Fazla mesailer acil ödenmeli

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, 112 sağlık çalışanlarının fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Fazla mesailer acil ödenmeli

Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar, 112 sağlık çalışanlarının fazla mesai ücretlerinin ödenmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

09 Ekim 2018 Salı 11:03
Fazla mesailer acil ödenmeli

Konu ile ilgili açıklama yapan Türk Sağlık Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar; “Bilindiği gibi 112 birimi insan hayatının ilk önceliği olduğu ve vazgeçilemez bir parçası niteliği taşıdığı bir gerçektir. Gece gündüz bayram seyran tatil hafta sonu gözetmek sizin arandığı andan itibaren 90 saniye gibi bir süre içinde olay yerine ulaşmak ve ilk yardım ihtiyacı olan kişilerin yanına ulaşmak için yola çıkmaktadırlar. Olay yerinde başlarına neyin geleceğini veya yolda neyle karşılaşacaklarının hesabını yapmadan hizmet vermekte ve çeşitli saldırılara maruz kalmaktadır. Yaşanan olaylar sıkıntı vericide olsa 112 çalışanlarının çalışma şevkini kırmadan çalışmaya devam etmektedirler. Her koşulda vatandaşına hizmet veren 112 çalışanlarının fazla çalışma ücretlerinin ödenmediğini duymuş bulunmaktayız. Hiç bir gerekçe 112 çalışanlarının fazla çalışma ücretlerinin ödenmesine engel olmamalıdır. Bu kadar özveriyle çalışan ve her görev yerinde çalışarak hizmet veren anlayışın alacaklarının ödenmemesini kabul etmiyoruz. Geçen ay içerisinde de geçici görev yolluklarının aylardır ödenmediğini kamuoyuna duyurup yetkililerden konuya gerekli hassasiyeti göstermelerini istemiştik. Şimdide 112 çalışanlarının fazla çalışma ücretlerinin ödenmemesine ilişkin yetkililere sesleniyoruz.112 çalışanlarının ödemeleri de onların sağladığı HIZIR ACİL HİZMETİ kadar acil ödenmelidir. Buradan öncelikle Sayın Valimize seslenmek istiyorum. Lütfen gerekli hassasiyeti gösterip ödemelerin ivedilikle ödenmesini sağlamasını talep ediyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür aksamaların olmaması için gerekli tedbirleri alacağına olan inancımız tamdır. İl Sağlık Müdürünü de sağlık çalışanlarının sorunlarından haberdar olmaya davet ediyoruz. Sağlık Müdürüne bu tür olayları öncelik listesine almasını ödemelerin de acilen yapılması gerektiğini hatırlamak istiyorum” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Türk Sağlık Sen
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol