“İftiracıları korumayınız”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve ADD Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın; ÇOMÜ Rektörü Yücel Acer’e Abdullah Akın ile ilgili açılan soruşturmanın ne zaman biteceğini sordu.

“İftiracıları korumayınız”

CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve ADD Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın; ÇOMÜ Rektörü Yücel Acer’e Abdullah Akın ile ilgili açılan soruşturmanın ne zaman biteceğini sordu.

19 Nisan 2018 Perşembe 14:54
“İftiracıları korumayınız”

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan ve ADD Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın; “Bilindiği üzere 2018 Şubat ayının son günlerinde 18 Mart Üniversitemizde kendini akademisyen zanneden Abdullah Akın adlı bir hadsiz Cumhuriyeti, Atatürk’ü, Çanakkale şehitlerini ve ibadet yeri olan camileri hedef alan yalan, yanlış iddialarla üniversite televizyonunda açıklamalarda bulundu. Tarafımızdan 26.02.2018 tarihinde Cumhuriyet meydanında bu çirkin iddiaları kınadığımız ve Çanakkale halkının geniş katılım gösterdiği bir basın açıklaması tarafımızdan yapıldı. Aynı açıklamada bu olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna deklare ettik. Her geçen gün bu kişinin söylediklerinin yalan ve iftira olduğu gün gibi ortaya çıkmaktadır. Geçen iki aylık sürede Yılmaz Özdil ve Ertuğrul Özkök başta olmak üzere birçok aydın ve yazar Çanakkale’mizdeki bu rezalete dikkat çeken konuşmalar yaptı, yazılar yazdı. Bilindiği gibi CHP Bursa Milletvekilimiz Ceyhun İrgil’in Bursa Valiliğine yaptığı müracaat üzerine, Vakıflar Genel Müdürlüğü  “ Camilerin genelev olarak kullanıldığına dair herhangi bir bilgi ve belgeye rastlanılmamıştır “cevabını resmi yazı ile beyan etti. Yine bir başka densiz olan AKP yandaşı Kadir Mısıroğlu da “İsmet paşa döneminde Çanakkale de bir cami kerhane yapılmıştır. Sebilürrreşad koleksiyonuna baksınlar fotoğrafı var “ demişti. Neyse ki Sebilürrreşad dergisi nin bu ay çıkan son sayısında “ biz umum evine dönüştürülen Cami haberi görmedik “ diyerek son noktayı koymuştur. Cumhuriyet ve Atatürk ile sıkıntıları olan kişilere Üniversitede fahri doktora vermekle meşgul olan 18 mart üniversitesi rektörünün, bu olayın soruşturma ve incelemesi süreçlerinde işi zamana yayarak, soğutarak unutturma amacında olup olmadığı konusunda Çanakkale kamuoyu ciddi kaygılar taşımaktadır. Bu nedenle sayın rektöre soruyoruz: Yalan söylediği devlet tarafından da tasdik edilen bu sahtekarı neden koruyorsunuz? Koruduğunuz kişinin arkasın da kimler var? Eğer korumuyorsanız bu kişinin üniversite ile ilişiğini hala neden kesmiyorsunuz?  Ne bekliyorsunuz ya da neden korkuyorsunuz? Açılan soruşturma ne zaman bitecek? Demokrasiyi savunan, üniversitelerde bilimsel eğitimden yana, düşünce ve inanç özgürlüğünden yana olan bir akademisyeni de aynı ölçüde koruyup kolluyor musunuz? Bizler Çanakkale Kamuoyu adına sizden bu soruların yanıtını en kısa zamanda vermenizi bekliyoruz. Bu konunun peşini bırakmadığımızı ve bırakmayacağımızı açıkça söylüyoruz. İftiracıları korumayınız. Sizi bu konuda kamuoyu adına uyarıyoruz” dediler.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ChpAdd
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol