Müracaatının yıldönümünde sağlığına kavuştu

ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi’ne başvuran bir hasta daha sağlığına kavuştu.

Müracaatının yıldönümünde sağlığına kavuştu

ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi’ne başvuran bir hasta daha sağlığına kavuştu.

28 Ekim 2018 Pazar 14:50
Müracaatının yıldönümünde sağlığına kavuştu

Çanakkale'de yaşayan ve böbrek hastası olan Hatice Karaman, ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi’nde başarılı böbrek naklinin ardından diyalizden kurtulup eski sağlığına kavuştu. ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi’ne yaptığı başvurusunun 1. yılında nakil haberiyle yüzü gülen Hatice Karaman’a başarılı bir operasyonla böbrek nakledildi. Operasyonun ardından kana kana su içen Karaman, yıllarca bağlı yaşadığı diyaliz makinesinden de kurtuldu. Müracaatının yıldönümünde Hatice Karaman’a, Bandırma'dan beyin ölümü gerçekleşen bir vatandaşın böbreğinin nakledildiğini belirten ÇOMÜ Organ Nakil Merkezi Müdürü Doç. Dr. Cabir Alan; “Makineye bağlı olarak hayatını devam ettirdi. Bu süre içinde gezemedi, istediklerini yiyip, içemedi. Ailesiyle ilgilenemedi. Bir takım problemler yaşadı. Nakil olmaya karar verdi. Bir yıl önce merkezimize müracaat etti. Müracaatının yıldönümünde kendisine Bandırma'dan beyin ölümü gerçekleşen bir vatandaşın böbreği nakledildi. O vatandaşa Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. Allah sabırlar versin. Duyarlılıkları için de teşekkür ediyorum” dedi.

Organ bağışı çok önemli

Yıllık nakil yapılan hasta sayısının bin 500 civarında olduğunu dile getiren Alan, her yıl 27 bin civarında hastanın diyalize girmeye devam ettiğini ifade etti. Organ bağışının önemine değinen Alan; “Türkiye'de diyabet, tansiyon gibi diyalize giren hasta sayısı 80 bin civarındadır. Bu sayı her yıl 4-5 bin civarında artmaktadır. Bağış oranı düşük olduğu için hastalar hayattan kopuk bir şekilde yaşıyorlar. Ben vatandaşlarımızdan organ bağışı konusunda destek vermelerini rica ediyorum” diye konuştu.

Her şey daha güzel olacak

Böbrek naklinin ardından sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu kaydeden Hatice Karaman ise; “Böbrek nakli için bağış yapan aileden Allah razı olsun. Sağlığıma kavuştum. Bundan sonra her şey daha güzel olacak. Gezebileceğim, yiyip içebileceğim, istediğimi yapabileceğim. Sağlığıma kavuşmamda pay sahibi olan hocalarıma, hemşirelere, hepsine çok teşekkür ederim. Benimle çok iyi ilgilendiler, çok memnunum. Sayelerinde bir hafta içinde sağlığıma kavuştum” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
ComuOrgan Nakli
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol