“Belediyespor’un takdirini halka bırakıyoruz”

Çanakkale Belediyespor Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan bu yıl Venüs Sultanlar ligine veda etmelerinin ardından ilk kez sezon ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

“Belediyespor’un takdirini halka bırakıyoruz”

Çanakkale Belediyespor Kulüp Başkanı İsmet Güneşhan bu yıl Venüs Sultanlar ligine veda etmelerinin ardından ilk kez sezon ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

03 Nisan 2018 Salı 16:23
“Belediyespor’un takdirini halka bırakıyoruz”

Başkan Güneşhan başarısızlıkların nedenlerinden, Antrenör Üzeyir Özdurak’ın durumuna ve yaşanacak olağanüstü kongre süreci ile ilgili soruları içtenlikle yanıtladı.  Güneşhan 5 yıl Sultanlar liginde mücadele verdiklerini belirterek; “Çanakkale Belediyespor Kulübü olarak kadınlar voleybol liginde 5 yıldan beri başarıyla mücadele verdik. Bu 5 yıllık süre içerisinde 2 yılımızı da Avrupa kupalarında hem kulübümüzü, hem kentimizi hem de ülkemizi temsil ettik. Yine geçtiğimiz sene ligi 6.’ncı bitirerek bu sene Balkan Şampiyonasında ülkemizi temsil ettik. Bizim gibi kulüplerin ligde başarılı olması için lig başında kurguyu iyi kurması gerekiyor. Eğer o kurulan kurguda yada oluşturulan takımda aksaklıklar, eksilmeler olduğu zaman toparlamamız çok zor ve güç oluyor. Çünkü çok geniş bir kadro derinliği bizim gibi takımlarda olamıyor. Bütçesel bir durum söz konusu oluyor. Bizde sezona başlarken yine takımımızı bu sene yine play-off’lar da oynayacak, Avrupa kupalarında oynayacak şekilde kurduk. Amerikan Milli takımının son derece başarılı bir oyuncusunu transfer ettik. Fakat bu transfer ettiğimiz oyuncu Türkiye’ye geldi ve Ankara’daki ilk turnuva maçında sakatlandı ön çapraz bağlarında yırtık oluştu ve dolayısıyla sezonu kapattı ve ülkesine geri dönmek zorunda kaldı. Yine yerli transfer ettiğimiz bir oyuncumuzda ciddi bir rahatsızlık ile geldi. Besin zehirlenmesine bağlı mikrop kapması nedeniyle hızlı bir kilo vermiş olarak geldi. Yine sezonun ilk maçında Seramiksan ile burada oynuyoruz. İlk set ve önde olduğumuz bir sette yine takımımızın en iyi oyuncularından birisi olan İpek sakatlandı ve dolayısıyla sezon başında 3 oyuncumuzdan eksik durumda kaldık. Yine bir oyuncumuzla hocamız arasında yaşanan bir problemden dolayı ondan da verim alamadık ve sezona tabiri caize 4 oyuncu ile eksik başlamak zorunda kaldık. Birde bu sene maç trafiğinin çok yoğun olmasından dolayı 18 gün içerisinde 6 maç oynadık. Yine bizim kulübümüzün şanssızlığı 6 maç içerisinden 5 tanesi bizim kendi rakiplerimizdi. Maalesef burada istediğimiz sonuçları alamadık ve birden kendimizi ligin altında bulduk. Sezon içerisinde yapmış olduğumuz transferler ve müdahaleler ile bir türlü istediğimiz yere gelemedik. Tabi birde burada bizim üstümüzdeki rakipleri Beylikdüzü olsun, Seramiksan olsun son derece başarılı ve iyi sonuçlar aldılar. Dolayısıyla aramızdaki puan farkı açılarak devam etti ve bunun sonucunda da play outlara bu şekilde gittik. Orada şansımız mucizelere bağlı bir şeydi. Gerçi sporun güzelliği mucizelerin gerçek olmasıdır. Maalesef bunu gerçekleştiremedik ve bu sene 5 yıldır mücadele ettiğimiz Venüs Sultanlar Liginden düşmek durumunda kaldık ama Çanakkale Belediyespor olarak biz çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah önümüzdeki yıllarda tekrar bu lige çıkmak için gerekli hamleyi yapacağız” dedi.

“Yiğidi öldüreceksin ama hakkını da vereceksin”

Güneşhan, Özdurak’ın durumu ile ilgili de açıklamalarda bulunarak; “Biz Üzeyir Özdurak hocamız ile 4 yıldan beri çalışıyorduk. Son derecede başarılıydı. Bize çok önemli işler yaptı. Bugün belki ayrı düşünebiliriz ayrı yerlerde olabiliriz ama sonuçta yiğidi öldüreceksin ama hakkını da vereceksin. Son sezon bahsettiğim gerekçeli nedenler ile bir türlü istediğimiz başarıyı yakalayamadık. Artık öyle bir noktaya geldik ki Üzeyir hoca takımdan tamamen ümidini kesmişti. Oyuncuların takımdan ümidini kesen bir hocayla beraber olabilme şansı yoktu. Çok az bir ihtimaller vardı. O ihtimalleri değerlendirmek anlamında Üzeyir hocaya sezon sonuna kadar biz ücretli izin verdik. Maaşını ve ücretini almaktadır. Sezon sonunda da artık bizde de bir kongre olacak olağanüstü bir kongre yapacağız. Yeni yönetim çalışmak isterse çalışır. Çalışmak istemezse de hocamızla sözleşmeyi karşılıklı otururlar fesih etme noktasına gelirler. Çünkü Üzeyir hocayla bizim 1 yıllık daha sözleşmemiz var. Sonuçta burada tarafların karşılıklı olarak istemesi çok önemli. Birde bu bütün anlaşmalar kulübün bu ligde kalmasına yönelik kurulmuştu. Şuanda ortada bir başarısızlık var. Dediğim gibi geçmiş dönemlerde çok başarılı olmuş olabilir ama bu demek değildir ki her sene aynı şey olacaktır. Bu sene yaşadığımız durum ortadır. Dolayısıyla şuanda Üzeyir hoca sezon sonuna kadar izinli ama sezon sonunda oluşacak yeni yönetim hocayla ilgili kararını verecektir” şeklinde konuştu.

“Başarılı olsak bile kongreye gidecektik”

Başkan Güneşhan olağanüstü kongreye gitmelerin zorunlu olduğuna dikkat çekerek; “ Nasıl takım başarılı olduysa kendimizi nasıl başarılı gördüysek elbette başarısızlıkta da yönetim bunun hesabını vermek zorunda. Ama bizim olağanüstü kongreye gitmemizin sebebi başarı ve başarısızlıktan ziyade benim siyasi bir görevim var. Bir il başkanlığı görevim var. Dolayısıyla hem il başkanlığı hem kulüp başkanlığı zor yürütülebilecek bir durum. Bende Çanakkale Belediyespor da 20 yılı aşkın bir dönemdir başkanlık yapmaktayım. Kulübü de iyi noktalara getirmek gibi bir düşüncemiz vardı. Takdir kamuoyunun olmakla birlikte kulübü de iyi bir noktaya getirdiğimizi düşünüyoruz. Ligde başarılı olsaydık bile yine olağanüstü bir kongreye gidecektik” diye konuştu.

“Yeni yönetim yeni rotayı belirleyecek”

Güneşhan olağanüstü kongrenin ardından yeni yönetimin kulübün rotasını belirleyeceğini kaydederek; “ Biz yeni yönetim gelinceye kadar rutin çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Esas kadronun oluşması, teknik heyetle ilgili kararı yeni oluşacak yönetim verecek ki buda çok uzun bir süreç olmayacak. Mayıs ayı içerisinde biz olağanüstü kongreye gideriz  diye düşünüyorum” dedi.          

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 03.04.2018 18:31
Anahtar Kelimeler:
çanakkaleBelediyespor
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol