Kandemir ateş püskürdü

Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, son günlerde bazı basın yayın organlarında Kent Konseyi’nin genel kurul ve yürütme kurulu toplantılarının gerçekleştirilemediğine dair iddialara çok sert yanıt verdi.

Kandemir ateş püskürdü

Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, son günlerde bazı basın yayın organlarında Kent Konseyi’nin genel kurul ve yürütme kurulu toplantılarının gerçekleştirilemediğine dair iddialara çok sert yanıt verdi.

11 Aralık 2017 Pazartesi 16:08

Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, bugüne kadar girdiği 45 seçimin tamamını kazanarak farklı bir ünvana sahip. Aynı zamanda Halileli Köyü Muhtarlığı ile Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığı görevini yürüten Kandemir, Kent Konseyi seçimlerden bugüne geçen süreci ve son zamanda Kent Konseyi hakkında yapılan haberlere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Oldukça sert sözler kullanan Kandemir, adeta ateş püskürdü.

Kent Konseyi seçimleri

Kent Konseyi seçimlerinin gerçekleştirildiği 22 Nisan tarihinin kendileri için önemli ve değerli olduğunu belirten Kandemir; “22 Nisan seçim tarihinden önce yaşananlarda çok önemliydi” dedi. Kandemir; “Ondan önce 17 Aralık tarihinde yapılması gereken bir genel kurul vardı. Bu genel kurulu da erteledi arkadaşlarımız, 3 gün kala. Bizim oradaki çabamız ve savaşımız, Biz Çanakkale’deyiz, Türkiye’deyiz ve Çanakkale topraklarında doğmaktır. Türk olmaktan büyük onur ve gurur duymaktayız.” Bizim oradaki asli amacımız ve hedefimiz şudur ki her fikirden, her zikirden milletini, memleketini seven, bu ülkeye, bu şehre, çevresine katkı vermek isteyen her vatandaşımız katılsın, uzak durmasın hep birlikte bir olalım, beraber olalım anlayışıyla bu insanlarımızı kazanmak için çıkmış olduğumuz yoldadır” şeklinde konuştu.

“Geleceğe büyük bir umutla bakıyorum”

“Hayatımda 45 civarında seçim geçirdim ama Allah şahittir ki hiçbir seçime ben kendim makama, mevkiye aday olmadım” ifadelerini kullanan Kandemir sözlerini şöyle sürdürdü; “Hep yüce Allah’ın yardımıyla ve aziz milletimizin vermiş olduğu yetkiyle görev yaptık. Yüce Allah memleketimize, milletimize, insanımıza hizmet ettim demeyi nasip eylesin. Bu süreçte işte bazı olumsuzluklar istemesek de bizimle ilgili değildi yaşandı. Bunun çok fazla mücadelesi oldu. BİMER, İçişleri Bakanlığı, Çanakkale Mahkemeleri, İzmir Bölge Mahkemeleri. Sonuçta seçim gerçekleştirildi. Çanakkale halkı, Çanakkale insanı gerçekten çok duyarlı. Ben bu şehirde güzel, yiğit yürekli insanlarla yaşadığım için kendimi çok mutlu sayıyorum ve geleceğe de büyük bir umutla bakıyorum. Tabii seçimden sonra bir takım sıkıntılar yaşadık ama şuan da mesela bizim son 4 toplantımız yani yürütme kurulunun yapmış olduğumuz son 4 toplantımız büyük bir uyum içerisinde gitmekte. Burada asla ve asla siyasi fikir değil, kentimize faydalı işler yapabilmek, bu şehirdeki mazlumun her türlü hakkını arayabilmek, bu şehirde yaşayan yaşlının, engellinin veya bu şehirde hizmet edipte edememenin acısını yaşayan, fikrini, zikrini anlatamayan, derdini söyleyemeyen her vatandaşımıza tercüman olmak onlara gerekirse rehber olmak, gerekirse hizmetkar olmak, gerekirse onların elçisi olmak iletebildiğimiz ne kadar makam mevkii varsa, ilgili kurumlar, bürokrasi, siyaset varsa hepsine iletmeye çalışırız. İşte bizim siyasetimiz bu. Yani Çanakkale, barışın kenti olan bir kent, barış kenti diye geçiyor ve tarihin en eski şehirlerinden bir tanesi”

Bütçeyi kullanamama ve projeler

Daha önceki bir demecinde Kent Konseyi Bütçesine ilişkin olarak bütçeyi kullanamadığından şikayetçi olan Kandemir; “Ben her zaman şeffaf olmaktan yana bir şahsiyetim. Benim orada aslında söylemek istediğim şuydu, zaten bunu açıkça da ifade ettiğime inanmaktayım. Orada yapılan her harcamanın benim, yürütme kurulu üyelerimin, mahalle meclis başkanlarımda dahil olmak üzere sivil toplum örgütlerinin, şehirde yaşayan ilgili olan veya öğrenmek isteyen her kentlinin bunları öğrenmesini, bilmesini istiyorum. Bizimde usül, esas bakımından eylem ve söylemde eksik kaldığımız taraflar olabilir. Arkadaşlarımızın da hataları olabilir. Şuanda buradan hepsinin ben büyük ölçüde bu sorunların aşıldığına inanmaktayım. Dünyada en önemli şey nedir, istişaredir. İnsanlar bütün dillerde birbirine farklıda olsa “Günaydın”, “İyi akşamlar” diyor ya da bir “saygılar”, “sevgiler” kelimesi var. İşte bu diller dünyanın bütün insanlarının da mevcut olarak konuşması istişare ile sevgi ile saygı ile çözemeyeceğimiz hiçbir şey yok” dedi.

“İftira atıyorlar”

Son zamanlarda bazı basın yayın organlarında Kent Konseyi’nin Genel Kurul ve Yürütme Kurulu toplantılarının gerçekleştirilemediğine dair çıkan haberlere ateş püsküren Kent Konseyi Başkanı Engin Kandemir, bunun bir iftira olduğunu söyledi. “Kent Konseyi bu şehrin ne kadar sivil toplum örgütü varsa, kulüp başkanları, oda başkanları, vakıf başkanları, dernek başkanları, Belediye Başkanımız, sendikalarımız, sendika başkanlarımız, muhtarlarımız, üniversitemiz ve Çanakkale Valiliğimize ait 10 temsilci olmak üzere ve bunlara bağlı olarak ta bütün Çanakkale’de yaşayan kentlilerimiz olmak üzere hepsinin birleşmiş olduğu şehrin en önemli yapılarından bir tanesidir” ifadelerini kullanan Kandemir; “Ben sorayım buradan, Çanakkale’de Kent Konseyi ve ondan öncede Gündem 21’di yanlış hatırlamıyorsam bütün sivil toplum örgütlerinin hangisi katılıp ta bir genel kurul olmuş. Resmiyette bir süreç vardır, mesela odalarda da böyle oluyor. İlk genel kurulda çoğunluk sağlanamıyor ama ikinci genel kurula gidildiği zaman çoğunluk aranmaksızın seçim yapılıyor. Ben Çanakkale’de hiçbir odanın dahil çok nadiren varsa da olabilir ama birinci genel kurulunda hiçbir oda bunu başaramadı, Kent Konseyi hiç başaramadı. Ama ben şunu da söylüyorum, mesela örnek vereyim Barbaros Mahallesi Mahalle Meclisi seçimi ve bütün mahalle meclisleri. Bizimle birlikte çalışan bütün yöneticilerin, başkanlarının hepsini kutluyorum, tebrik ediyorum. Şuanda büyük bir uyum içerisinde de yolumuza devam ediyoruz. Birçok projemiz var Allah nasip ederse bunları gerçekleştireceğiz” dedi.

“Dürüst davrandık”

“25 kişiyle en fazla 40 kişiyle yapılan bir seçim oluyordu Barbaros’ta” diyen Kandemir; “Mahallelerimize bakın, Barbaros’taki müracaat sayısı 650’yi geçmiş çok kısa bir sürede yani 25 kişi ile yapılan bir genel kurul dahi 657 kişi ile yapılan bir genel kurula döndü. Burada arkadaşlarımızın da çalışmaları, bu şehre katkıları vardır. Biz onları da kutluyoruz, tebrik ediyoruz. Biz bu şehre katkı sağlayan herkese Allah razı olsun diyoruz ama biz diyoruz ki “her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır.” Bu sayısının çok aşırı derecede artması amacımız daha da arttırmaktır. Şehrin bütün kentlilerimiz ilgili bir şekilde, kentimizle ilgili sorunlara daha duyarlı bir hale getirmektir. Bu birazda vizyon, birazda misyon en fazla da çevre ve samimiyetin farkıdır. 13 Aralık’ta biz genel kurulumuzu yapacağız. Biz sadece bu duyuruları açıkladık, bu tarihte yapacağız dedik. Başkaları gibi bir yere yazıp ta sonra açıklama yapmamazlık yapmadık. Biz burada biraz daha samimi, bana göre dürüst davrandık” şeklinde konuştu. 

“Mahalle meclis seçimlerine karışmadım”

Kandemir sözlerini şu sözlerle sürdürdü; “Mesela mahalle seçimlerinde ne dediler, 6-0 dedi. Allah şahittir ki herkeste bunun aksini kimse söylemez ki hepsine gitti. Ben bu şehrin Kent Konseyi Başkanıyım, bütün şehrin. Ben mahalle meclis seçimlerine karışmam, uygun olmaz. O zaman eylem ve söylemim birbirini tutmaz. Ben hiçbirisine karışmadım. Ama bazen kral suçlu değildir, bazen kraldan fazla kralcılar vardır. Ben bu insanlara soruyorum, senin eşin o mahalle meclisinde çalışıyor mu çalışmıyor mu? Senin eşin o zaman niye tam görevini yapmadı. Ya da sen kimin adamısın, kimin kalemşörüsün. Bu nedir, iftira bu iftira. Bu şeref ve haysiyet yoksunudur, onursuzluktur, gurursuzluktur. O kişiye asla saygı duymuyorum. O gazeteye sadece ve sadece taraflı haber yaptığı için asla saygı duymuyorum ama yağmurda, çamurda, silahların gölgesinde çıkan çatışmalarda, maçlarda o soğukta üşüyen basın, medya benim başımın tacıdır. Allah hepsinden razı olsun. O zor şartlarda görev yapmak, bazen tehdit alıyorlar bunları biliyorum ben, ama buna rağmen doğru yoldan asla vazgeçmiyorlar. Birileri hiç mi olumlu bir şey yazmaz. Adamın işi gücü onursuzluk, gurursuzluk bu gazeteci filan değil soytarının birisidir yani. Bana hakaret eden adama ben her türlü hakaret ederim, o hak bende vardır. Yalan yapıyorsa, yanlış yazıyorsa bu cevabını alır. Diyorlar ya ben söze bakarım sözü söyleyen kim, adama bakarım adam mı diye. Önce adam olacak ki, onlar benim muhatabım hiç değil onları muhatap dahi almam, kaale de almam”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 12.12.2017 12:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol