar, özellikle bayramlık ayakkabı ve kıyafetlerde fiyatların uygun olduğunu ancak bayramlık kıyafet almanın artık lüks tüketim olduğunu dile getirerek şunları söylediler; “Bayramlık kıyafet almak artık lüks oldu. Ne yazık ki esnaf evine ekmek götürmek için fiyatta indirim yapsa da, bizlerin cebinde  para yok. Çocuklarımıza birkaç ufak tefek eşya alıyoruz o kadar. Açıkçası cebimizdeki yangının ne olduğunu ne bilen var nede gören” diye konuştular.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol