Bayana hakaret eden Gökhan kahraman oldu

Belediye Meclisi’nde AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu’na hakaret eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan partililer tarafından kahraman gibi karşılandı. Ellerinde çiçekler ile Başkan Gökhan’ı karşılayan meclis üyeleri herkesi şaşkına çevirdi.

Bayana hakaret eden Gökhan kahraman oldu

Belediye Meclisi’nde AK Parti Grup Başkanvekili Tülay Ömercioğlu’na hakaret eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan partililer tarafından kahraman gibi karşılandı. Ellerinde çiçekler ile Başkan Gökhan’ı karşılayan meclis üyeleri herkesi şaşkına çevirdi.

17 Ekim 2017 Salı 16:19
Bayana hakaret eden Gökhan kahraman oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 18 Mart törenlerinde konuşturulmayacağı açıklanan ve ‘Bunun bedelini ödeyecek’ dediği Başkan Gökhan’ı, Çanakkale’de partililer kanatları altına aldı. Başkan Gökhan’a belediye binası önünde meclis üyeleriyle birlikte ellerinde çiçeklerle karşılama yapan Çanakkale Belediyesi Meclisi Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Adnan Güler; “Maalesef son birkaç yıldır Çanakkale’de Belediye Başkanımızı yıpratmaya yönelik algı yönetimi yaratmak adına bir takım girişimler ardı ardına meydana geliyor. Başkanımızı yıpratmaya yönelik bu algı eylemlerinin Çanakkale’de karşılık bulmayacağını, çünkü Çanakkale halkının bilinçli bir halk olduğunu, okuduğunu, izlediğini ve sağlıklı şekilde değerlendirdiğini biliyoruz. Bu nedenle, bu tür olumsuz algı yönetimlerine ve kafa karışıklığı yaratma çabalarına izin vermeyeceğimizi söylemiştik. Son olayda da gördüğüm maalesef, mecliste kameraların önünde gerçekleşen ve başkanımızın son derece iyi niyetle müdahale ettiği bir olayı, bir takım görüntüleri kırparak, montajlayarak başkanımız adına olumsuz bir algı yaratılmaya çalışılmıştır. Ama bu görüntüleri baştan, sona izleyen herkes bu algının yanlış olduğunu ve başkanımızın meclisin kurallarına uygun gerekli müdahaleyi yaptığı baştan sona izlenirse görülecektir” dedi.

Gökhan; “Meclislerde siyaset konuşulamaz”

Karşılamadan dolayı gayet memnun olan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise: “Belediye meclis grubundaki arkadaşlarımıza bu çiçek sunumu için teşekkür ediyorum ve bana bir destek mesajı olarak algılıyorum. Aslında bu olayın izahı çok basit. Belediye Meclisinde bir siyasi parti temsilcisinin ben aslında suç işlemesini engellemiş oldum. Çünkü meclislerde siyaset konuşulamaz. Konuşmamak gerekir. Yasalara göre terstir. Özellikle ısrarla bu konuyu gündeme getirilmemesi bir algı operasyonu yaratılmak istenmesinin sonucudur. Tabi ben şuna bakarım. Ben Çanakkale halkının belediye başkanıyım. Sadece Çanakkale halkını temsil ediyorum. Şu anda hangi siyasi partiden olursa olsun, herkesi temsil ediyorum. Bu yüzden ben, Çanakkale halkının ne düşündüğüne, ne algıladığına bakarım. Benim gözlemlediğim kadarıyla Çanakkale halkı olayı kavramıştır. Akıllıdır, takip eder ve dikkatli izler. Bu sebeple de belediyenin web sitesine konuşmamın tamamını koydum. Herkes oradan izleyip kararını verebilir” diye konuştu.

“Çanakkale halkının kararına saygı duyarım”

“Çanakkale halkının şu ana kadar olan izlenimim kararının olumlu olduğunu düşünüyorum. Aslında olmamış bir konu basında kırpılıp kesilerek aslında bir algı operasyonu yapılmak istendi. Fakat tutmadı” diyen Başkan Gökhan; “Hatta bu işin içine maalesef Cumhurbaşkanı’mızı da kattılar ve onu da eksik bilgilendirdiler. Dolayısıyla süreç onların aleyhine gelişti. Ben bir daha olmamasını diliyorum. Ama her zaman bundan sonrasında da görevim sürecinde Belediye Meclis Salonu’nda nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davranılmasını sağlamak adına görevimi yapacağım. Meclis kendi konularını üslubu içerisinde, sağlıklı biçimde götürür ve belediye başkanının ikazlarına dikkat eder. Edilmezse ne olur? Böyle olur. Bir daha böyle olmasını istemiyoruz. Çanakkale halkıda istemiyor. Onlarda zaten Türkiye’nin yeteri kadar sorunu var. Artık Çanakkale’de huzurlu ortamın, barış ortamının bozulmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.

“Biz bir tek şey istiyoruz”

Gökhan sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Kadınlar hakkında ne düşündüğümüz, kadınlar hakkında ne düşündüğümüz, engelliler hakkında ne düşündüğüm belli. Biz bir tek şey istiyoruz. Çanakkale’de halkın barış içerisinde, huzur içerisinde, esenlik içerisinde huzur içende yaşaması. Bunun sağlamak için çalıştık bu güne kadar ve bundan sonrada çalışmaya devam edeceğiz. Temenni ederim ki Çanakkale halkı bu tür olaylarla bir daha yüz yüze gelmez.”

Kılıçdaroğlu suskunluğunu korudu  

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dünkü Grup Toplantısı’nda Belediye Başkanı Ülgür Gökhan hakkında herhangi bir görüş bildirmeyerek suskunluğunu korudu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belediye Başkanı Ülgür Gökhan hakkında yaptığı eleştiri sonrasında gözler Kılıçdaroğlu’na çevrilmişti. Dün yaptığı Grup Toplantısı’nda CHP’li Belediye Başkanı Gökhan’ı savunacağı partililer tarafından beklendi. Ancak CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ülgür Gökhan hakkında herhangi bir savunucu konuşma gerçekleştirmedi. Bu sonuç CHP Genel Başkanının kadın meclis üyesine hakaret eden Başkan Gökhan’ı doğru bulmadığının göstergesi oldu.

Çanakkale Hedef Gazetesi

Son Güncelleme: 18.10.2017 12:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol