​​​​​​​Güç sizde söz verdiniz sözünüzde durunuz (VİDEO)

Kepez Belediye Başkanı Mutan:“ Eğer bütünşehire gidiyorsak biz ilçe olalım ve belediye kalalım”

​​​​​​​Güç sizde söz verdiniz sözünüzde durunuz (VİDEO)

Kepez Belediye Başkanı Mutan:“ Eğer bütünşehire gidiyorsak biz ilçe olalım ve belediye kalalım”

06 Aralık 2017 Çarşamba 14:25

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, aylık olarak düzenlediği basın toplantısında Kepez’in ilçe olma istediğini yeniden dile getirdi. AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’a çağrıda bulunan Mutan: “Güç sizde söz verdiniz sözünüzde durunuz” dedi.

Kepez’in ilçe olmasına ilişkin olarak son günlerde özellikle AK Partili yetkililerin bu konuda ilgisiz hale geldiklerini vurgulayan Mutan, Kepez’in ilçe olmasını gündemde tutmak adına bir şeyleri harekete geçirmek istediklerini belirtti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın yaklaşık 2-2,5 ay önce Kepez’de bir gençlik kolları kurultayında Kepez ile ilgili bir söz attı veya bir söz verdiğini ifade eden Mutan:“ Turan’ın Kepez ilçe olmayı hak ediyor, mevcut dinamikleriyle bulunduğu konum itibariyle Türkiye’nin en büyük beldesi olma nazarı itibariyle artık ilçe olmalı dediğini söyledi.

Bu konu ile ilgili gelişen süreç içerisinde laf bir tarafa döndü geldi “ Kepez’in dinamikleri de istiyorsa yapalım olsun” dendiğine geldiğine kaydeden Mutan:“ Bizde neden olmasın dedik. Kamuoyunun da yakından takip ettiği gibi önce Belediye Meclis üyelerimizle bir araya geldik ortak bir imzayla deklarasyon açıkladık, o minvalden yola çıkarak imza kampanyası ve halkın kendi yaratıcı aklıyla ortaya koyduğu bir pankartlar malzemesi ortaya çıktı. Süreç içerisinde bu isteğimiz kamuoyu ile paylaştık. Evet, biz ilçe olmayı istiyoruz dedik, inatla dedik. İlçe olmaktaki çok temel bizimde parametremiz eğer il bütünşehire doğru evrilecekse ki öyle görünüyor yani bütünşehir olacak gibi. Bütünşehir olurken yasa gereği şuan ki mevcut yasa gereği beldeler kapanıyor mahalle haline dönüştürülüyor” dedi.

Bizim burada itiraz ettiğimiz çok temel nokta “eğer bütünşehire gidiyorsak biz ilçe olalım ve belediye olarak kalalım” yani şuan ki mevcut idari yapılanmayı sürdürme adına kendi bütçemiz olsun, kendi mali disiplinimizle biz bunu ihtiyaçlarımız üzerinden harcayalım ifadelerini kullanan Mutan:“ Bu halk bizi gene denetlesin onların iradesinin ortaklığıyla yönetim şekillensin bu şekil üzerine biz gene yolumuza devam edelim dedik. Bunun altında da Kepez’in yaklaşık 25 yıl yani çeyrek asırlık bir belediyecilik deneyimi var. Sıfırdan gelen 92 Haziranında yapılan bir seçimle kurulan bir belediye burası 25 yılını bulmuş hatta aşmış bir belediye bizi bunun devamını istiyoruz. Bunun devamı noktasında eğer bütünşehire evrilecekse biz o zaman ilçe olmak istiyoruz dedik. Hala 15-16 noktada imza kampanyamız devam ediyor, hala pankartlarımız asılı” şeklinde konuştu.

Son 10 gündür 15 gündür böyle bir hareketlilik, bir kıpraşma yok

Özellikle AK Parti Belde Başkanı Alper Altınok’un hemen hemen hergün ilçe olmakla ilgili demeçler verdiğini, bir eylemlik bir hareketlilik sergilediğine dikkat çeken Mutan, son 10 gündür 15 gündür böyle bir hareketlilik, bir kıpraşma olmadığını vurguladı. Mutan:“ En iyi niyetle diyeyim ki bir kongre sürecindeyiz belki onunla alakalı enerjilerini oraya akıtıyorlar diyelim ama ben onuda orada bırakacağım. İnşallah bundan sonraki süreçle alakalı gene o heyecanı taşımaya devam eder diyorum” dedi.

Güç sizde söz verdiniz sözünüzde durunuz

Mutan daha sonra Ankara ziyaretinde yaşanan konuşmaları basın mensuplarıyla paylaştı. Mutan sözlerini şöyle sürdürdü: “ Benim sondan bir önceki Ankara ziyaretimde, bütün vekilleri gezdim hem CHP’li vekillerimizi hem AKP’li vekillerimizi. Muharrem Bey’e de uğradım. Muharrem Beyinde Kepez’in ilçe olup olmaması ile alakalı bir basın toplantısında almış olduğu soruya yanıt mahalle olması noktasında hareketle bir demeç vermişti. Ben hatta Ankara’da kendisine bizim belediye olmamızı istemiyor musun diye sorduğumda olur mu öyle şey ben yanlış anlaşıldım dedi. Her ne kadar bir şey demediyse de bu lafı ben Çanakkale yerel kamuoyuyla paylaşabilir miyim yani ben yanlış anlaşıldım Kepez neden belediye olarak kalmasın tabii ki ilçe olsun diye biz düzeltme yapabilir miyim diye sordum onun da önünden geçerek olur dedi. Ben daha sonra bilahare Bülent Turan’a uğradım. Konu orada da gündeme geldi. Oda geldiğinde Muharrem Bey’in neden böyle bir demeç verdiği sorunca bende Muharrem Bey ile görüştüğümü demeç noktasında bir düzeltme olduğunu söyledim. Muharrem Bey’den devam edeyim güç onlarda karar verici onlar isterlerse olur yapsınlar. Bende inatla diyorum ki güç sizde karar alma noktasında bu kararı hayata geçirme noktasında güç sizde Kepez ilçe olmak istiyor, Kepez bütünşehire evrilecekse mahalle olmak istemiyor, belediye olarak kalmak istiyor. Güç sizde söz verdiniz sözünüzde durunuz. Sözünüzü tutunuz diyorum bende.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 06.12.2017 15:34
Anahtar Kelimeler:
çanakkaleKepez
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol