Geçmeyen sırt ağrılarınızı hafife almayın

Sırt omurundaki tümör nedeniyle yaklaşık bir aydır bacaklarında tam felçli olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştıma ve Uygulama Hastanesi Beyin Cerrahisi kliniğine başvuran hasta başarılı bir operasyonla ameliyat edildi.

Geçmeyen sırt ağrılarınızı hafife almayın

Sırt omurundaki tümör nedeniyle yaklaşık bir aydır bacaklarında tam felçli olarak Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştıma ve Uygulama Hastanesi Beyin Cerrahisi kliniğine başvuran hasta başarılı bir operasyonla ameliyat edildi.

15 Ağustos 2017 Salı 16:46
Geçmeyen sırt ağrılarınızı hafife almayın

Konuyla ilgi açıklamalarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Ümit Ali Malçok; “Sırt ağrılarının çoğu normal stresler ve sıkıntılardan veya yaşlanma ile gelen dejeneratif değişikliklerden kaynaklanır. Ancak bazen bunun nedeni, omuriliğin içinde veya yakınlarında ya da omurganın kemikleri içinde gelişen, kanserli veya kansersiz bir oluşum olan omurga tümörü olabilir. Vücudun çoğu alanında, kanserli olmayan tümörler özellikle kaygı verici değildir. Yine de, omurga tümörünün ya da her türlü oluşumun hayati sinirlerin üzerine binerek ağrıya, nörolojik sorunlara, zaman zaman felce neden olabileceği omurilikte durum mutlaka böyle değildir. Hatta, kanserli olsun veya olmasın, omurga tümörü ölüm tehlikesi taşıyabilir veya kalıcı  sakatlığa neden olabilir. Bununla birlikte, omurga tümörü tedavisindeki ilerlemeler, bu tümörlerin bulunduğu kişilere hiç olmadığı kadar fazla seçenek sunmaktadır” dedi.

Belirtiler nelerdir?

“Özellikle sırtın orta veya alt kısmındaki sırt ağrıları, hem kansersiz (iyi huylu), hem de kanserli (kötü huylu) omurga tümörlerinin en sık görülen semptomudur” diyen Malçok; “Ağrı, geceleri veya uyanıldığı zaman daha kötü olabilir. Aynı zamanda omurganızın ötesinde, kalçalarınıza, bacaklarınıza, ayaklarınıza veya kollarınıza uzanabilir ve tedaviye karşın, zaman içinde daha vahim bir hal alabilir. Tümörün yerine ve türüne bağlı olarak, özellikle de kötü huylu bir tümörün gelişmesi ve omurilik ile sinir köklerine, kan damarlarına ve omurganın kemiklerine binmesi sonucu, başka belirtiler ve semptomlar görülebilir. Bu belirti ve semptomlar aşağıdakileri içerir, özellikle bacaklarınızda his kaybı veya kas zayıflığı, yürümede, zaman zaman düşmeye neden olan zorluk, acıya, ısıya ve soğuğa karşı olan hassasiyetin azalması, bağırsak veya mesane işlevinin kaybı, hangi sinirlerin sıkıştığına bağlı olarak vücudun farklı bölümlerinde ve değişen ölçülerde oluşabilecek felç, büyük fakat iyi huylu bir tümörden ileri gelen skolyoz veya başka bir omurga bozukluğu, omurga tümörleri farklı hızlarda seyreder. Genel olarak, kötü huylu tümörler hızla büyürken, iyi huylu tümörler yavaş yavaş gelişebilir, bazen sorunlara neden oluncaya dek yıllar boyu var olur” şeklinde konuştu.

Operasyon başarı ile gerçekleşti

Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabili Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ümit Ali Malçok ameliyatın ardından yaptığı açıklamada operasyonun başarı ile gerçekleştiğini, yapılan ameliyatla hastanın sırt omurundaki tümörün temizlenerek omurganın sabitlendiğini söyledi. Malçok, ameliyat sonrası hastanın bacaklarında bulunan güç kaybının her geçen gün daha iyiye giderek eski sağlığına kavuşacağını dile getirdi. Gerçekleştirilen başarılı operasyona Beyin Cerrahisi Kliniği ekibinden Uz. Dr. Mesut Yılmaz, Yrd. Doç. Dr. Ümit Ali Malçok, Yrd. Doç. Dr. Adem Bozkurt Aras ve Uz. Dr. Özbey Şafak katıldı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Sırtağrıları
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol