İskele Meydanı’nda İsrail protestosu

AK Parti İl Başkanlığı, Filistin halkına yönelik yapılan katliamı protesto etti. İskele Meydanı’nda toplanan partililer, burada çeşitli sloganlar atarak, Filistin halkının yanında olduğunu haykırdı.

İskele Meydanı’nda İsrail protestosu

AK Parti İl Başkanlığı, Filistin halkına yönelik yapılan katliamı protesto etti. İskele Meydanı’nda toplanan partililer, burada çeşitli sloganlar atarak, Filistin halkının yanında olduğunu haykırdı.

15 Mayıs 2018 Salı 18:58
İskele Meydanı’nda İsrail protestosu

 Tel Aviv'de bulunan ABD'nin İsrail Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınmasını protesto eden Filistin halkına yönelik katliam AK Parti İl Başkanlığı tarafından protesto edildi. AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, MHP İl Başkanı Hakan Pınar’ın da aralarında bulunduğu grup, İskele Meydanı’nda toplandı.

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yıldıray Ölçek, STK temsilcileri ve çok sayıda partilinin katıldığı basın açıklamasında konuşan AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız; “Amerika Birleşik Devletleri’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını, İslam’ın ilk kıblesi, kadim Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma girişimini kabul etmemiz mümkün değildir. Bu girişim bizim için yok hükmündedir. ABD bu girişimiyle BM’yi, BM kararlarını ve uluslararası hukuku açıkça hiçe saydığını göstermiş; bölgedeki ihtilafın çözümünde bir arabulucu değil açıkça bir taraf olduğunu ilan etmiştir” dedi.

Lanetliyoruz

“İsrail’in, şu ana kadar 55 Filistinli kardeşimizin şehadeti ve yüzlerce masum kardeşimizin yaralanmasıyla sonuçlanan eylemlerini lanetliyoruz” diyen Yıldız; “ABD ve İsrail’in, coğrafyamızın gözbebeği ve barışın şehri olan mukaddes Kudüs’ü kana bulamasını, uluslararası hukuku vahşice çiğnemesini en güçlü şekilde lanetliyoruz. İsrail’e, böyle devam etmesi halinde, eninde sonunda akıttığı masum kanlarında boğulacağını bir kez daha hatırlatıyoruz. Müslümanların, Hristiyanların ve Musevilerin kendi dini ve tarihi hafızalarını muhafaza ettiği Kudüs’te, bu dengenin bozulması çok daha büyük sorunları tetikleme potansiyeline sahiptir. Bu tehlikenin bilincinde olduğunu düşündüğümüz uluslararası arenayı ve Birleşmiş Milletleri zaman kaybetmeksizin bir kez daha harekete geçmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu.

Filistin asla yalnız değildir

Dünyanın gözü önünde İsrail’in apaçık gerçekleştirdiği soykırıma asla sessiz kalmayacaklarını dile getiren Yıldız; “İsrail dünyanın gözü önünde apaçık bir soykırım gerçekleştirmektedir. Buna asla sessiz kalmayacağız. Kudüs Müslümanların kırmızıçizgisi, insanlığın kadim silüeti, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir. Filistin ve Filistinliler asla yalnız değildir. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde mazlumun yanında durmaya, hakkın, adaletin ve vicdanın yılmaz savunucusu olmaya devam edecektir” dedi.         

             

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
KudüsFilistin
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol