Aydoğan; “Bu şehre yakışmıyorsunuz”

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydoğan ve beraberindeki kadınlar, CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Ömercioğlu’na yönelik sergilediği skandal tavrı protesto etti. Başkan Gökhan’ı samimi ve güvenilir bulmadıklarını belirten Başkan Aydoğan; “Bu şehre yakışmıyorsunuz” dedi.

Aydoğan; “Bu şehre yakışmıyorsunuz”

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Çetin Aydoğan ve beraberindeki kadınlar, CHP’li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Ömercioğlu’na yönelik sergilediği skandal tavrı protesto etti. Başkan Gökhan’ı samimi ve güvenilir bulmadıklarını belirten Başkan Aydoğan; “Bu şehre yakışmıyorsunuz” dedi.

07 Ekim 2017 Cumartesi 17:57
Aydoğan; “Bu şehre yakışmıyorsunuz”

Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan kadınlar, ellerindeki dövizlerle birlikte Ömercioğlu’na hoş olmayan tavırlar sergileyen Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a tepki gösterdi. Protesto eyleminde konuşan Başkan Aydoğan; “Ömercioğlu’na son derece saldırgan, faşizan, anti demokrat, baskıcı bir tutum sergileyerek ‘sus, kes, konuşma’ gibi kaba hakaret söylemlerini seçilmiş bir başkanın söylemesini kabul edilemez buluyoruz. Yeri geldiğinde kadınlara adil davranılması gerektiği konusunda ahkam kesen belediye başkanı gitmiş, yerine gözleri dönmüş, saldırgan, seçilmiş bir kadına yakışmayan hele ki özgürlüğün, barışın, dostluğun şehri Çanakkalemize demokrasiyi, adaleti ve düşünce özgürlüğünü ağzından hiçbir zaman düşürmeyen Belediye Başkanı bir bayana nasıl davranılacağı konusunda çelişkili tutumlar sergileyerek biz Çanakkaleli kadınları yanıltmıştır. Siz hangisisiniz sayın Ülgür Gökhan? Yoksa senden olana şevkat, senden olmayan ve senin gibi düşünmeyene şiddet mi uyguluyorsunuz? Nerede kaldı sizin adaletiniz? Ayrıca ifade özgürlüğüne verdiğiniz önemi bir kadının konuşmasına tahammül edemeyerek mikrofonu kapattırmanızı nasıl açıklayacaksınız? Yoksa ifade özgürlüğü de sadece sizin gibi düşünenler için mi geçerli?” dedi.

“Bu şehre yakışmıyorsunuz”

Başkan Gökhan’ın Çanakkale’ye yakışmadığını ifade eden Aydoğan; “Biz kadın erkek fırsat eşitliğinin olduğu şehirde yaşamak istiyoruz. Sizin gibi sadece benim gibi düşünenlere özgürlük eşitlik değil, herkese adalet, eşitlik ve insanca muamelenin yapıldığı şehirde yaşamak istiyoruz. Ve bu özelliklere sahip başkan istiyoruz. Sizi samimi ve güvenilir bulmuyoruz. Ayrıca bu şehre yakışmıyorsunuz” diye konuştu.

“Şiddete evet dediler”

Geçtiğimiz günlerde Başkan Gökhan’a destek veren kadınları da eleştiren Başkan Aydoğan; “Bu olaydan sonra her skandal da olduğu gibi toplumun bir kesmi olayı lanetleyecek, bir kesmi ise kör, sağır, dilsiz bir yerde üç maymunu oynayacak. İki yüzlü çifte standardı ortaya çıkarmak için iki soru yetecektir sizlere. Öfke kontrolünü kaybeden bir kişi CHP’li Ülgür Gökhan değil de, AK Parti’li birisi olsaydı mesela ya da bir kadın olarak hakarete şiddete maruz kalan AK Parti Av. Tülay Ömercioğlu yerine CHP’li bir kadın olsaydı bakın olacaklara. Cevap çok net. Günlerce linç edilmesi, gök kubbenin başlarına yıkılması yeterli sebepti. Sonrasında olacaklar şunlardı. Kadın hakları savunucuları, kadın dayanışma örgütleri ve dernekleri elbette bu görüntüye kayıtsız kalmayacaklardı. En küçük bir olaydan toplumsal kaos kargaşa devşirmeye kalkışanlar Belediye binası önünde toplanmayacak ve Başkan istifa demeyecekler. Peki şimdi ne yaptılar? Bir kısmı kadın hakları savunucuları kadın dayanışma örgütleri ve dernekleri toplumun savundukları hakarete ve şiddete maruz kalan kadın değilmiş gibi bir erkeği savundular. Şiddete evet dediler. Üstelik savunanların arasında Çanakkale Barosu Kadın İnsan Hakları Komisyon Başkanı Av. Güneş Pehlivan da vardı. Tüm kadın haklarını savunan STK’ları göreve çağırıp haksızlığa uğrayan her kadına ayrım yapmaksızın tarafsızca siyasi kimliklerine bakmaksızın sahip çıkmalarını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Gökhan’a bir hediyemiz olacak!”

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara göndermiş olduğu mesajı da okuyan Başkan Aydoğan; Başkan Gökhan’ın söylemde farklı eylemde farklı davrandığına dikkat çekti. Aydoğan; “Başkan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Çanakkaleli tüm kadınlara bir mektup göndermişti. Kendisine bundan sonra Kadınlar Günü’nde kimseye mektup göndermemesini tavsiye ediyoruz. Kendisinden bir randevu isteğimiz olacak. Pazartesi günü randevu talebimizi ileteceğiz; kabul ederse kendisine bir hediyemiz olacak” dedi.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 07.10.2017 17:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol