Mecliste tansiyon yükseldi

AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu ile Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar arasında geçen tartışmalar Belediye Meclis toplantısına damga vurdu.

Mecliste tansiyon yükseldi

AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu ile Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar arasında geçen tartışmalar Belediye Meclis toplantısına damga vurdu.

05 Temmuz 2018 Perşembe 17:58
Mecliste tansiyon yükseldi

Çanakkale Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar’ın sosyal medyada yer alan sözleri tartışma konusu oldu. Toplantıda konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı CHP’li Rebiye Ünüvar’ın sosyal medyadaki; ‘CHP yine tarihinin ona verdiği görevle İyi Parti’nin parlamentoya girmesini, HDP’nin baraj altı kalmasını engelliyor’ sözlerini; “HDP barajı geçtiği için pilav dağıtan başkana da böyle başkan yardımcısı yakışırdı zaten…!” diyerek eleştirdi.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın açılış konuşmasıyla başlayan Meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu, ilk olarak 24 Haziran seçim sonuçlarını değerlendirdi. Ömercioğlu; “MHP mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 4 Milletvekilimizin de Çanakkale’yi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz. Ancak Türkiye’de seçilebilir sıralarda yer alan Jülide İskenderoğlu’nun meclise seçilebileceği yerlerden katılması kardeşim olarak kutluyorum. Bu ayrıca AK Parti’nin kadınlara vermiş olduğu değerin göstergesi olmuştur. 7 Haziran tarihinde seçimlerde hatırladığımız kadarıyla en yakın parti ile aramızda 700 oy, 24 Haziran ise 13 bin oy farkı olmuştur. Çanakkale’de AK Parti olarak sandıktan birinci çıkmazsak ben bir daha Çanakkale’den aday olmam diyen Bülent Turan’ın inancından dolayı teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Ömercioğlu; “4-0 alacağız diyenler sessizliğe gömüldüler”

Seçim öncesi 4-0 alacağız diyenlerin sessizliğe gömüldüğünü ifade eden Ömercioğlu; “Çanakkale ile ilgili birçok hayalimiz var. Bu hayallerimizin gerçekleşmesi için merkez oylarımızın artması gerektiğini biliyoruz. Seçimin ertesi günü çalışmalarımıza başladık. Seçim öncesi 4-0 alacağız diyenler sessizliğe gömülürken; bizim Çanakkale için yapacağımız çok iş var diyerek çalışmalarımıza başladık. Çanakkale de çok şükür seçim süresince çok kötü olaylarla karşılaşmadık” diye konuştu.

Rebiye Ünüvar’ı eleştirdi

“Seçim sonuçları Çanakkale için bir başka talihsizliği daha ortaya koymuştur. Çanakkale’de binlerce şehidimizin kanıyla adeta sulanmış bu topraklarda terör sevici partinin Cumhurbaşkanı adayı 6 bin oy alırken HDP 14 bin oy almıştır. Terörün adeta uzantısı olan bir partinin sırf barajı geçsin diye birileri tarafından desteklenmesi bizi derinden yaralamıştır” diyen Ömercioğlu; “Aradaki bu 8 bin oy farkını birilerinin izah etmesi gerekiyor diyorken ses çok uzaklardan değil. Buradan belediye başkan yardımcısı bir hanımefendiden geldi. Biz CHP’yi sadece İyi Partiyle, Saadet Partisiyle ittifak kurdu diye biliyorduk. Fakat ortada HDP ile gizli bir ittifakın olduğunu Sayın Başkan yardımcısı seçim sonrası yaptığı analizlerle ortaya koydu. Ne diyordu peki bu arkadaş aynen şöyle diyordu; “CHP yine tarihinin ona verdiği görevle İyi Parti’nin parlamentoya girmesini, HDP’nin baraj altı kalmasını engelliyor.”  Biz tarihin CHP’ye terör sevici bir partiyi meclise sokması için görev verdiğine inanmıyoruz. Bizim bildiğimiz CHP Atatürk’ün ve 6 okun İlkerlerinde vatan, millet sevdalısı bir partiydi. Ama bu arkadaşın adeta itiraf niteliğindeki bu değerlendirmelerini ben Çanakkale halkının takdirine sunuyorum. HDP barajı geçtiği için pilav dağıtan başkana da böyle başkan yardımcısı yakışırdı zaten…!” şeklinde konuştu.  

Ünüvar; “Takiye yapmayın…”

Tülay Ömercioğlu’nun yaptığı eleştirilerin ardından söz alan Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar ise; “Kast ettiğiniz şeyi çok iyi anlıyorum ama terör uzantısı dediğiniz bu parti ki PKK bir terör örgütü olarak suç değil midir? Neden o zaman MHP ile İttifakınız var düşürün onları. O zaman Cumhurbaşkanı adaylarının seçimlere girmesine izin vermeyin. Takiye yapmayın. Sizin ne dediğinizi biz çok iyi biliyoruz. Çünkü HDP’nin her kaybettiği oydan sizlerin milletvekili hesabı yaptığınızı çok iyi biliyoruz. Aksi takdir de biz bu ülke Habur rezaletini yaşamazdık. Oslo’da görüşme yapmazdınız. Kırmızı halıyla karşıladığınızı unutmadık. Esas o hendekler kazılırken; göz yummazdınız. Önce bunların hesabını verin sonra biz neden HDP barajın üstünde kalması gerektiğinin stratejisini size anlatırız” ifadelerini kullandı.

Gökhan; “Başkan yardımcısını suçlamanız doğru değildir”

Tartışmaların uzaması üzerine araya giren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Bu parti Türkiye Cumhuriyet anayasasına göre kurulmuş bir partidir. Seçimlere girmiş belli bir oy almıştır. Mecliste temsiliyet hakkı kazanmıştır. 2010 yılında referandumda ‘Baraj indirilecek, siyasi partiler yasası değişecek, YÖK kaldırılacak” gibi sözleriniz vardı. Bunları kullanarak referandumu geçirdiniz. İşime gelince demokratım, gelmeyince demokrat olmam diyorsunuz. Çanakkale’de birinci parti olduk diye geziyorsunuz ama Çanakkale’de Millet İttifakı birinci çıkmıştır sandıktan, Muharrem İnce Türkiye’de en çok oy aldığı illerden biridir Çanakkale. Buradan bir hareketle başkan yardımcısını suçlamanız doğru değildir. İYİ Parti Çanakkale’de iyi bir oy almıştır. Çanakkale merkezde 16 bin oy almıştır. Ciddi bir oy oranına sahiptir. Burada konvoyla gezmesi gerekenler varsa CHP ve İYİ Partidir. HDP ile Öcalan ile ilgili görüşmelerinizi Dolmabahçe görüntülerini ortaya saçmaya gerek yok. Bunlar yaşandı bitti. Bunlar tutmuyor. Çanakkale’de AKP’nin oyu azaldı. Bunun hesabını verdiniz mi, vermediniz? Üstelik MHP ile kaybettiniz. İYİ Parti ve Saadet’in oyları ile Millet İttifakı seçimi kazanmıştır. Olan olmuştur, kazanan kazanmıştır, tebrik ediyorum. Jülide İskenderoğlu hanımefendiyi bende tebrik ediyorum. Uzun yıllar sonra Çanakkale’de ikinci kadın milletvekilimizdir. Önümüzdeki seçimlerde 2-2 olmasını kadın vekillerimizin artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 06.07.2018 08:55
Anahtar Kelimeler:
Ak PartiBelediye Meclisi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol