AK Parti Merkez İlçede temayül heyecanı

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı için yapılan temayül yoklamasında partililer sandık başına giderek oy kullandı.

AK Parti Merkez İlçede temayül heyecanı

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı için yapılan temayül yoklamasında partililer sandık başına giderek oy kullandı.

22 Eylül 2017 Cuma 16:53

AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı için Ergin Sezen, Gültekin Yıldız, İsmail Yıldırım, Mehmet Şahin ve Mücahit Ömer Ünal aday adayı oldu. AK Parti İl Başkanlığı’nda düzenlenen temayül yoklaması öncesinde konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu; “AK Parti Merkez İlçe Başkan adayları için temayül yoklaması yapılacak. İlçe yönetimi asıl ve yedek arkadaşlarımız olmak üzere Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, köy temsilcilerimiz ve mahalle temsilcilerimiz, aday adayı olmak isteyen arkadaşlarımızla ilgili kullanacaklar. Bunun dışında İl Genel Meclis Üyesi, Belediye Meclisi Üyeleri, eski il başkanları ve ilçe başkanları, STK temsilcileriyle de yine yüz yüze görüşmek suretiyle aday olmak isteyen arkadaşlarımızla ilgili bir kanaat sahibi olmak için temayül yapılacak. Ben Merkez İlçe Başkanı adayı olarak yer almayacağımı ve teşkilatın ileriki dönemlerinde münasip yerlerde görev almak istediğimi daha önce belirttim. Dolayısıyla benim dışımda aday olmak isteyen arkadaşlarımla bir temayül yoklaması, bir belirleme çabası içinde olacağız. İnşallah partimizi önümüzdeki dönemlerde daha yüksek oranlarda temsil edip, daha güçlü bir yönetim kurmak için bütün gücümüzle teşkilat mensupları olarak çalışıyoruz. Partimize ve Çanakkale’ye hayırlı olsun” dedi.

Başkanlık için 5 aday adayı

“Şu an itibariyle Merkez ilçe yönetimimizden 4, Merkez İlçe Yönetimi dışında olanda bir arkadaşımız olmak üzere 5 tane adayımız var” diyen Babacanoğlu; “Ama bu süreç içerisinde arkadaşlarımızın aday olmasına gerek kalmadan arkadaşlarımız başka bir isim de önerebilirler. Zaten bu temayülü yapmamızın nedeni, partimizi gerçekten daha iyi temsil edebilecek arkadaşı bulma çabasıdır. Dolayısıyla adaylık başvurusu çok önemli bir kriter değil” şeklinde konuştu.  

Tek aday ile kongreye gidilecek

Temayülden çıkacak 3 aday adayının AK Parti Genel Merkez değerlendirilmesine tabi tutulacağını kaydeden Başkan Babacanoğlu; “Ergin Sezen, Gültekin Yıldız, İsmail Yıldırım, Mücahit Ömer Ünal bu arkadaşlarımız bizim yönetimimizde yer alanlardır. Bir de Mehmet Şahin arkadaşımızın başvurusu var. O da yakinen tanıdığımız bir arkadaşımız. Bir başka arkadaşımızın başvurusu da olabilir, dediğim gibi oy kullanan teşkilat mensuplarının görüşüne de açık bir süreç izleniyor. Bundan sonraki süreç buradan çıkan üç arkadaşımız Genel Merkez değerlendirilmesine alınacak ve onlarla ilgili genel bir görüşme yapıldıktan sonra tek aday ile kongreye gidilecek” dedi. Partililer, 3 aday adayını belirmek için sandık başına giderek oy kullandı.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 22.09.2017 19:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol