Çanakkale’nin artık özel ambulans firması var

Çanakkale Net Özel Sağlık ve Ambulans Hizmetleri firması törenle hizmete açıldı.

Çanakkale’nin artık özel ambulans firması var

Çanakkale Net Özel Sağlık ve Ambulans Hizmetleri firması törenle hizmete açıldı.

25 Ağustos 2017 Cuma 19:52

Çanakkaleli iş adamlarından Nedret Turan tarafından hizmete başlayan Çanakkale Net Özel Sağlık ve Ambulans Hizmetleri, törenle açıldı. Törene AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan ve çok sayıda davetli katıldı. Barbaros Mahallesi Troya Caddesi üzerinde faaliyete başlayan Çanakkale Net Özel Sağlık ve Ambulans Hizmetleri Şirketi dileyen herkese özel ambulans sağlayabilecek. Hastanelerin sağlayamadığı isteğe bağlı nakilleri ve hasta taşınmasını gerçekleştirebilen firma tam donanımlı 2 ambulansıyla Çanakkalelilere hizmet vermeye başladı. Firma ayrıca özel toplantılar, programlarda da istek doğrultusunda doktoru, hemşiresi ve ambulansıyla görev alabilecek. Çanakkale Net Özel Sağlık ve Ambulans Hizmetleri Şirketi Sahibi Nedret Turan, açılışta yaptığı konuşmada, “Hepiniz bu özel günümde bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmadığınız için ayrı ayrı hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun hepinizden” dedi. Öte yandan törene katılan Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan, “Ben sağlığın piyasa koşullarına indirgenmesine karşıyım. Sağlık eşit ulaşılabilir ve bedava olmalı. Bedavadan kasıt şu kamu kaynakları genel bütçeden karşılanmalı. Bedava sağlık olmalı. Ama maalesef sistem böyle kurgulanmış. Belediyecilik açısından şöyle bir faydası olacak bize. Zaman zaman vatandaşlarımız hasta nakli istiyor bizden. Yapamıyoruz neden? Ambulans, doktor, hemşire bulunduracaksın. Şimdi böyle bir yapı kolaylık getirecek bize” diye konuştu.

Turan’dan müjde

AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan’da programa katılanlara müjde verdi. Turan, “Bu gün bu güzel mekânın açılışını yapmak için bir aradayız. Öncelikle ben işyeri şirket sahiplerini kutluyorum. Çanakkale’mize nefes aldıracak, sağlık alanına katma değer kazandıracak bir açılışın gerçekleşmesi için bir aradayız. Az önce başkanda ifade ettiler biz sağlık hizmetlerinin kamu bütçesinden tüm devletin imkânlarından garibanın gurabanın sıkıntı çekmeden kullanmasını sistem olarak isteyen bir yapıdan geliyoruz. Dikkat ederseniz Çanakkale’mizde de Türkiye’mizde de her ilçemizde yapılan hastaneler, şu an 40’a yakın ambulansımız var, hava ile ilgili ambulansımız var, dağlar için tepeler için karlar için hazırlanan ambulanslar, bunlar bizim rüyamızda gördüğümüz zaman zaman gazetelerde televizyonlarda gördüğümüz Almanya’dan İngiltere’den birisi gelmiş kaza yapınca özel uçak gelmiş. Devleti almış onu götürmüş diye okuduğumuz vay be nasıl işler bunlar dediğimiz bir atmosferdi. Ancak şimdi bunu iddialı söylüyorum. Dünya’nın en iyi sağlık sistemlerinden biri şu an Türkiye’de. Alt yapısıyla üst yapısıyla hastaneleriyle her alanda çok ciddi atılımlar sağlandı. Eksiğimiz var mı? Var tabii ki biz cennette değiliz. Hatalarımız var kusurlarımız var ama herkes kendi vicdanına bir sorsun. Şu 5-10 sene içinde sağlık sistemi nerden nereye geldi diye baktığımızda ilçe ilçe bütün hastanelerin olduğunu biliyorsunuz. Kepez’imizde 500 yataklı bir otel konforunda hastane yaptık. Teknik bazı sebeplerden dolayı gecikme oldu ama inşallah kış gelmeden açılışını yapacağız. Şu an açılışa hazır hale geldi sayılır. Büyük bir imkân bölgenin en büyük hastanelerinden biri olacak. Ama bir müjde daha vermek istiyorum. Bu müjdeye halkımız sevinirken, bu güzel iş yeri sahiplerinin sevinmeyeceğini düşünüyorum. Bu gün Başbakanımız 300 tane ambulansı Ankara’da bir törenle hizmete soktu. Bizde bunun 5 tanesini aldık pazartesi başlayacak burada. Dolayısıyla istiyoruz ki 10 sene önce 5 tane olan ambulansın bu gün 40’larda olması çok kıymetli. Daha da artması kıymetli.” dedi.

“Çanakkale’de bir ilk gerçekleşiyor”

Çanakkale Net Özel Sağlık ve Ambulans Hizmetleri’nin kentte yapacağı hizmete de değinen AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, “Ama bir daha söylüyorum devlet her şeye ulaşan değildir. Dünyanın sağlıkla ilgili sistemlerine baktığımızda özel sağlık sistemlerinin de kamu içerisinde büyük bir pay elde ettiğini görüyoruz. Bu gün Çanakkale’de bir ilk gerçekleşiyor. Özel ambulans firmasıyla özel hizmet verecek bir açılıştayız. Yani şu demek 112 bir olağanüstü hal durumunda 112 arandığında ve 112 buradan hastamıza ambulans gönderdiğinde bunun ücretini devlet karşılayacak. Yani devlete yardımcı olacak bir firmadan bahsediyoruz şu anda. Hasta devlet açısından nakli geldiğinde çok sorunlu değil. Devlet diyor ki ben seni göndermem ambulansla otobüse bin git diyor ama hasta diyorsa benim param var. O zaman bak burada firma var bin git. Hasta oldum otobüsle gidemiyorum al kardeşim git. Hem 112 tarafından baktığımızda kamuya hizmet eden bir sistem hem onun ötesinde kendi rızası talebi doğrultusunda ücretini ödeyerek kullanabileceğiniz bir sistemden bahsediyoruz. Dolaysıyla Çanakkale’de sağlık sistemimizde her alanda iddiamızı sürdüreceğiz” diye konuştu. Konuşmaların ardından Çanakkale Net Özel Sağlık ve Ambulans Hizmetleri kurdele kesimiyle hizmete girdi. Katılımcılar firmanın tam donanımlı 2 ambulansını inceleyerek yetkililerden bilgi aldılar.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 25.08.2017 20:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol