Güneşhan’dan gövde gösterisi (VİDEO)

CHP İl Başkan Adayı Güneşhan:“ Nasıl ki 1989 yılında SHP olarak yerel seçimlerde sildik süpürdüysek, 2019 Mart ayında da yine başarılı oluruz”

Güneşhan’dan gövde gösterisi (VİDEO)

CHP İl Başkan Adayı Güneşhan:“ Nasıl ki 1989 yılında SHP olarak yerel seçimlerde sildik süpürdüysek, 2019 Mart ayında da yine başarılı oluruz”

19 Aralık 2017 Salı 13:55

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaklaşan İl Kongresi öncesinde Çanakkale Belediyespor Kulübü Başkanı İsmet Güneşhan, adaylığını açıkladı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve CHP Milletvekili Muharrem Erkek’in de bulunduğu adaylık açıklaması adeta gövde gösterisine dönüştü. Çanakkale Belediyespor Kulübü Başkanı İsmet Güneşhan, CHP İl Başkanlık binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında CHP İl Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Partililerin büyük desteğini alan Güneşhan, daha sonra parti önünde kendisine bekleyen kalabalığa hitap etti.

Başkanlık binası toplantı salonunda gerçekleşen adaylık açıklamasında konuşan İsmet Güneşhan:“ Bugün burada, 30 yıllık üyesi olduğum ve üyesi olmaktan her zaman onur ve gurur duyduğum, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına adaylık açıklamamda sizlerle birlikteyim.

Bu kentte 68 kuşağı ile birlikte başlayan anti-emperyalist mücadeleye katkıda bulunmak için, Demokrasi mücadelesine katkı için, Özgürlük mücadelesine katkı için, İnsan haklarına katkı için, Kentte yaşayanların yaşam tarzlarına saygı için, Laiklik mücadelesine katkı sağlamak için adayım” dedi.

Hedefimiz 2019 Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisini il genelinde açık ara birinci parti yapmaktır ifadelerini kullanan Güneşhan:“ Yerel Seçimlerde uyum içinde çalışacağımız tüm belediyeleri kazanıp, yerel iktidarımızı sürdürmek için aday oldum. 3 Kasım 2019 ‘da yapılacak genel şeçimler veya ilk erken genel seçimlerde Türkiye bir karar verecek, tek adam rejimi mi,  Demokrasi mi diyeceğiz. Buna karar vereceğiz.  İnsan Hakları ve Yurttaşlık Hakları Bildirgesinin ünlü 16. Maddesini birkez daha vurgulamak isterim:“ Kuvvetler ayrılığının olmadığı toplumlarda anayasa yoktur.” 16 Nisan 2017 de mühürsüz bir seçimle yürürlüğe giren anayasa değişiklikleri, kuvvetler ayrılığını ve demokratik hukuk devletini yıktığından adaleti tesis etmek bizlere düşecektir. Konuşmamın başında vurguladığım gibi tek adam rejiminde barış, demokrasi, adalet, huzur, özgürlük ve insan hakları yoktur. İşte bunları savunmak için örgütlerimiz ve yerel yönetimlerimiz ile birlikte Asya kıtasının en batı kentinde partimizi genelde ve yerelde iktidar yapmak için aday oldum” şeklinde konuştu.

Partililere ortak çalışma sözü

CHP İl Başkanlığı binasından partililerin alkışları eşliğinde çıkan İsmet Güneşhan, soğuk havaya rağmen kendisini bekleyen onlarca partiliye bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi.

Hepinizin bildiği gibi ülkemiz gerçekten zor bir dönemden, süreçten geçiyor sözleriyle konuşmasına başlayan Güneşhan:“ Türkiye Cumhuriyeti’nin en basiretsiz yönetimiyle karşı karşıyayız. Maalesef ülkemiz çok kötü bir şekilde yönetiliyor. Bugün Türkiye yörüngesinden çıkmış, freni patlamış bir kamyon gibi bayır aşağıya doğru hızla ilerlemekte. Bunu durdurmak tekrar yörüngesine oturtmak biz Cumhuriyet Halk Partililere görev düşüyor. Bunun için önümüzde 2019 yılında yapılacak olan seçimler Cumhuriyet tarihimizin en önemli seçimleri, Türkiye için bir kırılma noktası. Özellikle Mart 2019’da yapılacak olan seçimlerde ne pahasına olursa olsun başarılı olmak zorundayız. Eğer başarılı olamazsak Kasım ayında yapılacak olan Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de başarılı olabilme şansımız yok. İşte o zaman Türkiye maalesef hiç istemediğimiz bir duruma yönelmiş olur” dedi.

Güneşhan:“ Bunun için hep övündüğümüz, söylediğimiz bir şey var. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve yakın arkadaşları olmak üzere bu ülkeyi, Cumhuriyeti kuran ulusal kurtuluş mücadelesini yapmış bir parti olarak her zaman öğünmekteyiz, öğünmekte de haklıyız.  Biz Cumhuriyet Halk Partisi üyelerinin bir başka önemli görevi daha var, o da Cumhuriyeti korumak, kollamak, geliştirmek ve ilelebet sürdürmektir. Bununda tek yolu önümüzdeki Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde başarılı olmamızdan geçiyor. Eğer biz bu seçimlerde başarısız olursak, maalesef Türkiye Cumhuriyeti çok farklı bir yöne doğru ilerler. Hukuk ve Adaletin egemen olduğu Cumhuriyet sistemi yerine, İslam Kurallarına ve dine dayalı bir devlet haline gelir. Biz birlik olursak, birlikte olursak, ortak hareket edersek biz bu işin üstesinden gelebilecek gücümüz, kudretimiz var. Nasıl geçmişte ulusal kurtuluş mücadelesini verdiysek, bugün de Türkiye’yi yörüngesine oturtabilecek gücümüz, kudretimiz, kuvvetimiz var. Tabii ki en büyük gücümüz siz değerli parti üyelerimizdir. Biz parti üyelerimizi ayağa kaldırırsak bunu başarabiliriz” şeklinde konuştu.

1989 yılında SHP’nin yerel seçimlerdeki başarısına değinen Güneşhan sözlerini şöyle sürdürdü:“ Nasıl ki 1989 yılında SHP olarak yerel seçimlerde sildik süpürdüysek, 2019 Mart ayında da yine başarılı oluruz. Başarılı olmamamız için hiçbir sebep yok. Sadece başarı için birlik, beraberlik içerisinde olmamız lazım. Bugün parti üyelerimizden Genel Başkanımıza kadar hepimiz tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyayız. Bu sorumluluğumuzu en iyi şekilde yerine getirmek zorundayız. Bu işin şakaya gelir hiçbir yanı yok. Bugün, 5-10 yıl önce Türkiye bu hale gelecek dediğimiz zaman hiçbirimiz yanılmıyorduk, hayır Türkiye bu hale gelmez diyorduk. Neden, çünkü 100 yıllık bir demokrasi, parlamenter sistem kültürümüz var diyorduk ama geldiğimiz nokta ortada. Özellikle 16 Nisan’da yapılan referandum sonrasında ülkemizin ne hale geldiğini biliyoruz. Artık tek adam rejimi var, her şey bir kişinin iki dudağı arasında kalmış durumda. Bunun için biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak üzerimize düşen görevi yapıp Türkiye’yi tekrar parlamenter, demokratik sistemin egemen olacağı bir yapıya kavuşturmak zorundayız. Onun için hep beraber çok çalışacağız. Bu işi sadece yönetimlere, Genel Merkeze bırakmayacağız. Önce tüm partililerimiz daha sonra bu referandumda “Hayır” oyu veren yüzde 52’lik blok oy ile birlikte ortak çalışacağız, çalışmamızı sürdüreceğiz”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 19.12.2017 14:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol