Mutan; “Çanakkale kayyum kaldırmaz!”

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkan Ülgür Gökhan’ı eleştirmesine de değinerek; “Çanakkale kayyum kaldırmaz. Aman diyorum. Bu sadece benim ön görüm ama iş o noktaya gidiyor” dedi.

Mutan; “Çanakkale kayyum kaldırmaz!”

Gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başkan Ülgür Gökhan’ı eleştirmesine de değinerek; “Çanakkale kayyum kaldırmaz. Aman diyorum. Bu sadece benim ön görüm ama iş o noktaya gidiyor” dedi.

18 Ekim 2017 Çarşamba 17:27
Mutan; “Çanakkale kayyum kaldırmaz!”

Belediye hizmet binasında basın toplantısı düzenleyen Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, Çanakkale-Kepez Belediyeleri arasında yaşanan ulaşım sorunu ile ilgili Çanakkale’yi germemek adına aldığı kararı açıkladı. Çanakkale’yi daha da germemek adına şimdilik ulaşım konusundaki taleplerini ertelediklerini belirten Başkan Mutan; “Siyasette adalet, Semih ve Nuriye için İş ve şehir içi ulaşımda adalet diyerek bir sakal bırakma protestosu yapıyorum. Bunun bir tanesinde geri adım atma durumu ortaya çıktı. Şehir içi ulaşımda adalette; araç çalışacak, araç durmayacak ama özellikle Çanakkale Belediye meclisinde yaşanan olaylardan sonra; Sayın Cumhurbaşkanı’nın Sayın Ülgür Gökhan’a yönelik “Konuşturmayacağız” demecinden sonra en azından bu kenti germemek adına geri adım atıyoruz. Her ne kadar hak, hukuk, adalet diyorsak da; bu kentin daha fazla gerilmemesi adına ifade ettiğim üzere Hastane ile birlikte halk otobüslerini Kepez’e sokmama tavrını şimdilik öteliyor, erteliyorum. Kent ile il gerçeğinde bu gerginlik eğer fırsat verilirse; kent için ulaşımda adalet arayışım devam edecek. Mevcut gerginliği azaltmak adına bir de duruş adına böyle bir karar aldım” dedi.

“Çanakkale kayyum falan da kaldırmaz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile ilgili sarf ettiği sözlerin ardından Çanakkale Belediyesi’ne kayyum atanabileceğine dair öngörüsü olduğuna işaret eden Başkan Mutan; “Kimse kimseye dur dememeli Yasak koyup da ‘Sen konuşamazsın’ dememeli, burası Çanakkale. Burası Türkiye.. 1980 darbesi sonrasında rahmetli Süleyman Demirel’in ‘Konuşan Türkiye’ sloganı ile yola çıkıp siyasi yasakları alt etti. Buna katkı sağlayan o süreçteki insanlar bizi şimdi 12 Eylül sürecinden önceki döneme sürüklememeli diye düşünüyorum. Çanakkale bu konuda da deneyimlidir. İsmail Özay’ın belediye başkanlığı döneminde 1,5 yıl kadar Belediye Başkanlığı görevinden alınmıştı. Valla eşeğin aklına karpuz getirmeyelim ama bir görevden alma veya yasakçı bir adım atılmamalı diye düşünüyorum. Sanki süreçte oraya doğru yönlendirilmeye çalışıyor. Aman diyorum; bu kenti germeme adına Çanakkale kayyum falan da kaldırmaz. Onu da şimdiden söyleyeyim. Çanakkale halkı seçilmişleri ile kendisini idare eder, sandık gelirse halk yine kimi seçeceğini bilir. Çanakkale halkının seçmen algısı yüksektir, duyarlı yurttaştır. Hassasiyetleri yüksektir, bu hassasiyet içerisinde de tercihlerini kullanır” diye konuştu.  

“İş sanki oraya doğru götürülüyor”

Basın mensuplarının “Çanakkale Belediyesi’ne bir kayyum atanacağına dair duyumunuz mu var?” şeklindeki soruya da cevap veren Başkan Mutan; “İş sanki oraya doğru götürülüyor. Çünkü şu anda bir kayyum alışkanlığı var. Doğu ve Güneydoğu’daki belediyelere yasa gereği meclisin seçmesi gereken başkandan öte kayyumlar atanarak yerel yönetimler idare ediliyor. Benim ki sadece bir öngörü. Bir Cumhurbaşkanı’nın Çanakkale Belediye Meclisindeki bir tartışmaya taraf olması ne kadar doğru bilemiyorum. Biz bu konuyu mahallinde tartışırdık aslında. Daha sağlıklı bir zemin yaratırdık burada. Çanakkale’nin zemini kültür anlamında buna yatkındır. Ama böyle bir söylemin arkasından ne gelir, ne gelmez bilemiyorum. Ama benim ki bir öngörüdür. İnşallah olmaz diyorum. Bu öngörümü de kamuoyu ile sizlerle paylaşmak da benim vicdani görevim” ifadelerini kullandı.

“İnadına konuşacağız, inadına insanlar konuşacak”

Başkan Mutan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “2002 yılında 34,7 ile parlamentonun 3/2’sini alan AKP iktidara üç şeyle mücadele etme sözü vererek iktidara geldi. Yolsuzluklar, yoksulluk ve yasaklar. Bu alanlarda zirve hedefi gösterirlerken şimdi hepsi dip yaptı, bazı şeylerde zirve yaptı. Yasaklayıcı zihniyete karşıyız. Ne başkanlar sustursun, ne de cumhurbaşkanları sustursun. Herkesin her şeyi konuşabildiği kimsenin kimseye iftira, çamur atmamak ve hakaret etmemek kaydı ile zemin bulduğu her ortamda düşüncelerini paylaşsınlar. Konuşulabilen her alan düşüncelerin filizlenip çiçek açtığı alanlardır. O yüzden bunlar doğru hareketler değildir. Hele ki Çanakkale’de hiç doğru hareketler değildir. Bu yurdun her noktasında herkes her şeyi söyleyebilmelidir. Aynı olay biliyorsunuz Meral Akşener Hanım Çanakkale’ye geldiğinde Kolin Hotel’de yaşanmıştı. Ne oldu? O gün engellenen Meral Akşener bugün siyasi parti kurma noktasına geldi. Artık yasaklarla bir yere varılmıyor. Maalesef yasakların iyice dip yaptığı bir ülkeye dönüşmek üzereyiz. Kimse kusura bakmasın, inadına konuşacağız, inadına insanlar konuşacak. Kimse kimseyi ne başkanlar, ne de cumhurbaşkanları insanları susturmayacak.”

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 19.10.2017 10:07
Anahtar Kelimeler:
çanakkaleMutanKayyum
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol